Hur man fÄr Messenger utan Facebook

Varför finns det sĂ„ mĂ„nga sociala chatappar dĂ€r ute idag? Facebook Ă€ger tvĂ„ av dem – Messenger och WhatsApp. Google har nĂ€stan ett halvt dussin olika chatappar. Alla har naturligtvis sin egen favorit och de kommer att frĂ„ga dig, "Är du pĂ„ WhatsApp? Linje? Tango? Kik? ”Eller vad deras val rĂ„kar vara. Det verkar ibland som om du förvĂ€ntas ha alla dessa appar laddat ner pĂ„ din smartphone bara om en av dina vĂ€nner eller familjemedlemmar vill kontakta dig pĂ„ en.

Varför chatta appar?

Du kanske undrar varför mÀnniskor anvÀnder sociala chattappar alls. Om de har en smartphone, varför inte bara text pÄ den inbyggda text-appen som finns dÀr? Det finns nÄgra orsaker till det. Först kan texttjÀnsten pÄ din telefonplan begrÀnsas till hur mÄnga texter du kan skicka pÄ en mÄnad, och att skicka medier som bilder och video kan komma att betala ytterligare. Sedan finns det de planerna som lÄter dig sms fritt till andra pÄ samma mobilleverantör men texter till personer pÄ andra företags planer Àr inte gratis.

En annan anledning Àr att sociala chatappar Àr mycket mer Àn sms-appar. PÄ WhatsApp kan du ringa telefonsamtal över hela vÀrlden helt gratis. Kik Messenger har en botbutik, meme-generator och andra roliga verktyg ombord. Line Àr kÀnd för sitt sortiment av spel. Det finns mÄnga andra exempel pÄ att chatappar Àr mycket mer sociala och uppslukande Àn en vanlig telefontjÀnst.

Det Àr kanske inte absolut nödvÀndigt att ha varenda en av dem, men det bÀsta halva dussinet skulle vara en bra idé. Det finns inget behov av att ha alla öppna och aktiva hela tiden. NÀr du fÄr ett meddelande kommer det att finnas ett meddelande om push som lÄter dig veta att det vÀntar pÄ dig. Det Àr nÀr du öppnar appen för att svara och njuta av din chatt.

NÀr du installerar en chat-app finns det alltid ett sÀtt att lÄta den söka i din telefonbok eller kontaktlista för att hitta andra som redan anvÀnder appen. Det ger dig en chans att lÀgga till personer du redan kÀnner till tjÀnsten. NÀr du Àr i varje apps nÀtverk hittar personer som Àr nya i appen eller de som söker efter anvÀndare regelbundet dig och sedan lÀgger till dig i deras kontaktlista. Det handlar dÄ om vem som föredrar att anvÀnda vilken app som avgör var du och dina vÀnner chattar mest.

fb-socialapps

Sex chattappar att behÄlla

HÀr Àr en lista med ett halvt dussin appar du bör övervÀga att hÄlla pÄ din smartphone. De Àr bland de mest populÀra och det betyder att de Àr de som en vÀn eller en kÀr kanske mest anvÀnder för att nÄ ut till dig. HÄll bara varje app pÄ din enhet och öppna den bara nÀr du fÄr ett meddelande om att nÄgon har skickat ett meddelande om den. Det hÀr Àr ocksÄ ett bra sÀtt att lÀra sig vilken social chatt-app som Àr bÀst för dig.

WhatsApp

Med hjÀlp av ditt telefonnummer som ditt kontohantering lÄter WhatsApp dig skicka chatt och textmeddelanden till vem du vill sÄ lÀnge du har sitt telefonnummer. Du kan ocksÄ ringa telefonsamtal inklusive internationella samtal helt gratis. Appen har alltid varit annonsfri men debiterades en $ 0,99 Ärsavgift en gÄng. NÄgra personer kanske har försummat att ladda ner appen pÄ grund av det, men avgiften Àr borta nu nÀr WhatsApp Àgs av Facebook. Det Àr bland de mest populÀra sociala chatapparna dÀr ute mer Àn en miljard registrerade anvÀndare.

Yahoo

En Àldre app som integreras med andra appar och en mÀngd funktioner, Yahoo! Messenger ger dig chatt, e-post, nyheter, kalender, svar och mer. Messenger-appen har ungefÀr 250 miljoner registrerade anvÀndare, men alla med en e-postadress till @ yahoo.com Àr redan en del av dess messenger-nÀtverk, sÄ det finns god chans att du kan chatta med mÄnga vÀnner och familj dÀr. Kom ocksÄ ihÄg att Àven om fÀrre mÀnniskor har laddat ner den hÀr appen Àn har andra, anvÀnder mÄnga fortfarande Yahoo! chatta frÄn sina hemdatorer. Personer utan @ yahoo.com kan registrera sig hos Yahoo! Messenger och andra tjÀnster som anvÀnder deras befintliga e-post.

Kik

Kik Messenger Ă€r nĂ€stan den mest populĂ€ra appen för den yngre gruppen. Även om jag har lite lĂ€ngre tid Ă€n bara demografiska nyligen har jag behĂ„llit det just av den anledningen. Cirka 40% av amerikanska tonĂ„ringar Ă€r pĂ„ Kik och majoriteten av anvĂ€ndarna i nĂ€tverket Ă€r mellan 13 och 24 Ă„r gamla. Jag har nĂ„gra familjemedlemmar och ett par vĂ€nner i det Ă„ldersintervallet som anvĂ€nder Kik, sĂ„ jag har det pĂ„ min smartphone. Med tanke pĂ„ hur ung den genomsnittliga anvĂ€ndaren Ă€r, anvĂ€nds Kik ofta med ungefĂ€r 300 miljonern registrerade anvĂ€ndare. Det Ă€r en riktigt snygg app ocksĂ„. Jag mĂ„ste erkĂ€nna att jag tycker om nĂ„gra av chattbotten, sĂ€rskilt den som spelar tic tac toe.

