Hur man fixar Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.18y 7

23 mars Microsoft kÀnde igen en sÄrbarhet pÄ noll dagar som pÄverkar alla Windows datorer. Listan över berörda datorer innehÄller den senaste Windows 10 inkluderade interna konstruktioner; Windows 8.1 och 8; Windows 7 som har nÄtt slutet pÄ sin livslÀngd och mÄnga versioner av Windows Server. SÄrbarheten Àr dock en begrÀnsad riktad attack, vilket innebÀr att den inte Àr lika utbredd och att endast ett visst antal anvÀndare kan pÄverkas, frÀmst de som hanterar teckensnittsfiler och förhandsgranskningsfönstret.

Microsoft har nollstÀllt attacken mot tvÄ exploater i Adobe Type Manager-biblioteket som angriparna utnyttjar. Med det sagt Àr det sorgliga att Microsoft kommer att slÀppa sÀkerhetsuppdateringen nÀsta mÄnad, antagligen den 14 april 2020. SÄ fram till dess kan du sjÀlv vidta ett antal ÄtgÀrder som du kan fixa Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 och 7 datorer just nu.

Vad Àr Windows Nolldagars sÄrbarhet (mars 2020)?

Som jag sa tidigare, motsvarar denna attack analysen av kĂ€llor som tvĂ„ sĂ€ndbarheter som inte har skickats ut just nu i Adobe Type Manager Library. Microsoft sa att det hĂ€nder nĂ€r "Windows Adobe Type Manager Library hanterar felaktigt ett speciellt utformat multi-master font – Adobe Type 1 PostScript-format ".

För att i princip bryta ned den nÀr du laddar ner en teckensnittsfil visar den en förhandsgranskning av teckensnittet i miniatyrbild eller i förhandsgranskningsfönstret. Och det Àr dÀr exekvering av kod utförs. Microsoft föreslÄr ocksÄ det Utnyttjandet kan inte bara begrÀnsas till kÀllfiler (OTF / TTF) utan kan utökas till specialdesignade dokument. Microsoft hÀvdar att "det finns flera sÀtt som en angripare kan utnyttja sÄrbarheten, till exempel att övertyga en anvÀndare att öppna ett speciellt utformat dokument eller visa det i La Windows Förhandsgranska panelen. "

Avslutningsvis, Àven om du bara laddar ner en kÀllfil eller ett dokument, kan attacken utföras utan att filen uttryckligen öppnas. Det beror pÄ att angriparna anvÀnder Windows förhandsvisning och miniatyrbild för att utnyttja sÄrbarheten. SÄ allt vi behöver göra Àr inaktivera bÄde förhandsgranskningsfönstret och miniatyrfunktionen i Windows explorer och din dator kommer att sluta köra pÄ vÀrdnivÄ. Ladda inte som försiktighet inte filer frÄn opÄlitliga kÀllor eller tvivelaktiga e-postmeddelanden.

Efter att ha sagt allt detta, kom ihÄg, Windows 7 anvÀndare fÄr inte sÀkerhetsuppdateringen nÀsta mÄnad eftersom han har nÄtt sitt slut. Men om du har registrerat dig för utökade sÀkerhetsuppdateringar (som har en kostnad), dÄ fÄr du uppdateringen nÀsta mÄnad. Jag skulle dock rekommendera alla anvÀndare att följa La nedanför guiden för att lappa La Windows Noll dagattack just nu.

reparation Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.1y 8

1. Öppna först File Explorer och klicka pĂ„ Fliken "Visa". Klicka sedan pĂ„ "Förhandsgranskningsfönstret" och "Detaljer-fönstret" för att inaktivera dem.

reparation Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.1 och 8

2. BÄda kristallerna bör inte markeras. Det ska se ut sÄ hÀr nÀr du har inaktiverat bÄda funktionerna.

Hur man fixar Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.18y 7 1

3. Sedan under samma "Visa" -flik, klicka pÄ "Alternativ" ligger i det övre högra hörnet.

reparation Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.1 och 8

4. Ett litet fönster öppnas. GÄ nu till fliken "Visa" och aktivera kryssrutan visar alltid ikoner, aldrig miniatyrer. Det bör visas lÀngst upp. Klicka till slut pÄ "Ok" -knappen. Nu har du stÀngt dörrarna för La Windows Nolldagars utnyttjande för att inleda en attack pÄ vÀrdnivÄ

reparation Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.1 och 8

reparation Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 7

Liknar Windows 10, mÄste vi inaktivera förhandsgranskningsfönstret i Windows 7. Stegen Àr dock nÄgot olika som Windows Utforskaren pÄ Windows 7 Den har nÄgot olika menyer och undermenyer.

