Hur man hittar de bÀsta Kik-chattrummen

Meddelandeappar och plattformar fortsÀtter att vara enorma spelare i onlinevÀrlden 2020, och det finns ett brett utbud av meddelandeplattformar att vÀlja mellan. Apple anvÀndare kommer troligtvis att engagera sig i iMessage för sina meddelandebehov, medan Android Àr domÀnen till Facebook Messenger och WhatsApp, Àven om bÄda plattformarna fungerar med iOS ocksÄ. Röst- och textchatt-appar som Slack och Discord tillÄter specifika grupper att kommunicera tillsammans, och sociala nÀtverksappar som Twitter har ett inbyggt chattgrÀnssnitt. Till och med datingappar som Tinder har inbyggda chattklienter som gör att du kan trÀffas och chatta med potentiella romantiska partners, Àven om Tinder Ätminstone det huvudsakliga mÄlet med att vara i chatten Àr att fÄ nÄgons nummer sÄ att du kan chatta utanför Tinder. Det finns ingen brist pÄ sÀtt att kommunicera med andra mÀnniskor via din telefon, men tÀnk om du vill trÀffa nya mÀnniskor med liknande intressen?

Ett populÀrt alternativ för att trÀffa nya mÀnniskor online Àr den chattapplikationen kÀnd som Kik. Appen har varit ett populÀrt val för anvÀndare, sÀrskilt yngre anvÀndare, Ànda sedan den presenterades 2010. Kik gör det enkelt att hÄlla sig anonym, vilket gör att mÀnniskor kÀnner sig mer bekvÀm nÀr de öppnar sig för frÀmlingar online. Appen Àr vÀl utformad och har massor av "mÄste-ha" chattfunktioner. GrÀnssnittet Àr modernt och rent, appen stöder gruppchattar och chattrum, och tillÀgget av videochatt gör det enkelt att trÀffa mÀnniskor ansikte mot ansikte, oavsett om de bor pÄ gatan eller tusentals mil bort.

Kik Àr pÄ mÄnga sÀtt ett mini-internetekosystem i en enda app, sÄ det Àr inte konstigt att appen har över 300 miljoner registrerade anvÀndare. Om du Ànnu inte har provat appen Àr det bÀst att ta tag i den just nu frÄn Apple App Store eller frÄn Google Play Store. Oroa dig inte, det Àr gratis. En av de fantastiska sakerna med Kik Àr att chattrum Àr en integrerad del av appen. I den hÀr artikeln ska jag visa dig hur du kan hitta de bÀsta Kik-chattrummen, bÄde i appens grÀnssnitt och genom externa kÀllor.

Vem Kik Àr för

Det Ă€r viktigt att notera Kiks demografi. En stor del av Kiks egna anvĂ€ndare Ă€r tonĂ„ringar – i sjĂ€lva verket var över 40 procent av tonĂ„ringarna i USA pĂ„ tjĂ€nsten i maj 2016. Det finns gott om Ă€ldre mĂ€nniskor pĂ„ Kik ocksĂ„, men Ă„ldern pĂ„ folk som pratar pĂ„ Kik Ă€r nĂ„got att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r du gĂ„r igenom vĂ„ra kĂ€llor för chattrum. Om du Ă€r en Ă€ldre Kik-anvĂ€ndare Ă€r det viktigt att komma ihĂ„g att de personer du chattar med online kan vara mindreĂ„riga, eftersom Kiks anvĂ€ndarvillkor endast krĂ€ver att anvĂ€ndaren Ă€r 13 för att kunna anvĂ€nda plattformen. PĂ„ samma sĂ€tt, om du Ă€r under 18 Ă„r, bör du vara försiktig med vem du pratar med. Det Ă€r viktigt att göra ditt bĂ€sta för att hĂ„lla dig sĂ€ker online nĂ€r du chattar med frĂ€mlingar. Dela aldrig nĂ„gon personlig information om dig sjĂ€lv och acceptera sĂ€rskilt inga inbjudningar att trĂ€ffas personligen.

Hur man hittar de bÀsta Kik chattrum-2f-2016-2

Hitta offentliga gemenskaper pÄ Kik

Kik chattrum fungerar lite annorlunda Àn rum pÄ andra plattformar som AIM eller Discord. Chattrum pÄ Kik Àr gruppchatter, vilket innebÀr att varje speciellt chattrum kan försvinna om gruppens skapare fÄr det. Detta betyder att du bör vara medveten om att nÄgon speciell chattgrupp kanske inte hÄller sig kvar.

NĂ€r du först laddar Kik-appen tar den dig till huvudskĂ€rmen, dĂ€r en lista över alla dina Kik-kontakter kommer att visas. Du har inte nĂ„gra kontakter till en början, de börjar dyka upp hĂ€r nĂ€r du börjar bli vĂ€nner pĂ„ appen. LĂ€ngst ner pĂ„ listan hittar du dock vad vi letar efter – knappen "Utforska offentliga grupper".

