Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag

Instagram verktyg för mÀrkesinnehÄll kan verka som en funktion som bara megamÀrken anvÀnder, men lita pÄ oss, det kan vara en riktig tillgÄng till din strategi, oavsett vad du följer!

Du kan ha full kontroll över vilka inlĂ€ggsinflytande som kan tagga dig som en betald partner och fĂ„ realtidsinsikter om hur inlĂ€gg fungerar – vilket gör dina influencer-partnerskap mer effektiva, transparenta och spĂ„rbara.

Redo att ta reda pÄ hur du stÀller in Instagram verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag? Vi har tÀckt dig!

Vad Àr Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll?

Innan vi dyker in i verktygen, lÄt oss klargöra vad "mÀrkesinnehÄll" Àr.

Enligt Instagram mÀrkesinnehÄll Àr "en skapare eller utgivares innehÄll som innehÄller eller pÄverkas av en affÀrspartner för ett utbyte av vÀrde (till exempel dÀr affÀrspartnern har betalat skaparen eller utgivaren)."

SÄ för ett mÀrke kan detta vara vilket som helst innehÄll skapat av en Instagram partner, influencer eller ambassadör som en del av din Instagram strategi.

Och som en influencer eller skapare pÄ Instagram, mÀrkesinnehÄll Àr alla inlÀgg som har tagits i drift, sponsras eller betalats av ett varumÀrke.

TĂ€nk pĂ„ alla #sponsored eller #ad-inlĂ€gg du kanske har sett pĂ„ ditt flöde – som kan klassificeras som mĂ€rkesinnehĂ„ll!

För att göra betalda varumÀrkespartnerskap mer öppna för personer som blÀddrar i flödet, Instagram skapade nya taggverktyg och funktioner för bÄde företag och skapare pÄ plattformen.

InstagramVerktyg för mÀrkesinnehÄll Àr utformade för att hjÀlpa företag och innehÄllsskapare att arbeta tillsammans pÄ ett mer transparent och sömlöst sÀtt.

NÀr de har skapats med verktygen kan mÀrken ha full kontroll över vilka innehÄllsskapare som officiellt kan mÀrka sina inlÀgg som ett betalt partnerskap, samtidigt som de fÄr synlighet i hur det partnerskapsposten presterar.

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 1

För innehĂ„llsskapare, att kunna mĂ€rka ett inlĂ€gg som ett officiellt betalt partnerskap ger en extra Ă€kthetsnivĂ„ till deras innehĂ„ll – etablera dem som en erkĂ€nd varumĂ€rkespartner.

Detta kan vara en enorm fördel för innehÄllsskapare som vill bygga sitt rykte och fÄ fler varumÀrkespartnerskap. SÀrskilt om de Àr en mikroinflytande som försöker utöka sin affÀrsportfölj.

SÄ oavsett om du Àr ett mÀrke eller en skapare Instagram, att ha dina mÀrkesmÀssiga innehÄllsverktyg och funktioner pÄ plats Àr en win-win situation!

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 2

Plus! Etiketten "betalt partnerskap med" kan ocksÄ fungera som en vÀrdefull form av avslöjande för innehÄllsskapare. Det Àr dock vÀrt att notera att FTC ocksÄ rekommenderar att du inkluderar en tydlig och korrekt avslöjande i ett inlÀggs rubrik.

Bara börja i en vÀrld av influencer marknadsföring? Vi har du tÀckt! VÄr GRATIS Influencer Marketing Guide Guide kommer att starta dina varumÀrkespartnerskap. Registrera dig nedan för att fÄ den skickad direkt till din inkorg:

Vem Àr berÀttigad att anvÀnda Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll

För att komma igÄng med InstagramVerktyg för mÀrkesinnehÄll mÄste du först trÀffas InstagramStandarder för behörighet.

HÀr Àr en snabb översikt för att se om du Àr berÀttigad:

    InnehÄllsskapare / utgivare mÄste ha ett affÀrs- eller skaparkonto. AffÀrspartner mÄste ha ett affÀrskonto för att kunna taggas som en betald partner. Om du inte har gjort vÀxeln Ànnu, kan du följa Senaste steg-för-steg-guide hÀr. InnehÄllsskapare / utgivare mÄste ha en "Àkta, etablerad nÀrvaro." InnehÄllsskapare / utgivare mÄste följa InstagramGemenskapens riktlinjer. InnehÄllsskapare / utgivare kan inte vara en statlig tjÀnsteman som omfattas av regeringens regler eller etik. Ta reda pÄ mer om InstagramStÄndpunkt för detta hÀr.

NÀr du uppfyller dessa krav Àr det superlÀtt att konfigurera och börja anvÀnda Instagram verktyg för mÀrkesinnehÄll!

Hur du stÀller in Instagram MÀrkesinnehÄll

För att börja dra nytta av Instagram verktyg för mÀrkesinnehÄll finns det olika steg för företag och innehÄllsskapare att följa.

VarumÀrken och företag: GodkÀnna taggar begÀr ad hoc eller sÀtta en godkÀnd lista över partners

Som ett varumÀrke eller företag Àr allt du behöver ett företagskonto pÄ Instagram för att börja mÀrkas i inlÀgg frÄn mÀrkta innehÄll frÄn dina partners, pÄverkare eller varumÀrkesambassadörer.

Som standard mĂ„ste du manuellt godkĂ€nna alla inlĂ€gg med mĂ€rkeinnehĂ„ll som du har taggats i – men du kan inaktivera det i dina kontoinstĂ€llningar.

