Hur man blockerar Internet pÄ en Nintendo Switch

De Nintendo Switch Àr en fantastisk spelkonsol som inte bara erbjuder mobilitet utan anslutning. Det finns dock tillfÀllen dÄ du vill begrÀnsa vem som kan och inte kan ansluta online frÄn din konsol.

Tack och lov Nintendo Switch erbjuder flera sÀtt att blockera internet eller Ätminstone begrÀnsa Ätkomsten. LÀs vidare för att ta reda pÄ hur du kan göra bÄda.

FlygplanslÀge

Det enklaste sÀttet att begrÀnsa internetÄtkomst pÄ din Nintendo Switch Àr att slÄ pÄ flygplanslÀget. Detta avbryter anslutningen till alla Wi-Fi-nÀtverk och hindrar nÄgon frÄn att logga in igen. Enkelheten med den hÀr metoden Àr dock ocksÄ dess brist. Det Àr lÀtt att gÄ in i flyglÀge, men det Àr ocksÄ lÀtt att lÀmna det.

Nota: att nÀr detta lÀge Àr aktiverat kommer bÄde Wi-Fi och Bluetooth att stÀngas av. Om din Joy Con kopplas loss nÀr du Àr i flyglÀge mÄste Bluetooth vara pÄslagen manuellt för att anvÀnda den. FlygplanslÀge Àr inte tillgÀngligt nÀr din Switch Àr i TV-lÀge.

SÄ hÀr aktiverar du flyglÀget:

 1. FrÄn HOME trycker du pÄ SysteminstÀllningar.
 2. VÀlj FlygplanslÀge pÄ menyn till vÀnster.
 3. VÀlj flyglÀge för att aktivera det. Klicka pÄ den igen för att stÀnga av den.blockera internet pÄ nintendo-omkopplaren

Du kan ocksÄ komma Ät detta frÄn skÀrmen SnabbinstÀllningar:

 1. HÄll HOME-knappen intryckt tills skÀrmen SnabbinstÀllningar dyker upp.
 2. VÀlj flyglÀge för att slÄ pÄ det. VÀlj den igen för att stÀnga av den.

Gör följande för att aktivera Bluetooth i flygplanslÀge sÄ att du kan anvÀnda din Joy Con:

 1. FrÄn HOME trycker du pÄ SysteminstÀllningar.
 2. VÀlj flygplanslÀge pÄ menyn.
 3. VĂ€lj Controller Connection (Bluetooth).
 4. VÀlj aktivera Bluetooth-kommunikation.hur man blockerar internet pÄ nintendo switch

InternetinstÀllningar

En annan metod för att begrÀnsa Wi-Fi pÄ din Switch Àr att manuellt ta bort alla befintliga nÀtverk pÄ enheten. En konsol som inte kÀnner igen ett Wi-Fi-nÀtverk kommer inte att ansluta till det utan lösenord. Att begrÀnsa Ätkomst till det hÀr lösenordet Àr ett bra sÀtt att kontrollera vem som fÄr ansluta till internet och nÀr.

SÄ hÀr Àndrar du InternetinstÀllningarna:

 1. FrÄn HOME trycker du pÄ SysteminstÀllningar.
 2. VÀlj Internet frÄn menyn till vÀnster.
 3. VÀlj InternetinstÀllningar.
 4. Klicka pÄ ditt WIFI-nÀtverk.
 5. VÀlj Radera instÀllningar.

För att Äteransluta till ditt Wi-Fi-nÀtverk, gÄ tillbaka till menyn InternetinstÀllningar och klicka pÄ ditt nÀtverksnamn. Om du har stÀllt in ett lösenord blir du ombedd att ange detsamma. De Switch testar anslutningen och uppmanar dig att fortsÀtta. Klicka pÄ OK för att avsluta processen.

Var medveten om att om du inte hittar ditt nÀtverk pÄ menyn, stÄ nÀrmare din router och klicka pÄ Y för att söka igen. Om du fortfarande inte kan upptÀcka ditt nÀtverk kan det uppstÄ ett fel med din Wi-Fi sjÀlv.

