Hur man förvandlar Kodi till ett spelarkadcenter

Kodi strÀvar efter att vara den ultimata porten till all slags underhÄllning. Fram till nu betydde det filmer, serier och musik. I nÀsta utgÄva kommer det ocksÄ att stödja spel helt. Det kommer ocksÄ att integrera emulatorer, sÄ att du kan spela de flesta titlar frÄn Àldre system, datorer, spelkonsoler eller arkader.

AnvÀndaren kÀnd som Zach Morris tÀnkte pÄ detta och kom med en genial lösning: precis som Kodi tillÄter inte bara "lokal" mediauppspelning utan ocksÄ internetströmmar, varför ska det begrÀnsas till "lokala" spel installerade pÄ din dator, sÀrskilt nÀr Internetarkivet har sÀkerhetskopior för praktiskt taget alla spel frÄn de Àldre systemen som Kodi kommer att stödja genom emulatorer?

Internet Archive Game Launcher, eller IAGL för kort, Ă€r resultatet av denna idĂ©: ett tillĂ€gg som kan "lĂ€nka" det befintliga Kodi-emulatorsupportet med de ROM-skivor som finns tillgĂ€ngliga pĂ„ Internetarkivet! NĂ€r du lĂ€gger till IAGL till Kodi fĂ„r du tillgĂ„ng till tiotusentals titlar för Ă€ldre system, tillgĂ€ngliga som ROM-skivor i Internetarkivet. Alla kan spelas genom Kodis nya emulatorsupport – med lite hjĂ€lp frĂ„n RetroArch och dess flera emulatorkĂ€rnor.

Installera RetroArch

Även om Kodi redan inkluderar support för vissa emulatorer, Ă€r vissa av dem kanske inte tillgĂ€ngliga pĂ„ ditt operativsystem. Dessutom betraktas denna funktionalitet fortfarande som "beta." Det Ă€r dĂ€rför den ocksĂ„ stöder "samarbeta" med RetroArch, "lĂ„na" sina emulatorkĂ€rnor.

Kodi With Iagl Install Retroarch

Tills Kodi mognar i detta avseende Àr det bÀttre att anvÀnda det i kombination med RetroArch för bÀsta resultat. Börja med att installera RetroArch. Appen Àr ganska populÀr, sÄ du kan förmodligen hitta den i din distributions programvarucenter / app store. Om du anvÀnder en Debian / Ubuntu-kompatibel distribution kan du installera den med kommandot:

sudo add-apt-repository ppa:libretro/stable sudo apt update sudo apt install retroarch*

Du kan hitta instruktioner för hur du installerar det i andra distributioner pÄ dess officiella webbplats.

NÀr du blir frÄgad om ytterligare beroenden innan installationen av RetroArch vÀljer du att du vill installera libretro-overlays, libretro-shaders och retroarch-asset-xmb, eftersom de kan förbÀttra anvÀndarupplevelsen.

Installera Kodi

FortsÀtt med att installera den andra delen av ekvationen, Kodi sjÀlv, om den inte redan Àr installerad pÄ din dator. I Debian / Ubuntu-kompatibla distributioner anger du följande i en terminal:

Om du vill experimentera med Kodis inbyggda emuleringsstöd kan du ocksÄ prova att installera libretro-addons. Vi valde att ignorera dem för tillfÀllet eftersom de Ànnu inte Àr sÄ mogna, uppdaterade, funktionsrika eller till och med tillgÀngliga pÄ vissa operativsystem som RetroArch Àr.

Kodi With Iagl Install Kodi

Ladda ner zip-filen för IAGL-förvaret

Besök Zach Morris GitHub-sida och ladda ner zip-filens arkiv. (Du hittar den pĂ„ sidan nĂ€stan precis under rubriken “Installation.”)

Kodi With Iagl Iagl Repository Zip

Uppdatera allt i RetroArch

Kör RetroArch och vĂ€lj "Online Updater." FrĂ„n den första menyn. Även om du selektivt kan ladda ner emuleringskĂ€rnor, demos för vissa system etc. rekommenderar vi att du uppgraderar och laddar ner allt. Detta eliminerar chansen att du kommer att sakna stöd för att emulera ett specifikt system eller trevliga medföljande extrafunktioner, som skĂ€rmdumpar och fusk nĂ€r du spelar ett spel.

Kodi With Iagl Updating Retroarch

Om du vill kan du titta pÄ resten av instÀllningarna och Àndra dem som du vill, men vi kommer inte att gÄ in pÄ det. Du kan anvÀnda vÄr djupgÄende guide om hur du spelar PlayStation-spel med RetroArch som en början.

