Hur man blockerar webbplatser pÄ en iPhone

Genom att blockera specifika webbplatser kan du ha mer kontroll över innehÄllet som dina barn kan komma Ät pÄ sina iPhones. I sjÀlva verket har iOS en funktion som blockerar innehÄll för vuxna och du kan manuellt infoga webbadresser för alla webbplatser du vill hÄlla dina barn borta frÄn. Eller sÄ kanske du bara vill undvika vissa webbplatser sjÀlv.

Nota: att instruktionerna i denna artikel fungerar för bÄde iPhone och iPad.

Det bÀsta med dessa begrÀnsningar Àr att de gÀller alla webblÀsare inklusive Safari, Chrome och Firefox. Du behöver inte gÄ tillbaka och komma Ät varje webblÀsares instÀllningar för att stÀlla in webbplatsblock.

Kolla in följande avsnitt för en steg-för-steg-guide om hur du blockerar webbsajt med din iPh9ne eller iPad.

AnvÀnd skÀrmtidsalternativ för iOS 12 eller högre

FrÄn nyligen har iOS en skÀrmtid-flik som hÄller reda pÄ din appanvÀndning. Dessutom kan du blockera vissa webbplatser och stÀlla in fler anvÀndningsbegrÀnsningar för specifika appar. HÀr Àr vad du behöver göra.

Steg 1

Starta instÀllningar app och tryck pÄ SkÀrmtid för att fÄ tillgÄng till fler alternativ. Klicka sedan pÄ Restriktioner för innehÄll och integritet och du fÄr en omfattande meny frÄn vilken du kan blockera eller begrÀnsa nÀstan vad som helst pÄ din telefon.

innehÄll och integritetsbegrÀnsningar

Steg 2

För att begrÀnsa webbplatser och annat onlineinnehÄll klickar du pÄ innehÄllsbegrÀnsningar. VÀlj webbinnehÄll och vÀlj "BegrÀnsa vuxenwebbplatser" eller "Endast tillÄtna webbplatser" för att ange begrÀnsningar.

webbinnehÄll

BegrÀnsa vuxenwebbplatser

Om du vÀljer alternativet BegrÀnsa vuxenwebbplatser visas följande beskrivning:

BegrÀnsa Ätkomsten till mÄnga vuxna webbplatser automatiskt. Specifika tillÄtna och begrÀnsade webbplatser kan lÀggas till nedan.

Nedan kommer det att vara TillÄt alltid och LÀgg till webbplats som du kan trycka pÄ för att lÀgga till webbplatser du alltid vill tillÄta Àven om de Àr blockerade av den allmÀnna begrÀnsningen pÄ vuxenwebbplatser.

Och under det hittar du det TillÄt aldrig och LÀgg till webbplats dÀr du kan lÀgga till webbplatser du vill blockera utöver de som blockeras av de allmÀnna begrÀnsningarna för vuxna webbplatser. TillÄt aldrig Àr dÀr du lÀgger till webbplatser som du specifikt vill blockera.

Endast tillÄtna webbplatser

De Endast tillĂ„tna webbplatser blockerar alla webbplatser förutom en lista med barnvĂ€nliga webbplatser som Disney, Discovery Kids, HowStuffWorks, National Geographic – Kids, PBS Kids och andra barnvĂ€nliga webbplatser. Om du blĂ€ddrar till slutet av listan över tillĂ„tna webbplatser kan du göra det LĂ€gg till webbplatser som du vill tillĂ„ta.

Du kan inkludera mer genom att trycka pÄ LÀgg till webbplats men det Àr viktigt att notera att alla andra onlinewebbplatser kommer att blockeras pÄ andra Àn de som listas dÀr. Vanligtvis tillÄtna webbplatser anvÀnds bara för en iPhone som anvÀnds av ett barn.

ObegrÀnsad Ätkomst

ObegrÀnsad Ätkomst, givetvis ger dig tillgÄng till alla webbplatser du vill ha frÄn din iPhone.

Blockering av webbplatser med iOS 11 eller tidigare

De föregÄende stegen gÀller för iPhones och iPads som anvÀnder iOS 12 eller senare. Innan iOS 12 fanns inga alternativ för skÀrmtid och du var tvungen att fÄ ÄtkomstbegrÀnsningar pÄ ett annat sÀtt.

Om din iPhone kör iOS 11, öppna instÀllningar och vÀlj AllmÀn fliken och tryck sedan pÄ begrÀnsningar.

Klicka sedan pÄ Aktivera begrÀnsningar och ange lösenordet du anvÀnder för att lÄsa upp din iPhone. Du mÄste göra det tvÄ gÄnger.

Det ur vÀgen, du bör trycka pÄ TillÄtet innehÄll och tryck pÄ webbplatser för att komma Ät instÀllningarna.

Sedan kommer du till menyn dÀr du kan blockera specifika webbadresser. I likhet med iOS 12 fÄr du vÀlja Alla webbplatser, BegrÀnsa innehÄll för vuxna, och Endast tillÄtna webbplatser.