Viber

pracka 754 miljoner registrerade anvÀndare, Viber lÄter dig skicka gratis text, video och bilder. Med sin winkfunktion kan du stÀlla in en sjÀlvförstörande timer pÄ text, video eller foto du skickar med en grÀns pÄ 1 till 10 sekunder för mottagaren att se den, och sedan Àr den borta. Appen stöder ocksÄ telefonsamtal och videoschatter.

Linje

Njut av en gruppchatt med upp till 200 av dina nÀrmaste vÀnner och nÀra och kÀra nÀr du anvÀnder Line. Med 600 miljoner registrerade anvÀndare, den hÀr appen har ocksÄ en tidslinje dÀr du kan hÄlla vÀnner uppdaterade om vad du gör och en GPS-funktion som lÄter dig dela din nuvarande plats med dem. MÄnga gillar den hÀr appen för de mÄnga spel som finns tillgÀngliga genom den.

Facebook budbÀrare

En annan app att gÄ med i miljarder nedladdningar mÀrket Àr FacebookS Messenger. Som vi alla vet Àr Messenger-appen designad och avsedd att integreras med det huvudsakliga Facebook webbplats. Det gör det superlÀtt att chatta med mÀnniskor du delar med dig av Facebook tidslinje med varenda dag i första hand. De flesta mÀnniskor du kÀnner Àr antagligen redan pÄ Facebook med dig, och du har antagligen redan vÀnat dem, sÄ att ha Messenger pÄ din smartphone Àr ett naturligt.

Nu finns det alltid en chans att du inte Àr medlem pÄ Facebook Ànnu. Kanske inte Ànnu och kanske inte vill bli det. MÄnga mÀnniskor föredrar att inte vara en del av Facebook pÄ grund av sekretessproblem. De flesta av dessa problem kan lindras genom att vÀlja rÀtt integritetsinstÀllningar pÄ ditt konto, men ingenting Àr naturligtvis idiotsÀker.

fb-integritet

SekretessfrÄgor Àr inte det enda skÀlet till att mÀnniskor inte vill vara en del av Facebook. Vissa har bara inte tid; andra vill inte riskera ett nytt beroende. En kusin av mig kommer inte att registrera sig eftersom hon har en kÀnsla av att hon skulle spendera alltför mÄnga timmar pÄ att titta pÄ alla sina vÀnners sidor, skicka meddelanden, lÀsa inlÀgg och allt som följer det. Jag kÀnner andra som inte vill ha nÄgot att göra med Facebook pÄ grund av uppfattad politisk partiskhet och blockering av vissa Äsikter som alla Àr en del av det fria yttrandet. Det finns mÄnga anledningar till att mÀnniskor inte hellre skulle vara en del av vÀrldens största sociala nÀtverk. MÄnga av oss som anvÀnder den var lÄngsamma nÀr de kom till det av mÄnga av samma skÀl.

Den goda nyheten hÀr Àr att du inte Àr skyldig att ha en Facebook konto att anvÀnda FacebookS Messenger-app. Det Àr lite enklare och roligare pÄ vissa sÀtt att fÄ kontakt med andra vÀnner med appen om alla Àr med Facebook, men du kan ladda ner och installera appen och sedan logga in med ditt telefonnummer. Facebook kommer att verifiera att det Àr ditt telefonnummer genom att naturligtvis skicka en text till dig, men efter denna snabba bekrÀftelse Àr du klar att anvÀnda Facebook Messenger utan att ha en Facebook konto.

Var noga med att lÄta appen kontrollera din kontaktlista sÄ att den kan matcha dig efter telefonnummer med andra som anvÀnder appen, bÄde in och ut Facebook. Massor Facebook anvÀndare inkluderar sitt telefonnummer pÄ kontot för verifieringsÀndamÄl och för att lÄta folk hitta dem (det publiceras naturligtvis inte pÄ din sida).

Facebook Àr enorm. En stor andel mÀnniskor som du kÀnner har ett konto dÀr. NÀr du vÀl har kontaktat dem alla kan det vara den app du vÀnder dig till oftast nÀr du vill chatta med vÀnner och familj. För att lÀgga till en kontakt som inte dyker upp i din sökning, lÀgg bara in personens telefonnummer och de finns i din kontaktlista om de accepterar din begÀran.

Messenger Àr en riktigt bra app att vÀlja för ocksÄ. Det Àr lÀtt att dela bilder och videor, bÄde dina egna och de du tycker Àr intressanta pÄ webben. Du kan trÀffas med flera vÀnner samtidigt i en gruppchatt. Som alla andra sociala chattar som Àr vÀrda sitt salt, har Messenger flera samlingar av coola klistermÀrken och emoji för att klÀ upp dina meddelanden ocksÄ.

En annan bra sak om FacebookMessenger Àr hur du kan ringa telefonsamtal till vem som helst, var som helst i vÀrlden gratis nÀr du anvÀnder en Wi-Fi-anslutning.

Messenger Àr en riktigt bra social chatt-app. NÀr du tittar pÄ vilka appar du ska ha pÄ din telefon ska du inte skjuta upp frÄn den och tro att du mÄste ha en Facebook eftersom du inte gör det. Det Àr öppet för alla som vill njuta av en fantastisk konversation.

1 Shares