Aktivera "okÀnda kÀllor"

Kör Kodi och gĂ„ till tillĂ€ggsmenyn. Klicka pĂ„ knappen med paketikonen som visas uppe till vĂ€nster. VĂ€lj “Installera frĂ„n zip-fil” frĂ„n tillgĂ€ngliga alternativ.

Kodi med Iagl okÀnda kÀllor

Kodi kommer att informera dig om att du av sĂ€kerhetsskĂ€l inte fĂ„r installera tillĂ€gg frĂ„n okĂ€nda kĂ€llor och tillhandahĂ„lla en genvĂ€g till alternativet som gör att denna sĂ€kerhetsĂ„tgĂ€rd kan inaktiveras. VĂ€lj alternativet “InstĂ€llningar” som det presenterar för att gĂ„ dit.

Klicka pÄ "OkÀnda kÀllor" för att aktivera installationsstöd frÄn okÀnda kÀllor. Svara "Ja" pÄ sÀkerhetsvarningen som visas.

LĂ€gga till IAGL-lagret

GÄ tillbaka till tillÀggsmenyn och upprepa de föregÄende stegen genom att klicka pÄ paketikonen och vÀlja "Installera frÄn zip-fil."

Kodi med Iagl LĂ€gg till Iagl-arkivet

Denna gÄng kommer Kodi att be dig vÀlja den Zip-fil du vill lÀgga till. Leta reda pÄ och vÀlj filen du laddat ner tidigare frÄn Zach Morris GitHub-sida.

Installera det faktiska tillÀgget

I föregÄende steg lÀgger du till Zach Morris förvar till Kodi. Nu kan du lÀgga till tillÀgget Internet Archive Game Launcher frÄn detta arkiv. GÄ tillbaka till tillÀgg, klicka pÄ knappen med den lilla öppna rutan igen, men vÀlj den hÀr gÄngen "Installera frÄn arkivet."

Kodi With Iagl Install From Repository

FrĂ„n listan över tillgĂ€ngliga förvar som kommer att visas, vĂ€lj “Zach Morris Add-ons” och sedan “Add-on repository.” FortsĂ€tt med ett klick pĂ„ “Zach Morris Add-ons” (igen), “Game Providers” och slutligen , tillĂ€gget Internet Archive Game Launcher. En sida med information om tillĂ€gget visas. Klicka pĂ„ "Installera" nederst till höger för att lĂ€gga till IAGL till Kodi.

Kodi With Iagl Add On Installation

Klicka pĂ„ OK nĂ€r din Kodi presenterar en lista med extra som behövs av tillĂ€gget för att den ska fungera korrekt. Åtminstone en av dem, YouTube, kommer att be dig att slutföra en grundlĂ€ggande installationsguide nĂ€r den har installerats. Men installationen Ă€r nĂ€stan helt automatisk, sĂ„ du behöver vanligtvis inte göra nĂ„got bortsett frĂ„n att erkĂ€nna installationen.

NÀstan dÀr med IAGL

GĂ„ tillbaka till huvudmenyn för tillĂ€gg, dĂ€r du nu hittar bĂ„da YouTube tillĂ€gg och det vi frĂ€mst Ă€r intresserade av, Internet Archive Game Launcher. Installationen betyder inte att den Ă€r klar att anvĂ€nda – nu mĂ„ste du justera nĂ„gra instĂ€llningar innan du nĂ„r en punkt dĂ€r spel kan spelas.

Kodi med Iagl Faktisk Iagl-installation

Acceptera villkoren för licensen med ett klick pÄ "GodkÀnn", vÀlj sedan "TillÀggsinstÀllningar" frÄn menyn till vÀnster pÄ skÀrmen.

Om menyn inte Àr synlig beror det pÄ att Kodis standardtema föredrar att dölja dess alternativpaneler för att hÄlla skÀrmen snygg och ren frÄn onödiga element. För att komma Ät den, flytta muspekaren till vÀnster kant pÄ skÀrmen eller tryck pÄ vÀnster markörknapp pÄ tangentbordet.

Öka cache-storleken

I kategorin AllmÀnt ska du hitta parametern Cache Size (MB) som initialt kommer att stÀllas in pÄ "Noll (Endast nuvarande spel)." Den hÀr instÀllningen innebÀr att bara det aktiva spelet kommer att förvaras pÄ din disk. För att undvika att ladda ner samma filer upprepade gÄnger och minimera vÀntetider och anvÀndning av bandbredd, Àndra parametern "uppÄt" genom att tilldela lite utrymme pÄ din disk för lagring av spel som du spelar genom IAGL.

