Hur man hittar en musikvideo utan att veta namnet

Det Ă€r en sĂ„ frustrerande situation att vi alla har upplevt det pĂ„ en eller annan tid. Du vill se en musikvideo av den lĂ„ten du Ă€lskar – den med den lyriken om flickan och killen – men du kan inte komma ihĂ„g lĂ„tens namn! Du hĂ„ller pĂ„ att riva hĂ„ret och försöka komma ihĂ„g vad det heter! Om du hade en inspelning av lĂ„ten, Ă€ven om du inte visste dess namn, kan du anvĂ€nda en app som Shazam, ett populĂ€rt verktyg som lĂ„ter dig identifiera en lĂ„t genom att spela den eller en liknande app. Men om du försöker hitta en musikvideo och du inte har lĂ„ten att spela, och du kommer inte ihĂ„g namnet, det verkar som om du har turen!

LÀs artikeln för mer information

Var inte rĂ€dd, för hjĂ€lp Ă€r pĂ„ vĂ€g. Allt du behöver Ă€r Google och den hĂ€r artikeln. I den hĂ€r artikeln ska jag visa dig hur man anvĂ€nder unika sökmotoroperatörer för att hitta den musikvideoen – och det kommer ocksĂ„ att utöka din förstĂ„else för hur Google (och andra sökmotorer) gör saker och gör alla dina sökningar mycket kraftfullare.

Hur man hittar en musikvideo utan att veta namnet 1

Steg ett: Identifiera vad du vet

Det första steget i att begrĂ€nsa din sökning Ă€r att faststĂ€lla vad det Ă€r som du gör. Vet du namnet pĂ„ konstnĂ€ren? KĂ€nner du till den musikgenre som lĂ„ten faller under? Vet du nĂ€r lĂ„ten först kom ut? Mest kritiskt, kĂ€nner du till nĂ„gon av texterna? Om du vet nĂ„got av dessa saker – Ă€ven om du bara kommer ihĂ„g nĂ„gra ord i sĂ„ngen – Ă€r du i en mycket bĂ€ttre position att hitta den online.

Du har tvÄ alternativ för att utföra din sökning: en Àr att göra en direkt sökning pÄ YouTube, och det andra Àr att försöka faststÀlla vilken lÄt det Àr du letar efter pÄ Google och sedan byta till YouTube att göra en enkel sökning nÀr du rÀknar ut det. Eftersom YouTubeSökmotorn körs helt och hÄllet pÄ Google, dessa motsvarar samma sak. Jag rekommenderar dock att du söker pÄ Google eftersom det blir lÀttare att hitta information handla om lÄten snarare Àn bara lÄten; För komplicerade sökningar kan du fÄ det till det slutliga svaret.

Steg tvÄ: Prova nÄgra grundlÀggande sökningar

NÀsta steg Àr att gÄ till din sökmotor, oavsett om YouTube eller Google och börja prova nÄgra grundlÀggande sökningar. För den hÀr artikeln kommer jag att leda dig genom en provsökning. LÄt oss sÀga att lÄten vi letar efter Àr "You Give Love A Bad Name" av Bon Jovi, men vi kommer inte ihÄg varken titeln eller artisten. Vi kommer bara ihÄg en fras frÄn lÄten: den har orden "ett Àngles leende." LÄt oss gÄ till Google och skriv in "ett Àngles leende" i sökrutan och se vad vi fÄr.

Hur man hittar en musikvideo utan att veta namnet 2

Tjena tjena! Titta pĂ„ det, det finns tre lĂ„tar med den titeln högst upp i listorna, tillsammans med (yikes) 203 miljoner andra hits. Okej, det hĂ€r Ă€r lĂ€tt att kontrollera – tryck pĂ„ dessa lĂ€nkar och se om de Ă€r vĂ„r lĂ„t!

TyvĂ€rr kontrollerade vi alla tre, och ingen av dessa lĂ„tar – Ă€ven om de innehĂ„ller vĂ„r lyrik – Ă€r den lĂ„ten vi letar efter. Vi kunde gĂ„ igenom de kommande sidorna med Googles resultat, men "ett Ă€ngles leende" matchar helt klart för mĂ„nga lĂ„tar. Vi mĂ„ste grĂ€va djupare.

Steg tre: Kombinera dina villkor

Genom att kombinera termer kan du berÀtta för Google att du har flera relaterade begrepp som du vill tÀnka pÄ nÀr du gör din sökning. Kombineringsoperatören Àr kommatecken, "," -tecknet. Till exempel kommer en sökning pÄ "gröna tomatrecept Mississippi kokbok" att ge upp cirka 921 000 resultat, var och en kommer att ha nÄgra eller alla av dessa nyckelord. Om du bifogar hela sökstrÀngen i citat ger Google dig bara de resultat som har den exakta strÀngen (noll, om du undrar). Men om du anvÀnder "," för att kombinera dina koncept kan du fÄ en lista med resultat som har anslutningar till alla tre uppsÀttningar av koncept. Sökning efter "gröna tomatrecept, Mississippi, kokbok" berÀttar Google mer exakt vad du letar efter och ger dig bÀttre resultat.

LÄt oss lÀgga till nÄgra kombinerade nyckelord som kan hjÀlpa Google ut i vÄr sökning efter Àngelns lejesÄng. Du vet att lÄten du letar efter Àr rock and roll. Och du tror att det antagligen kom ut pÄ 1980-talet eftersom du kommer ihÄg att din pappa sjöng den i bilen hela tiden. LÄt oss lÀgga till dessa nyckelord och göra en sökning pÄ "ett Àngles leende, rock and roll, 1980-talet".

