Hur man Àndrar kilojoules till kalorier i MyFitnessPal

Att rÀkna kalorier Àr ett sÀtt att fÄ viktig information om din kost som kan hjÀlpa dig att förbÀttra din hÀlsa. Naturligtvis Àr det inte hÀlsosamt nÀr nÄgon Àr besatt av att rÀkna kalorier och vi uppmuntrar inte det beteendet.

Att vara uppmĂ€rksam pĂ„ vad du lĂ€gger i kroppen och rĂ€kna kalorier av informationsskĂ€l kan dock hjĂ€lpa dig att uppnĂ„ dina fitnessmĂ„l och gĂ„ ner i vikt. Det kan ocksĂ„ hjĂ€lpa dig att lĂ€ra kĂ€nna din kropp bĂ€ttre. Även nĂ€ringslĂ€kare rekommenderar det, eftersom denna information Ă€r vĂ€rdefull för dem och de kan anvĂ€nda den för att skapa en perfekt diet för dig.

Vad Àr skillnaden mellan Kilojoule och kalorier?

Kalorier och kilojoules Àr tvÄ olika enheter som mÀter mÀngden energi i maten. De mÀter ocksÄ mÀngden energi som vÄra kroppar spenderar nÀr de deltar i olika aktiviteter.

Den enda skillnaden Àr sistema enheter som de tillhör. Joule (kJ Àr 1000J) Àr en SI-enhet som tillhör sistema metrisk. SÄ du vet vilka lÀnder som skulle gynna anvÀndningen av kilojoules för att ange mÀngden energi i maten. Vissa livsmedelsetiketter anvÀnder kalorier, medan andra anvÀnder kilojoules, beroende pÄ produktionsland.

De flesta Ă€r mer bekanta med en eller annan enhet, beroende pĂ„ var de vĂ€xte upp eller var de bor nu. Emellertid Ă€r "kalorier" verkligen vanligare i det sprĂ„kliga bland engelsktalande. Även om du tittar pĂ„ brittiska eller australiska program kanske du inte hittar "kilojoules" sĂ„ ofta.

Hur konverterar du kilojoules till kalorier?

En kalori Àr lika med runt 4.184 kilojoules (ofta rundade till 4.2kJ). DÀrför Àr kilojoulen en enhet som Àr mindre Àn kalorin dÀr en kilojoule Àr 0.24 kalorier.

Om nÄgon gav dig energiinnehÄllet i en bit kaka i kilojoules, kan du dela den med 4.2 (eller multiplicera med 0.24) för att konvertera till kalorier. Idag finns det mÄnga omvandlare tillgÀngliga online. Det finns ocksÄ mÄnga applikationer som exakt kan omvandla kilojoules till kalorier pÄ nÄgra millisekunder.

Hur Àndrar jag kilojoules till kalorier i MyFitnessPal?

Att Àndra kilojoules till kalorier i MFP-applikationen pÄ din telefon Àr mycket enkelt eftersom applikationen stöder bÄda enheterna. Följ dessa enkla steg för att göra det:

    Ange MFP-applikationen och klicka pÄ Mer (nedre högra hörnet). Klicka sedan pÄ InstÀllningar. NÀr du anger instÀllningar klickar du pÄ Profil. Klicka pÄ Enheter i profilen. Titta pÄ enheterna, gÄ till avsnittet Energi och vÀlj kalorier i stÀllet för Kilojoules.merinstÀllningarprofilenheterkalorier

I enheter ser du att det Àr möjligt att anvÀnda mÄnga olika enheter, av vilka du kanske inte har hört talas om. Du kan vÀlja om du vill att din vikt ska visas i pund, kilogram eller stenar. Eller om du vill att din höjd ska visas i fot / tum eller centimeter.

Kanske Àr den viktigaste funktionen att du ocksÄ kan vÀlja om du vill att ditt gÄngavstÄnd ska visas i miles eller kilometer. Denna funktion gör MyFitnessPal-applikationen mycket intuitiv och justerbar.

Hur Àndrar du kilojoules till kalorier i en webblÀsare?

För dem som anvÀnder MyFitnessPal pÄ skrivbordet finns det ett liknande sÀtt att Àndra kilojoules till kalorier. Det hÀr Àr stegen du bör följa:

    GĂ„ först till MyFitnessPal-hemsidan. Klicka sedan pĂ„ InstĂ€llningar. Klicka pĂ„ knappen Ändra enheter. VĂ€lj kalorier i stĂ€llet för kilojoules.

DÀr gÄr du Det Àr det snabbaste sÀttet att Àndra MyFitnessPal till den mÄttenhet du föredrar.

NĂ€ringsinformation

Vi hoppas att denna information har varit anvÀndbar. Det Àr alltid lÀttare att hÄlla reda pÄ vad vi Àter (eller nÄgot annat i livet) i de enheter som vi Àr mest bekanta med. Det kan vara komplicerat och stressigt att berÀkna och konvertera enheter dagligen (sÄvida du inte kan vara forskare och fÄ betalt för att göra det).

Men Àven i USA anvÀnder de flesta matpaket kcal istÀllet för kalorier. Visste du att 1kcal Àr samma som 1 Kalorier Àven om kcal Àr kilokalori? Vad Àr historien dÀr? LÄt oss veta vad du tycker och om du har nÄgra andra frÄgor om MyFitnessPal i kommentarerna nedan.

0 Shares