1. Öppna File Explorer i Windows 7 och klicka pĂ„ knappen "Organisera" i det övre vĂ€nstra hörnet. Klicka hĂ€r pĂ„ menyn "Design" och inaktivera bĂ„de detaljrutan och förhandsgranskningsrutan.

Hur man fixar Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.18y 7 2

2. För det andra klickar du pÄ "Organisera" -menyn under "Mapp- och sökalternativ".

reparation Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 7

3. GĂ„ nu till fliken "Visa" och aktivera kryssrutan för alternativet Visa alltid ikoner, aldrig miniatyrbilder. Du Ă€r redo Åtminstone pĂ„ vĂ€rdnivĂ„ bör detta mildra Windows Nolldagars sĂ„rbarhet i Windows 7 PC

Hur man fixar Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.18y 7 3

Inaktivera WebClient Service pÄ bÄda Windows 10 och 7

Förutom att inaktivera förhandsgranskningsfönstret rekommenderas det ocksÄ att inaktivera WebClient Service pÄ bÄda Windows 10 och 7 av riklig försiktighet. Detta kommer att inaktivera alla förfrÄgningar som kommer frÄn sistema för att skapa och kontrollera distribuerade webbversioner (WebDAV) som kommer att göra din dator otillgÀnglig för angriparen. Var dock medveten om att det ocksÄ kan störa den korrekta funktionen för vissa applikationer som Àr beroende av The WebClient Service.

1. Först av allt, tryck pÄ Windows och R-tangenter samtidigt för att öppna Run-fönstret. hÀr skriv "services.msc" och tryck pÄ Enter.

Hur man fixar Windows Nolldagars sÄrbarhet i Windows 10 8.18y 7 4

2. BlÀddra ner och sök efter "Web Client" TjÀnsten. Högerklicka pÄ den och vÀlj "Egenskaper".

Inaktivera WebClient-tjÀnsten pÄ bÄda Windows 10 och 7

3. Klicka hÀr pÄ "Stopp" -knappen för att stoppa tjÀnsten och sedan Àndra starttyp till "Inaktiverad". Klicka nu pÄ "Ok" och starta om datorn för att göra Àndringarna

Inaktivera WebClient-tjÀnsten pÄ bÄda Windows 10 och 7

Utöver detta rekommenderar Microsoft ocksÄ byta namn pÄ ATMFD.DLL-filen det minskar ytterligare nolldagars sÄrbarhet i Windows datorer. Du kan LÀs de detaljerade anvisningarna frÄn andra hÀlften av sidan. Om du inte kan följa stegen, kommentera nedan sÄ hjÀlper vi dig.

plÄster Windows Nolldagars attack pÄ Windows 10 och 7 Just nu

Det handlade om hur man kan mildra risken och fixa nolldagars sÄrbarheten i Windows datorer tills Microsoft slÀpper en sÀkerhetsuppdatering. Eftersom attacken utförs via förhandsgranskningsfönstret bör inaktivering av alternativet stoppa attacken helt. Jag rekommenderar att du gör Àndringen omedelbart för att vara pÄ den sÀkrare sidan. LÀs ocksÄ vÄr artikel om det bÀsta Windows Verktyg för borttagning av skadlig programvara sÄ att din dator kan upptÀcka skadliga filer i det ögonblicket. Dela ocksÄ den hÀr artikeln med andra Windows anvÀndare sÄ att de ocksÄ kan skydda sin dator. Hur som helst, det Àr oss alla. Om du har nÄgra problem, kommentera nedan och meddela oss.

0 Shares