Hur man anvÀnder breakout-rum i zoom

Breakout Rum Àr en fantastisk funktion för webbseminarier och möten med mÄnga deltagare. De lÄter dig dela upp ett möte i femtio sessioner och tilldela deltagarna till sessionerna i enlighet dÀrmed.

Totalt kan upp till tvÄ hundra deltagare vara i alla Breakout-rummen pÄ ett enda konto. Och naturligtvis fÄr de full video och ljud, liksom skÀrmdelningsalternativ. Men det Àr vÀrt att notera att bara huvudrummet spelas in via molnet och lokal inspelning Àr ocksÄ ett alternativ.

Men först saker först. LÄt oss kolla in kraven och hur vi stÀller in allt.

Innan du börjar

Som du kan gissa mÄste du vara mötesvÀrd för att hantera rummen. Det hÀr alternativet Àr tillgÀngligt via skrivbordsappen och du kan inte gÄ med i ett rum via Zoom-webbklienten. Systemet lÄter dig dock fÄ en alternativ session i huvudrummet.

Den goda nyheten Àr att du kan gÄ med i rum pÄ en mobilapp och SIP- eller H.323-enheter.

Aktivera breakout-rum

Det första du ska göra Ă€r att aktivera alternativet. Du fĂ„r göra detta pĂ„ ditt konto, för en viss grupp eller som slutanvĂ€ndare. ÅtgĂ€rderna för dessa Ă€r lite olika och den hĂ€r artikeln innehĂ„ller alla riktlinjer. Men du kanske inte behöver aktivera allt direkt.

konto

Steg 1

AnvÀnd Zoom-webbportalen och se till att logga in med administrativa behörigheter. Navigera sedan till Kontohantering och klicka pÄ KontoinstÀllningar.

Steg 2

Funktionen Breakout Room ligger under fliken Möte och du mÄste navigera dit för att bekrÀfta att den Àr pÄ. Om inte, klicka pÄ omkopplaren bredvid alternativet för att slÄ pÄ den.

Zooma utrymningsrum

Den hÀr menyn erbjuder ocksÄ tvÄ valfria instÀllningar. För att tilldela deltagare till ett rum, klicka pÄ rutan framför "TillÄt vÀrd att tilldela deltagare till utrymningsrum vid schemalÀggning". Om du markerar den hÀr rutan möjliggör det rum för slutanvÀndare. SÄ det finns inget behov av en separat guide för att tÀcka det hÀr alternativet.

Om du behöver göra instÀllningarna obligatoriska, klicka pÄ hÀnglÄsikonen och bekrÀfta ditt val.

Specifik grupp

Steg 1

Förutsatt att du redan Àr inloggad, navigerar du till AnvÀndarhantering och klickar pÄ Grupphantering. VÀlj sedan namnet pÄ en grupp och tryck pÄ InstÀllningar för att fÄ tillgÄng till fler funktioner.

Steg 2

DÀrefter Àr de erforderliga ÄtgÀrderna som tidigare beskrivits. GÄ till Breakout Room under Meeting, se till att alternativet Àr pÄ och kontrollera extrainstÀllningar om det behövs.

Hur man skapar ett breakout-rum

NÀr du har aktiverat funktionen Àr det en promenad i parken att skapa ett rum. Börja ett schemalagt eller omedelbart möte och klicka pÄ Breakout Rooms i övre högra delen av skÀrmen.

VÀlj sedan antalet rum och metoden att tilldela deltagare. "Automatiskt" tilldelar ett lika antal deltagare i varje rum. Och "Manuellt" lÄter dig vÀlja vilken deltagare som gÄr till ett specifikt rum.

Zoom Hur man anvÀnder Breakout Rum skapar rum

Klicka sedan pÄ knappen "Skapa rum" och det Àr det. Rummen startar dock inte som standard och det Àr tillrÄdligt att justera ytterligare alternativ för bÀttre rumshantering.

Ytterligare alternativ

Alternativknappen finns lÀngst ner till vÀnster i fönstret Breakout Rooms. Klicka pÄ det för att avslöja popup-fönstret och markera rutorna som matchar dina rumsinstÀllningar.

Zoom AnvÀnd breakout-rum

Det finns nĂ„gra alternativ – du kan flytta alla deltagare till ett rum automatiskt och lĂ„ta dem Ă„tergĂ„ till huvudsessionen. Du har en avstĂ€ngningstimer, aviseringar etc.

Tilldela deltagare

Tilldelningsalternativet Àr bredvid varje zoomrum du skapar, klicka pÄ det och markera rutorna framför deltagarnas namn. NÀr du Àr klar visas antalet deltagare i varje rum bredvid rumnumret.

Zoom lĂ„ter dig flytta och utbyta deltagarna. För att göra det mĂ„ste du klicka pĂ„ deltagarens namn och vĂ€lja önskad Ă„tgĂ€rd – “Flytta till” eller “Utbyta”.

Zoom Breakout Rum

Dessutom erbjuder samma meny en mÀngd andra alternativ, som inkluderar:

  1. Radera rum.
  2. Återskapa – tar bort alla aktuella rum och skapar automatiskt nya.
  3. LĂ€gg till ett rum.
  4. Öppna alla rum – Startar alla rum och tilldelar deltagarna automatiskt till respektive rum. VĂ€rden Ă€r i huvudrummet tills han eller hon flyttar till en av dem.

NĂ€r mötet startar kan du se vilka deltagare som inte kunde gĂ„ med. Det finns ocksĂ„ alternativ att lĂ€mna ett rum och gĂ„ tillbaka till det primĂ€ra mötet. Och du kommer till "StĂ€ng alla rum" – en timme pĂ„ sextio sekunder larmar slutet av sessionen och alla deltagare gĂ„r tillbaka till det primĂ€ra mötet.

Just nu kan det tyckas att det finns för mĂ„nga alternativ för rum och att anvĂ€ndargrĂ€nssnittet Ă€r besvĂ€rligt. Men det Ă€r inte sĂ„ – applayouten Ă€r intuitiv och lĂ€tt att navigera. Om du följer instruktionerna till brevet bör det inte ta dig mer Ă€n nĂ„gra minuter att stĂ€lla in allt (deltagarhantering ingĂ„r).

Vilket rum Àr det hÀr?

Du kommer att vara hÄrt pressad för att hitta en annan konferensapp som erbjuder bÀttre mötehantering och segmentering. Detta Àr en av anledningarna till att Zoom Àr sÄ attraktivt för företag. Det lÄter dig ha ett helt golv av digitala mötesrum och det Àr superlÀtt att zooma frÄn varandra till en annan.

Har du varit i ett zoomrum tidigare? Vad var din upplevelse? Dela dina insikter med resten av samhÀllet i kommentaravsnittet nedan.

0 Shares