Hur man hittar de bÀsta Kik-chattrummen 1

Det Àr hÀr du kan börja söka efter intressanta grupper. Tryck pÄ den knappen sÄ kommer ett sökgrÀnssnitt upp. Kik-gruppnamn Àr prefixerade med ett hash-mÀrke ("#") men du behöver inte sÀtta hash-mÀrket för att söka. Det finns en lista med populÀra sökningar pÄ söksidan, eller sÄ kan du skriva in ditt eget sökord.

Hur man hittar de bÀsta Kik-chattrummen 2

LĂ„t oss sĂ€ga att du Ă€r en cykelentusiast, sĂ„ du söker efter "cykel". NĂ„vĂ€l, det finns ett par cykelgrupper – tryck bara pĂ„ en som kommer frĂ„n din sökning. Observera att bredvid namnet pĂ„ gruppen finns det ett nummer – "47/50". Vad betyder det? Tja, Kik-grupper Ă€r begrĂ€nsade till 50 medlemmar Ă„t gĂ„ngen. NĂ€r nĂ„gon gĂ„r med i en chattgrupp tar de upp en av dessa platser, och tills de faktiskt lĂ€mnar gruppen, stannar de dĂ€r inne. Det innebĂ€r att vissa grupper, Ă€ven om de uppenbarligen Ă€r "fulla", slutar att inte ha mycket aktivitet.

Hur man hittar de bÀsta Kik-chattrummen 3

NÀr du klickar pÄ gruppnamnet kommer gruppen upp och listas alla medlemmar i gruppen. Du kan trycka pÄ "GÄ med i den offentliga gruppen" för att hoppa direkt in i chatten.

Hur man hittar de bÀsta Kik-chattrummen 4

Om du vill lĂ€mna en grupp som du har gĂ„tt med mĂ„ste du gĂ„ tillbaka till huvudskĂ€rmen. Hitta sedan gruppen i listan, tryck lĂ€nge pĂ„ dess ikon och vĂ€lj "LĂ€mna". Tills du gör det tar du upp en av gruppens platser – sĂ„ var noga med att öva pĂ„ god etikett och lĂ€mna grupper nĂ€r du Ă€r klar att chatta dĂ€r.

Det finns mÄnga grupper pÄ Kik. Inte överraskande Àr mÄnga av grupperna baserade pÄ populÀra medier: Game of Thrones, Rick och Morty, Justin Bieber, Marveloch DC Àr bland de bÀsta sökningarna online. Det största problemet med Kik-grupper Àr att grupper baserade pÄ vanliga nyckelord som "Filmer" naturligtvis omedelbart fylls. IstÀllet mÄste du hitta en av de mÄnga andra grupper med filmtema, och de Àr inte alltid nyckelordsvÀnliga.

Eftersom det hÀnder finns det dock andra alternativ för att hitta grupper, och de litar inte pÄ Kik sjÀlv.

Hitta Kik chattrum genom kÀllor utanför

Om du letar efter att kommunicera med nya mĂ€nniskor online letar du inte bara efter ett generiskt chattrum – du letar efter ett aktivt. Det Ă€r hĂ€r att anvĂ€nda sociala plattformar Ă€r praktiskt, eftersom mĂ„nga online-grupper har skapats för att hjĂ€lpa anvĂ€ndare att hitta och ansluta till likasinnade (och förhoppningsvis liknande Ă„ldriga) mĂ€nniskor. Dessa webbplatser blev populĂ€ra eftersom det fanns en tid dĂ„ Kik inaktiverade sökfunktionen; Ă€ven om funktionen har Ă„terstĂ€llts fortsĂ€tter de olika gruppsökningsplatserna att blomstra.

Hur man hittar de bÀsta Kik-chattrummen 5

Den bÀsta kÀllan online för Kik-grupper Àr, förvÄnansvÀrt, en Reddit-grupp som listas under subreddit r / KikGroups. Med över 16 000 aktiva medlemmar Àr det enkelt att hitta personer online att skicka meddelanden till. Nya inlÀmningar för grupper kommer i varje par timmar i genomsnitt, och gemenskapen verkar bÄde hjÀlpsam och vÀnlig. Varje gruppinlÀmning kommer med titel och Àmne som anges i inbjudan, tillsammans med ett Äldersintervall för personer som Àr tillÄtna i gruppen. Vissa grupper tycks bara ange ett krav pÄ Älder under 18 Är, medan andra Àr mer specifika, listor som "16 till 22" eller "14 till 19." Dessa kan verka lite breda (vad skulle en 19-Ärig högskolestudent) och en 14-Ärig gymnasium nybörjare kan diskutera med varandra som inte skulle riskera att korsa en linje?), men i allmÀnhet Àr det lÀtt att faststÀlla en lÀmplig grupp för din Älder. Du kan anvÀnda Reddits kraftfulla sökfunktion för att leta efter de typer av grupper som du tycker Àr intressanta, om du inte vÀdjar genom en oÀndlig ström av gruppmeddelanden.