Hur man hittar en musikvideo utan att veta namnet 3

Och bam, dÀr gÄr vi! Det Àr det första sökresultatet. Att berÀtta för Google den allmÀnna perioden och genren lÄter den verkligen fokusera pÄ det vi letar efter. (Du kan lÀmna kommatecken ute, och Google kommer att göra ett ganska bra jobb med att gissa vilka ord som gÄr med vilka andra ord, men det Àr bÀttre att anvÀnda komma och bryta ut det uttryckligen.)

Steg fyra: Andra operatörer, nyckelord och tekniker

Kombineringsoperatören Àr inte det enda kraftfulla verktyget du kan anvÀnda.

Avancerad YouTube Sök

Som YouTube Àgs av Google, det finns nÄgra avancerade sökoperatörer du kan anvÀnda för att hitta det du letar efter. HÀr Àr bara nÄgra.

BAND eller ARTIST, partner – Skriv band eller artistnamn och sedan partner för att begrĂ€nsa sökningen till officiella videor och filtrera bort fanvideor.

AKTOR, film – Ange skĂ„despelarens namn och film för att se klipp, teasers och till och med hela filmer pĂ„ YouTube.

Nyheter, live – Skriv nyheter, spel eller vad du Ă€n Ă€r intresserad av och lev sedan för att visa live feeds av det aktuella Ă€mnet.

SUBJEKT, idag – Skriv ett Ă€mne, film, skĂ„despelare eller vad som helst och sedan en tid att filtrera efter. Till exempel "Politik, den hĂ€r veckan" kan ge en lite mer varierad mĂ€ngd bilder Ă€n vad du hittar pĂ„ TV: n, sĂ€rskilt om nĂ„gon i ditt hushĂ„ll Ă€r benĂ€gen att bara lita pĂ„ ett nĂ€tverk.

SUBJECT, HD eller 4K – Skriv ett Ă€mne och formatera sedan för att filtrera bort innehĂ„ll som inte Ă€r HD eller icke-4K. Detta fungerar för 3D och fungerar ocksĂ„ för VR eller 360-innehĂ„ll.

KONSTNÄR, spellista – Skriv artisten och sedan spellista för att sammanstĂ€lla eller hitta en befintlig spellista för den artisten. Du kan spara eller kopiera dem om du planerar att anvĂ€nda dem ofta.

Avancerad Google-sökning

Hur man hittar en musikvideo utan att veta namnet 4

Med sökoperatörer kan du förfina din sökning till detaljer och begrÀnsa resultaten. De Àr förvÄnansvÀrt kraftfulla nÀr de anvÀnds korrekt. HÀr Àr nÄgra av dem.

 • Sök i en hashtag: # videor frĂ„n 90-talet.
 • Uteslut ord: LĂ€gg till en '-' sĂ„ '-female vocalists' för att filtrera bort musikvideor med kvinnliga sĂ„ngare.
 • Exakt match bara: AnvĂ€nd talmĂ€rken, "Du ger kĂ€rlek ett dĂ„ligt namn" för att ange dessa ord endast i sökningen.
 • Saknade ord / jokertecken: LĂ€gg till '*' för att söka efter ett jokertecken, till exempel 'Det bĂ€sta * genom tiderna.'
 • ELLER: AnvĂ€nd ELLER för att tillĂ€mpa flera filter ’Hairspray rock ELLER manlig sĂ„ngare ELLER band ELLER gitarr ELLER ge kĂ€rlek ett dĂ„ligt namn.
 • OCH: AnvĂ€nd OCH och berĂ€tta för Google att inkludera saker som matchar hela listan. "Bon Jovi OCH Ă€ngelens leende OCH 1980-talet."
 • Grupp: anvĂ€nd parenteser för att gruppera operatörer. "(1980-talet OCH Bon Jovi) Ă€ngelens leende."
 • AnvĂ€nd relationer: AnvĂ€nd 'relaterat' för att hitta kompletterande information, 'relaterat: Bon Jovi.'
 • Du borde kunna hitta en musikvideo utan att veta namnet med dem!

  Har du nÄgra andra sÀtt att identifiera en musikvideo utan att veta namnet? NÄgra appar eller tjÀnster som kan göra det? BerÀtta om dem nedan om du gör det!

  Som musik? Vi har mÄnga fantastiska artiklar och tutorials för att hjÀlpa dig pÄ din musikaliska resa!

  Behöver du ett Spotify-prenumeration sÄ att du kan börja lyssna och spara den musik du hittar? Klicka hÀr!

  Kolla in vÄr recension av den bÀsta musikspelaren för Windows.

  SÄ hÀr lyssnar du pÄ musik pÄ YouTube utan att spela upp videon.

  Ta dem YouTube filmer med dig genom att konvertera YouTube videor till MP3.

  Är du trött pĂ„ att spela upp videor automatiskt? LĂ€r dig hur du stĂ€nger av automatisk uppspelning i din webblĂ€sare.

  Vill du göra musik? HÀr Àr nÄgra bra gratis programvara för att skapa musik pÄ PC eller Mac.

  Hur man hittar en musikvideo utan att veta namnet
  4.7 (94.29%) 28 Votes