GÄ bara till dina instÀllningar, vÀlj "Business" och öppna fliken "branded content".

HĂ€rifrĂ„n kan du vĂ€xla “Manuellt godkĂ€nna taggar” för att vara pĂ„ eller av.

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 3

Det Àr dock i allmÀnhet en bra idé att lÄta godkÀnnandet vara aktiverat sÄ att du kan kontrollera vem som mÀrker sig som en "officiell" varumÀrkespartner pÄ Instagram.

FrÄn den hÀr fliken kan du ocksÄ granska alla inkommande "TaggförfrÄgningar" och sammanstÀlla din egen lista med "GodkÀnda affÀrspartners" för innehÄllsskaparna du arbetar med regelbundet.

Att lÀgga till en innehÄllsskapare som en godkÀnd affÀrspartner hjÀlper till att pÄskynda hela processen, eftersom de aldrig kommer att behöva vÀnta pÄ att du godkÀnner deras begÀran innan de kan trycka pÄ publicera.

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 4

Det kan ocksÄ hjÀlpa till att skapa lÄngvariga partnerskap, som bara kan stÀrka en befintlig relation och förbÀttra dina strategier pÄ bÄda sidor.

Du kommer att fÄ ett meddelande varje gÄng de taggar dig i ett mÀrkeinnehÄllsinlÀgg och du kan se deras inlÀggs prestationsinsikter med bara ett tryck. Dessutom kan du alltid ta bort nÄgon frÄn listan över godkÀnda affÀrspartners nÀr som helst!

PÄverkare och innehÄllsskapare: StÀll in mÀrkesinnehÄllsverktyg och begÀr en betald partnerskaps tagg

Som innehÄllsskapare mÄste du stÀlla in verktyg för mÀrkesinnehÄll pÄ ditt konto innan du kan börja mÀrka företag i dina varumÀrkesinnehÄllsposter.

För att göra detta, följ dessa 5 enkla steg:

    Klicka pĂ„ menyikonen i det övre högra hörnet av din Instagram profil.Öppna "InstĂ€llningar." VĂ€lj "Konto" VĂ€lj "Verktyg för mĂ€rkesinnehĂ„ll" Klicka pĂ„ "HĂ€mta verktyg"

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 5

NÀr du har aktiverat mÀrkesinnehÄllsverktyg pÄ ditt konto kan du nu börja mÀrka affÀrspartners i dina inlÀgg.

För att göra detta vÀljer du "Avancerade instÀllningar" pÄ ett foto- eller videopost efter att du har skrivit bildtexten och anvÀnt alla effekter och filter.

VÀlj "Tag affÀrspartner" och sök sedan efter ditt valda konto.

Note: AffÀrspartner mÄste ha en affÀrsprofil för att visas i sökresultaten.

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 6

Om företaget visas i sökresultaten men inte tillÄter dig att tagga det mÄste du kontakta din affÀrspartner och be om att bli godkÀnd.

NÀr ditt inlÀgg har taggats kommer affÀrspartnern att fÄ ett meddelande och kan se ditt inlÀggs resultatinsikter.

Note: Om du Ă€r en influencer eller innehĂ„llsskapare Instagram och vill mĂ€rka affĂ€rspartners i dina inlĂ€gg, mĂ„ste du ha en Instagram AffĂ€rs- eller skaparkonto. Är du inte sĂ€ker pĂ„ vad skillnaden Ă€r? Ta reda pĂ„ vilken profil som Ă€r bĂ€st för dig i det hĂ€r blogginlĂ€gget.

Hur man anvÀnder Instagram InlÀgg för mÀrkesinnehÄll för din annonsstrategi

En av de största vinsterna InstagramVerktyg för varumÀrkesinnehÄll Àr att det Àr superlÀtt att marknadsföra skaparnas inlÀgg med mÀrkesinnehÄll som flödes- och historiaannonser.

Detta Àr en enorm fördel för varumÀrken som vill fÄ mer av sina annonsutgifter, eftersom en rekommendation frÄn en innehÄllsskapare eller influencer kan ha mycket större vikt med potentiella kunder.

För att göra detta mÄste innehÄllsskapare vÀxla till alternativet "lÄta affÀrspartner marknadsföra" i de avancerade instÀllningarna för en Instagram posta.

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 7

NÀr en innehÄllsskapare gör det kommer företag att se inlÀgget i sin "Annonshanterare" under befintliga inlÀgg och kan vÀlja att köra det som en annons i flödes- eller berÀttarformat.

Instagram verktyg för mÀrkesinnehÄll Àr ett bra sÀtt att göra dina influencer-partnerskap mer effektiva och spÄrbara, samtidigt som de Àr supergenomskinliga för din publik.

Och med Instagram innehĂ„llsannonser med mĂ€rkesvaror, du kan enkelt vĂ€lja vilka innehĂ„llsinlĂ€gg som ska marknadsföras för att nĂ„ en mycket bredare publik – ingen onödig fram och tillbaka krĂ€vs!

Vill du ta din influencermarknadsföring till nÀsta nivÄ? Ta entreprenören Gretta Van Riel fri Instagram kurs Influencer Marketing 101 för att fÄ din strategi uppÄt:

Gillar det hĂ€r inlĂ€gget? FĂ€st det! 📌

Hur man anvÀnder Instagram Verktyg för mÀrkesinnehÄll för ditt företag 8


0 Shares