Hur man anvÀnder fÀrg- och storleksverktygen i Förhandsgranska pÄ Mac

Förhandsgranska verktyg för fÀrg och storlek

Förhandsgranska pÄ Mac Àr en fantastisk app för att visa dina bilder eller signera PDF-dokument. Men förhandsgranskningsappen kan göra mycket mer. Till exempel finns det nÄgra verktyg som Loupe och Mask som kan hjÀlpa dig att göra delar av dina bilder att sticker ut och verkligen pop.

Förhandsvisning har dessutom funktioner för att anpassa fÀrgerna i din bild tillsammans med storleken. För att hjÀlpa dig fÄ ut mesta möjliga av förhandsgranskningen pÄ din Mac, gör du sÄ hÀr anvÀnder du fÀrg- och storleksverktygen.

Förhandsgranska fÀrgverktyget

FÀrgverktyget i Förhandsgranskning kan hjÀlpa dig att justera exponering, kontrast, skuggor och mer.

Öppna din bild i Förhandsgranska och klicka pĂ„ Verktyg > Justera fĂ€rg frĂ„n menyraden.

FÀrgjusteringsverktyget öppnas i sitt eget fönster och du ser din mÀngd alternativ. Detta Àr ett fantastiskt sÀtt att göra smÄ Àndringar i dina foton eller andra bilder utan att behöva en dyr redigeringsapp.

Flytta reglagen för varje vÀrde frÄn exponering för skÀrpa tills du fÄr din bild som du vill ha den.

Dessutom kan du anvÀnda de tre pilarna högst upp för att justera ljusbalansen.

Förhandsgranska fÀrgjusteringsverktyget

NĂ€r du gör Ă€ndringar i varje fĂ€rgjustering ser du Ă€ndringarna i din bild omedelbart. Och om du vill Ă„terstĂ€lla din bild till sitt ursprungliga tillstĂ„nd klickar du bara pĂ„ ÅterstĂ€ll allt -knappen lĂ€ngst ner i fĂ€rgverktygsfönstret.

Slutligen, om du bara vill gÄ med de bÀsta instÀllningarna för varje vÀrde för din bild, klicka Auto nivÄer knappen överst.

Verktyget för förhandsgranskningsstorlek

För att Àndra storlek pÄ dina bilder, kolla in verktyget med lÀttanvÀnd storlek i Förhandsgranska.

Öppna din bild i Förhandsgranska och klicka pĂ„ Verktyg > Justera storlek frĂ„n menyraden.

Förhandsgranska storleksjusteringsverktyget

Om du snabbt vill Àndra storlek pÄ bilden till en vanlig uppsÀttning dimensioner i pixlar klickar du pÄ Passa in listrutan och vÀlj ett alternativ frÄn 320 till 320 till 1920 efter 1920.

Du kan ocksÄ justera Bredd och Höjd till specifika dimensioner om du föredrar. Ange vÀrdena och vÀlj ett alternativ till höger för pixlar, procent, tum eller annan mÀtning.

För att se till att du skala bilden proportionellt, kryssa antingen i den rutan eller klicka pÄ lÄsikonen bredvid bredd och höjd.

Om du gör din bild mindre och vill vara sÀker pÄ att du inte tappar nÄgon detalj, kontrollera Resample image innan du Àndrar bredd och höjd.

Du kan Àndra Upplösning för bilden ocksÄ. Ange ett vÀrde i rutan och vÀlj antingen pixlar / tum eller pixlar / cm frÄn listrutan.

Klicka pÄ nÀr du Àr klar med dina justeringar OK att tillÀmpa dem.

Packa upp det

Att utnyttja de funktioner som Preview har att erbjuda kan hjÀlpa dig att snabbt redigera dina bilder. Oavsett om det Àr kontrasten för ett foto eller upplösning för en bild, Àr fÀrg- och storleksverktygen i Förhandsgranska pÄ Mac till din tjÀnst.

Finns det specifika funktioner eller verktyg i förhandsgranskningsappen som du tycker Àr sÀrskilt anvÀndbar? LÄt oss veta nedan eller meddela oss pÄ Twitter!