Andra begrÀnsningar för skÀrmtid

Förutom att blockera specifika webbplatser, erbjuder skÀrmtid ytterligare tvÄ begrÀnsningar som du kan hitta anvÀndbara, sÀrskilt om ett barn anvÀnder telefonen.

Stopptid lÄter dig stÀlla in ett schema och begrÀnsa anvÀndningen av telefon och app. För att vara exakt, under nedetiden Àr det bara samtal och tillÄtna appar som Àr tillgÀngliga för anvÀndaren. Och du kan ocksÄ vÀlja att stÀlla in block för specifika typer av applikationer.

skÀrmtid

Klicka pĂ„ App Limits, vĂ€lj "LĂ€gg till Limit" och vĂ€lj app-kategorin – Spel, till exempel. Klicka pĂ„ NĂ€sta lĂ€ngst upp till höger pĂ„ skĂ€rmen och stĂ€ll in timern till önskat antal timmar och minuter. Det finns ett alternativ att anpassa veckodagarna nĂ€r du vill att grĂ€nsen ska vara effektiv. NĂ€r du Ă€r klar trycker du pĂ„ LĂ€gg till sĂ„ Ă€r du bra att gĂ„.

Hur man blockerar webbplatser pÄ en iPhone 1

SkĂ€rmtidskod Ă€r ett extra lager skydd som kan sĂ€kerstĂ€lla att ditt barn inte Ă€ndrar instĂ€llningarna. Klicka pĂ„ ”AnvĂ€nd skĂ€rmtidskod” och vĂ€lj en fyrsiffrig kod som du kommer att anvĂ€nda för att Ă€ndra instĂ€llningarna nĂ€r grĂ€nsen löper ut. Det Ă€r tillrĂ„dligt att anvĂ€nda en annan kod Ă€n den som lĂ„ser upp din iPhone.

SkÀrmtid för familjen

FrÄn iOS 12 och framÄt har det blivit superlÀtt att stÀlla in förÀldrakontroller pÄ en iPhone. Systemet ger dig möjlighet att lÀgga till befintliga Apple ID för ditt barns konton och hÄlla reda pÄ deras surfvanor och telefonanvÀndning frÄn din enhet. Naturligtvis kan du ocksÄ skapa ett konto för ditt barn och synkronisera det med sin iPhone.

PÄ detta sÀtt finns det inget behov av att fÄnga barnets enhet för att göra Àndringar och du kan stÀlla in alla begrÀnsningar pÄ distans. Det bÀsta med Screen Time for Family Àr att grÀnssnittet Àr superlÀtt att anvÀnda Àven om du inte riktigt Àr teknisk kunnig.

hur man blockerar webbplatser pÄ en iphone - skÀrmdump 5

VÀlj ett av alternativen frÄn den första skÀrmen och följ installationsguiden. NÀr du Àr klar fÄr du aviseringar om barnets skÀrmtid och anvÀndning.

InstÀllningar för Safari

Safari Àr standardwebblÀsaren som anvÀnds pÄ en iPHone. NÀr du Àr klar med att blockera en webbplats med skÀrmtid kan du lika gÀrna se till att dina Safari-webblÀsarinstÀllningar Àr instÀllda för att ge ett visst skydd mot bedrÀgliga webbplatser. För att göra detta tryck instÀllningar för att öppna appen InstÀllningar, blÀddra ner och tryck sedan pÄ Safari.

Se till att BedrÀgligt alternativ för webbplatsvarning vÀxlas till pÄ.

iPhone-instÀllningar för Safari

Appar för att blockera webbplatser pÄ iPhone

Om du inte Àr nöjd med de ursprungliga iOS-alternativen kan du alltid kolla in en av mÄnga förÀldrakontrollappar frÄn tredje part. Dessutom har vissa operatörer som Verizon och T-mobile sina egna appar som lÄter dig blockera och hantera onlineinnehÄll.

Om du inte Àr nöjd med den ursprungliga lösningen rekommenderas att du följer med den frÄn din operatör, om den Àr tillgÀnglig. Oavsett vad du vÀljer, se till att appen tillÄter anstÀndiga begrÀnsningsalternativ utan dolda avgifter.

One-Stop Block

Nu bör du redan vara en proffs för att blockera webbplatser pÄ iPhone. Dessutom kan du vÀxla till alternativet "Dela över enheter" och fÄ kombinerad skÀrmtid frÄn alla enheter som Àr inloggade pÄ ditt iCloud-konto.

Tror du att de ursprungliga iPhone-alternativen rÀcker för dina blockeringsbehov? Vilka webbplatser vill du blockera? BerÀtta om din upplevelse i kommentarerna nedan.

Om du tyckte att den hÀr artikeln var anvÀndbar, kolla in andra TechJunkie-artiklar, inklusive den hÀr om hur du kontrollerar din iPad och iPhone sekretessinstÀllningar.

0 Shares