Vid detta skrivande finns det en stor variation i tillgÀngliga grupper. Vissa allmÀnna grupper, som #coffeeisgreat eller #pocketdimension, verkar leta efter nya anvÀndare som faller inom deras allmÀnna Äldersintervall (alla respektive 18+). Det finns vissa specifika grupper bara för tonÄringar, inklusive den som hÀnvisar till Äldersintervallet 14 till 19 som nÀmns ovan. MilitÀrvÀnliga chattar vÀlkomnar anvÀndare i alla Äldrar, och det finns Àven en grupp som Àr aktiv för att prata om böcker med #booktalk. Vissa grupper har ytterligare information skrivna inom sitt eget Reddit-inlÀgg, vilket ger anledningen till att befintliga och vÀlkomna vem som helst i gruppen som lÀgger till den specifika allmÀnna hash som vi nÀmnde ovan. Andra grupper byggs privat och anvÀnder fortfarande Kik-kodgrÀnssnittet som ursprungligen ersatte offentliga grupper. Dessa inlÀgg lÀnkar till en sida för att lÀgga till Kik-koden frÄn din telefon med din kamera, varefter du kommer att accepteras automatiskt i gruppen.

Hur man hittar de bÀsta Kik-chattrummen 6

Reddit Àr inte ditt enda alternativ för att leta efter nya grupper. Facebook har en massor av online-grupper tillÀgnad att hitta Kik-chattrum online, men till skillnad frÄn Reddit har dessa samhÀllen blivit lite mer inaktiva sedan Äterinförandet av offentliga chattar. Det finns fortfarande gott om Facebook grupper som returneras inom chatten, mÄnga av dessa Àr privata grupper som du mÄste be om att gÄ med, istÀllet för att helt enkelt blÀddra i listorna som du kan pÄ Reddit. Tumblr har en taggade avsnitt tillgÀngligt för att söka efter gruppchattar, men det Àr mer troligt att du hittar selfies nÀr du Àr i KikGroups-taggen Àn faktiska Kik-koder.

Genom att söka pÄ Google eller Bing fÄr du nÄgra avkastningar om du letar efter en specifik grupp, men som vi sÄg med Facebook, verkar den nya offentliga chattfunktionen göra dessa sökningar lite förÄldrade. Det Àr mycket lÀttare att hitta nya grupper via Kik-chatten Àn genom att anvÀnda en sökmotor online. Slutligen finns det flera onlinewebbplatser som frÀmst finns för att hitta nya anvÀndare och grupper att chatta med, Àven om vi kommer att hindra att lÀnka till dessa webbplatser, eftersom de har varit kÀnda för att spela vÀrd för farliga eller skuggiga rovdjur och vi skulle snarare inte peka nÄgon mot nÄgra problem. Eftersom Kiks publikstrender Àr unga Àr det viktigt att vara försiktig nÀr du anvÀnder dessa webbplatser. Till och med Reddit-gruppen kan ibland komma nÀra linjen, Àven om reglerna och riktlinjerna som faststÀllts av moderatorerna hÄller saker lite renare Àn du annars skulle förvÀnta dig.

***

Med att Kik Àntligen har lagt till offentliga chattar tillbaka i applikationen Àr det lÀttare Àn nÄgonsin att hitta chattrum online medan du bibehÄller din sÀkerhet och integritet. Det Àr viktigt för yngre anvÀndare att vara medvetna om faran frÄn rovdjur online och hÄlla sig till deras Äldersgrupp för chattar. Det Àr viktigt för vuxna anvÀndare att vara ansvariga och undvika att leda yngre mÀnniskor till omrÄden som de inte borde vara i. I grund och botten mÄste du vara försiktig nÀr du nÀrmar dig en ny medlem online. Ha bara lite sunt förnuft och anka ut nÀr nÄgot gör att du kÀnner dig besvÀrlig eller obekvÀm, och du bör vara ganska vÀl utrustad för att hÄlla dig sÀker, oavsett din Älder.

Kik har kommit lÄngt med att försöka ge sina anvÀndare en rimlig sÀkerhet nÀr de surfar pÄ nÀtet, och det Àr ett positivt steg att se de nya offentliga chattarna kÀnna sig lite sÀkrare Àn nÄgonsin tidigare. Du bör kunna hitta chattgrupper som ger dig massor av saker att prata om.

Vi har fler resurser för Kik-anvÀndare dÀr ute!

Om en konversation gÄr dÄligt kan du bli blockerad. SÄ hÀr sÀger du om nÄgon har blockerat dig pÄ Kik. Blir du trött pÄ Kik? Vi har ett gÀng alternativ till Kik som du kan prova. Vill du Àndra saker? HÀr Àr vÄr guide för att Àndra ditt Kik-anvÀndarnamn. Behöver du hjÀlp med grunderna? HÀr Àr vÄr handledning om hur du kommer igÄng med Kik. Och om du bestÀmmer dig för att Kik bara inte passar dig, hÀr Àr vÄrt genomgÄng nÀr du tar bort ditt Kik-konto.