Om du kan se namnet pÄ ditt nÀtverk grÄtonat Àr din Wi-Fi trÄdlösa sÀkerhet oförenlig med ditt Switch. Se Nintendo Support sida för en lista över kompatibla sÀkerhetstyper.

FörÀldrakontroll

FörÀldrakontroll Àr inte en direkt begrÀnsning för konsolens tillgÀnglighet till internet. Vissa av instÀllningarna kan dock anvÀndas för att begrÀnsa speltiden och ansluta till sociala medier.

För att fullt utnyttja förÀldrakontroll mÄste du ladda ner appen Nintendo förÀldrakontroll. Du kan hitta appen bÄda pÄ Android och IOS.

NÀr du har laddat ner kan du Àndra instÀllningarna för förÀldrakontroll genom att göra följande:

 1. FrÄn HOME trycker du pÄ SysteminstÀllningar
 2. VÀlj förÀldrakontroll

De Switch uppmanar dig sedan att synkronisera din konsol med din app. Följ instruktionerna pÄ skÀrmen. NÀr du har konfigurerat det kan du stÀlla in grÀnser frÄn sjÀlva appen. Play Time Limits lÄter dig stÀlla in dagliga tidsgrÀnser för anvÀndning av Switcheller individuella tider per dag. Dessutom kan Restriction Levels stÀlla in en Äldersgradering för olika typer av programvara. Det Àr ocksÄ hÀr du kan begrÀnsa kommunikationen med andra konsoler och Ätkomst till sociala medier.

Eshop-begrÀnsningar

Ett annat sÀtt att indirekt kontrollera online-interaktion Àr att stÀlla in köpbegrÀnsningar för Nintendo-kontot. Du kan skapa ett separat konto för ditt barn som du sedan kan övervaka. För att göra det mÄste du skapa en familjegrupp.

 1. Öppna ditt Nintendo-konto pĂ„ webbplatsen.
 2. Klicka pÄ Nintendo-konto i det övre vÀnstra hörnet.
 3. VĂ€lj Familjegrupp.
 4. VĂ€lj LĂ€gg till medlem.

Om ditt barn redan har ett Nintendo-konto vÀljer du det. Om inte, skapa ett konto och lÀgg sedan till dem efterÄt. Om ditt barn Àr under 12 Är kommer det automatiskt att stÀllas in som ett övervakat konto. Om inte, mÄste detta göras manuellt. Gör sÄ hÀr:

 1. VÀlj Familjegrupp pÄ Nintendo-konto-menyn.
 2. VÀlj det konto du vill övervaka och vÀlj sedan Ange som övervakat konto.
 3. Klicka pÄ OK.
 4. Ett verifieringsmeddelande skickas till adressen som Ă€r kopplad till kontot. Öppna den för att verifiera.
 5. Logga in pÄ det konto du vill övervaka.
 6. Klicka pÄ Acceptera.

Du kan nu stÀlla in begrÀnsningar för vad kontot kan komma Ät, inklusive online-köp. För att göra det, klicka pÄ det övervakade kontot för att se tillgÀngliga begrÀnsningar. Du kan nu begrÀnsa köp eller till och med visa Nintendo Eshop genom att kryssa för i lÀmplig kryssruta.

SÀkerhet och sÀkerhet

De Nintendo Switch erbjuder flera sÀtt att begrÀnsa Ätkomst till Internet. Vi har presenterat nÄgra av de mer anvÀndbara metoderna som finns tillgÀngliga. Att kunna kontrollera nÀr och hur din Switch ansluter online Àr ett bra sÀtt att sÀkerstÀlla sÀkerheten och sÀkerheten för bÄde dig och din familj.

KÀnner du till andra metoder för att begrÀnsa Ätkomst av din konsol till Internet? Har du nÄgonsin stött pÄ problem med att kontrollera dina anslutningar? Dela dina tankar och erfarenheter i kommentarerna nedan.