Kodi med Iagl-cache-storlek

Vi kan inte föreslÄ ett specifikt nummer för alla eftersom det beror pÄ hur mycket utrymme du kan skona, vilka spel du föredrar att spela och vilka system du gillar att emulera. Du kan klÀmma ner mer Àn 50 Amiga-spel i 50 MB utrymme, men du behöver tvÄ till tjugo gÄnger sÄ mycket för ett enda PlayStation-spel med flera CD-skivor. Den allmÀnna tumregeln Àr "ju mer utrymme du kan spara för cache, desto bÀttre."

Systemtyp och RetroArch som startare

FortsÀtt till externa startare och klicka pÄ Min systemtyp. VÀlj "Linux / Kodibuntu."

Kodi With Iagl Retroarch As Launcher

Ändra Emulator Launcher till “Extern” i installationsguiden sĂ„ att Kodi kommer att anvĂ€nda RetroArch för att spela ROMs istĂ€llet för sina egna emulatorer. Klicka pĂ„ "Utför installationsguiden" och följ alla steg som den presenterar.

Dags att leka

GĂ„ tillbaka till tillĂ€gg en gĂ„ng till och vĂ€lj Internet Archive Game Launcher. Den hĂ€r gĂ„ngen behöver du inte justera fler instĂ€llningar – allt kommer teoretiskt att konfigureras och Kodi och IAGL-kombinationen ger dig direkt tillgĂ„ng till Internetarkivets ROM-samlingar.

Kodi med Iagl Time To Play

Organiserade listor

Det Ă€r hĂ€r kulan börjar! Du kan blĂ€ddra igenom listorna och söka mellan olika system – frĂ„n Amstrad till Amiga och frĂ„n klassiska arkader till Sega Saturn. Även om kompatibiliteten och tillgĂ€ngligheten för de anvĂ€nda libretro-emulatorerna varierar mellan olika Linux-distributioner, kommer det största urvalet av spel som finns tillgĂ€ngliga i IAGL att spelas direkt.

Kodi med Iagl organiserade listor

Spelval

IAGL visar titlarna pÄ varje system i listor efter titel, Är, kategori osv. NÀr du hittar ett spel du vill spela, vÀlj det genom att klicka pÄ det med musen eller vÀlja det med markörtangenterna och trycka pÄ Enter för att starta det .

Kodi With Iagl Game Selection

Om du har nÄgot liknande en Xbox 360 eller en PlayStation-joypad som redan Àr konfigurerad pÄ ditt system kommer Kodi och RetroArch antagligen att ha tagit upp den, och du kan anvÀnda den för att bÄde navigera i deras menyer och för att spela spel. AnvÀnd d-pad eller vÀnster tumstift för att flytta, A (Xbox 360 joypad) eller X (PlayStation joypad) för att vÀlja nÄgot, B (Xbox 360 joypad) eller Circle (PlayStation joypad) som back / avbryt.

Starta spelet

Efter att ha valt en titel, med ett klick pÄ Launch, kommer IAGL automatiskt att ladda ner den frÄn Internetarkivet och "vidarebefordra" den till rÀtt RetroArch-emulatorkÀrna. PÄ nÄgra minuter, om inte sekunder, kommer den att köras pÄ skÀrmen. Och om du ökade dina cache-instÀllningar som vi föreslog börjar det direkt omedelbart eftersom det kommer att finnas lokalt.

Kodi With Iagl Game Launching

Notera ocksĂ„ de tvĂ„ anvĂ€ndbara extraalternativen som följer med lanseringen: ett av dem lĂ„ter dig titta pĂ„ en trailer för att bestĂ€mma om du vill prova ett spel. Vanligtvis Ă€r nedladdning och körning av en liten-ROM-fil snabbare Ă€n att titta pĂ„ en trailer, sĂ„ det hĂ€r alternativet Ă€r mer som "fan service" som gör att retro-spel kĂ€nns lite nytt. Du kan ocksĂ„ ladda ner ett spel manuellt sĂ„ att det Ă€r tillgĂ€ngligt lokalt – om det inte redan har laddats ner och lagrats i cachen – för att undvika att behöva ladda ner det nĂ€r du försöker starta det i framtiden. Det Ă€r mer anvĂ€ndbart om du stĂ„r bakom en lĂ„ngsam eller uppmĂ€tt internetanslutning, sĂ„ att du kan planera för framtiden genom att ladda ner de spel du vill spela nĂ€sta.

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?

Hur man förvandlar Kodi till ett spelarkadcenter
4.7 (94%) 30 Votes