Hur man arbetar hemifrÄn utan att kompromissa med sÀkerheten

Tusentals företag runt om i vÀrlden har tvingats införa fjÀrrarbete för sina anstÀllda. I dagens vÀrld dÀr telekommunikation samlades i en hast, finns det en annan övervÀgande som inte borde ignoreras: sÀkerhet. För att hÄlla företags- och medarbetarinformation sÀker i osÀkra nÀtverk krÀver vaksamhet och nÄgra enkla steg som anstÀllda kan vidta. LÄt oss ta en titt pÄ hur de anstÀllda kan arbeta hemifrÄn utan att Àventyra sÀkerheten.

Fysisk sÀkerhet

Work From Home Security Keyboard Lock

Det uppenbara men mest ignorerade steget du kan ta för att hÄlla dig sÀker Àr att vara vaksam med dina enheter. Du vill se till att ingen har en obeflÀckad bild av ditt arbetsomrÄde. MÄnga företag har sina anstÀllda som arbetar med konfidentiell information.

Om du behöver lÀmna ditt hem av nÄgon anledning lÄser du datorn eller mobila enheter genom att helt enkelt lÄsa datorn eller lÄsa den i ett skrivbord eller skÄp. Du skulle inte lÀmna din dator olÄst pÄ kontoret, sÄ hÄll den vanan att gÄ hemma. Du vill ocksÄ se till att ingen som gÄr runt i ett kvarter kan se datorer eller mobila enheter som bara ligger pÄ ett skrivbord. De kan göra ett mycket frestande mÄl för modiga brottslingar.

SÀkra ditt hemnÀtverk

Work from Home Security Network

SÀkerhet betyder generellt starka lösenord och har en sÀker anslutning. NÀr du arbetar hemifrÄn har IT-team noll kontroll över ditt hemnÀtverk som ofta kan vara dÄligt skyddat. Att sÀkerstÀlla att din Wi-Fi-anslutning har ett sÀkert lösenord Àr avgörande för informationssÀkerheten. Att vÀlja födelsedatum eller bröllopsdag Àr inte tillrÀckligt. AnvÀnd istÀllet ett unikt lösenord som integrerar siffror, tecken, stora bokstÀver, etc.

Separat frÄn lösenord, men om samma Àmne av sÀkra hemnÀtverk, Àr införandet av ett VPN. Ett virtuellt privat nÀtverk (VPN) Àr en gateway skapad av ditt arbete för att komma Ät interna nÀtverk var som helst. Enkelt uttryckt fungerar en VPN som nÄgot av en sÀker tunnel för anstÀllda att arbeta igenom. Detta ger dig tillgÄng till ditt intranÀt och andra interna verktyg. Dessutom kommer en VPN att kryptera all Internet-trafik sÄ att den inte Àr lÀsbar av nÄgra hackare. Om du anvÀnder ditt företagsinriktade VPN kan du göra skillnaden mellan god sÀkerhet och ingen sÀkerhet.

HÄll arbetet skilt frÄn personligt

Arbeta frÄn hemsÀkerhetsdator

Du kanske kÀnner dig frestad att svara pÄ nÄgra e-postmeddelanden innan du lÀgger dig, men din arbetsdator finns i det andra rummet. Det kan göra det mycket frestande att anvÀnda din persondator, skicka e-postmeddelanden och vara klar för natten. Detta Àr en stor risk för sÀkerheten och bör inte beaktas.

Genom att lÀgga till en hemdator i ditt företagsnÀtverk kan du riskera hela nÀtverket. Om du har eller Àr i riskzonen för ett datavirus, kan det orma sig igenom din inkorg och in pÄ företagets nÀtverk. Detta kan leda till större ansvar, förlust av data och kompromisser osv. Riskerna med att anvÀnda din persondator övervÀger absolut fördelarna.

AnvÀnda Antivirusprogram

Arbetsplats med klocka och digitalt hologram pÄ bÀrbar datorskÀrm. Skyddat koncept

MÄnga routrar du kan köpa för hemmet har starka brandvÀggar för att skydda mot virus, men de Àr inte ofelbara. Lyckligtvis kan du skydda mot virus med starkt antivirusprogram och antivirusprogram. Om du anvÀnder en dator som tillhandahÄlls Àr det en god chans att din dator redan har antivirusprogram. Att köra detta en eller tvÄ gÄnger i veckan kanske lÄter som en onödig huvudvÀrk, men det kan vara ett kritiskt drag i nÀtverkssÀkerheten.

Att identifiera ett virus eller skadlig kod tidigt kan skydda mot komprometterade datorer eller nÀtverk i framtiden. Det bÀsta sÀttet att skydda mot virus Àr att inte klicka pÄ nÄgra e-postmeddelanden eller webbplatser du inte kÀnner igen. Det arbetsmeddelandet som lovar att du har Àrvt en miljon dollar Àr förmodligen falskt. Genom att klicka pÄ lÀnken kan ett virus snabbt överföra sig till din dator. Med antivirusprogramvara, Àven om du av misstag klickar pÄ en skadlig lÀnk, har du och ditt företag bÀttre skydd.

Samarbeta sÀkert med kollegor

Work from Home Security Zoom

Att arbeta hemifrÄn betyder nÀstan tveklöst att du behöver nya kommunikationsmetoder för dig och dina medarbetare. Du brukade kunna trÀffas i ett konferensrum eller kontor och diskutera konfidentiell information som du inte vill komma ut i den öppna vÀrlden. Det Àr dÀrför appar gillar Microsoft-team, Zoom eller Slack tillhandahÄlls av ditt företag för att se till att kommunikationen Àr sÀker. Om ditt företag inte tillhandahÄller krypterade kommunikationsmetoder, vÀnd dig till verktyg som Signal eller Telegram för att fortsÀtta arbeta. Eftersom dessa meddelandeprogram som standard erbjuder kryptering frÄn slutet till slut kan de vara ovÀrderliga verktyg för att arbeta pÄ distans.

Att vara sÀkert medan anstÀllda Àr belÀgna i en stad, stat eller land kan vara avgörande för att se till att det inte finns nÄgon risk för ditt företag. Du kan ocksÄ anvÀnda dessa verktyg bra för att hjÀlpa ditt team att övergÄ frÄn kontor till arbete pÄ distans.

LÀs nÀsta:

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?

0 Shares