Hur man Àndrar sökmotorn till Google pÄ Edge Chromium

Jag bytte nyligen till Edge Chromium och tyckte det var Ă€nnu bĂ€ttre Ă€n Google Chrome. Det finns mĂ„nga funktioner som lĂ€slĂ€ge, PDF-lĂ€sare, etc. och förbrukar ocksĂ„ mindre RAM jĂ€mfört med Chrome. ÄndĂ„ finns det fĂ„ problem i Edge Chromium ocksĂ„, och ett av det Ă€r standardsökmotorn. Den Ă€r instĂ€lld pĂ„ Bing. I den hĂ€r artikeln visar jag dig hur du Ă€ndrar standardsökmotorn pĂ„ Edge Chromium. LĂ„t oss börja.

Precis som Chrome kan du börja skriva din frÄga i URL-fÀltet, tryck pÄ skicka och Edge Chromium söker pÄ internet. Det andra sÀttet att söka direkt frÄn Edge Chromium Àr att skriva frÄgan pÄ fliken Ny. BÄda dessa Àr som standard instÀllda pÄ Bing och vi kommer att Àndra det.

1. Ändra sökmotorn i URL-fĂ€ltet

För att Àndra sökmotorn i adressfÀltet, klicka pÄ trepunktsmenyn och vÀlj InstÀllningar.

Relaterad: 9 BÀsta Microsoft Edge Chromium tips och tricks för elanvÀndare

förlÀngningar

Under alternativet "Sekretess och tjÀnster", hitta och klicka pÄ "AdressfÀlt" för att öppna alternativen.

integritet och tjÀnster

Klicka pĂ„ rullgardinsmenyn bredvid alternativet ”Sökmotor som anvĂ€nds i adressfĂ€ltet” och stĂ€ll in den till "Google".

lÀgg till Google frÄn rullgardinsmenyn

Om det hÀr alternativet inte Àr tillgÀngligt, klicka pÄ "Hantera sökmotorer" och klicka pÄ LÀgg till för att lÀgga till Google. Skriv "Google" under sökmotorn, "google.com" under avsnittet Nyckelord och klistra in följande URL-strÀng i URL-rutan.

{Google: baseURL} söka q =% s & {google: RLZ} {google: originalQueryForSuggestion} {google: assistedQueryStats} {google: searchFieldtrialParameter} {google: iOSSearchLanguage} {google: searchClient} {google: sourceid} {google: contextualSearchVersion } dvs = {inputEncoding}

lÀgg till sökmotor

NÀr du har angett alla detaljer korrekt ska den fyllas i och se ut som bilden nedan. Klicka pÄ Spara för att göra Àndringarna.

redigera sökmotorn

Nu Àr standardsökmotorn Google. Allt du skriver i adressfÀltet kommer att sökas med Google. Emellertid kommer hemsidan och den nya flikssidan fortfarande att anvÀnda Bing. Vi kommer att Àndra det nÀsta.

2. Ändra sökmotorn pĂ„ den nya flikssidan

Det finns 2 sÀtt att Àndra sökmotorn pÄ hemsidan. BÄda dessa metoder Àr tredjepartstillÀgg som omdirigerar dina frÄgor till Google. Jag listar bÄde tillÀgg och vilka funktioner de erbjuder.

Ändra sökmotorn pĂ„ den nya fliken med Chrome-förlĂ€ngning

Det hÀr Chrome-tillÀgget fungerar sÄ hÀr, det avbryter de frÄgor du skriver pÄ den nya fliken eller hemsidan och nÀr du trycker pÄ enter, omdirigerar den frÄgan till Google. För att aktivera detta tillÀgg, öppna trepunktsmenyn och Klicka pÄ Extensions.

LÀs: Hur du fÄr Samsungs Edge Lighting pÄ alla Android-telefoner

förlÀngningar

Aktivera alternativet "TillÄt tillÀgg frÄn andra butiker" lÀngst ner till vÀnster pÄ sidan.

tillÄta tillÀgg

Installera nu detta Google Chrome-tillÀgg som heter "Ny flikomdirigering"Med den hÀr lÀnken och" LÀgg till Chrome ".

ny flik omdirigering

NÀr tillÀgget Àr installerat klickar du pÄ tillÀggsikonen sÄ att du omdirigeras till konfigurationssidan. Klicka pÄ "Bevilja hanteringsbehörigheter" för att tillÀgget ska fungera korrekt.

ny flik omdirigera behörigheterNu kommer vi att stÀlla in Google som standardsökmotor. Klicka pÄ Ny flik Omdirigera tillÀggsikonen och vÀlj tillÀggsalternativ.

Knapp för förlÀngningsalternativ

LÀgg till denna URL nedan i alternativet "Omdirigera URL" och klicka pÄ Spara. Det Àr allt du behöver göra och nÀr du skriver en frÄga pÄ hemsidan eller pÄ en ny flik öppnar den Google-sidan istÀllet för Bing. Propert.

https://www.google.com/

ny flik omdirigera kromförlÀngning

Anpassa hemsidan med ett tillÀgg

Den andra förlĂ€ngningen Ă€r mer kraftfull eftersom den anpassar hemsidan till Edge Chromium helt. Installera Google Chrome-tillĂ€gg som heter "Infinity ny flik”Genom att klicka pĂ„ den hĂ€r lĂ€nken och lĂ€gga till den i Chrome.

infinity ny flik krom förlÀngning

Det Àr det, din hemsida och sidan Ny flik Àr helt ny. Nu behöver vi bara Àndra standardsökmotorn till Google. Klicka pÄ sökikonen pÄ hemsidan och klicka pÄ ikonen LÀgg till.

lÀgg till knappen pÄ hemsidan

vÀlj Google och klicka pÄ + -knappen för att lÀgga till den.

vÀlj google frÄn listan

Du kan klicka pÄ ikonen bredvid sökfÀltet för att vÀlja nÄgon av de tillagda sökmotorerna. I vÄrt fall vÀljer du Google-alternativet och det Àr ditt standard.

hemsida instÀlld pÄ google

Avslutar

FrĂ„n och med nu hĂ„ller jag fast vid Infinity New Tab men vi har ocksĂ„ andra alternativ som Momentum, Tobyosv. Men de har inte nĂ„gon form av sökmotor utan erbjuder olika funktioner som bokmĂ€rkehanterare och rent hemskĂ€rmsgrĂ€nssnitt osv. Vad tycker du? Är det vĂ€rt att stĂ€lla in Google som standardsökmotor? LĂ„t mig veta i kommentarerna nedan.

MÄste lÀsa: 15+ BÀsta Microsoft Edge-tillÀgg inspirerade frÄn Chrome (2020)