Hur man hittar ett anvÀndar-ID i Telegram

Telegram Ă€r en av de bĂ€sta, snyggaste och snabbaste chattapparna som finns tillgĂ€ngliga dĂ€r ute. Även om det Ă€r gratis och mycket anvĂ€ndarvĂ€nligt Ă€r det fortfarande inte lika populĂ€rt som WhatsApp och Viber. NĂ€r allt Ă€r det fortfarande relativt nytt pĂ„ marknaden jĂ€mfört med dess vĂ€letablerade konkurrenter.

Telegram har ÀndÄ tagit sig mot toppen av spelet. MÄnga vÀljer det eftersom den har den bÀsta stationÀra appen, plus att den Àter mycket mindre RAM och processorkraft Àn sina konkurrenter.

Som sagt, lÄt oss utforska nÄgra hÀftiga tips och trick som hjÀlper dig att maximera din Telegram-upplevelse.

Hur man hittar anvÀndar-ID

PÄ Telegram har du ditt Telegram-ID och sedan har du ditt Telegram-anvÀndar-ID. Den förstnÀmnda Àr namnet som du valde. Om du vill Àndra ditt Telegram-ID gÄr du till hamburgarmenyn (tre horisontella linjer) och gÄr sedan till instÀllningar. GÄ till din mobilapp instÀllningar menyn direkt.

VĂ€lj sedan Redigera profil. Klicka pĂ„ ditt namn i nĂ€sta fönster och Ă€ndra det till vad du vill. I mobilappen klickar du pĂ„ profilposten lĂ€ngst upp i menyn InstĂ€llningar. Ändra sedan ditt namn till det du vill ha.

Att hitta ditt anvĂ€ndar-ID Ă€r dock lite annorlunda. Stegen Ă€r desamma för stationĂ€ra och mobila appar. Öppna först din Telegram-app. Skriv sedan "userinfobot”I kontaktsökfĂ€ltet. Om du inte hittar den hĂ€r "profilen" kan du försöka lĂ€gga till en "@" framför sökfrĂ„gan. NĂ€r du har hittat @userinfobot, klicka eller knacka pĂ„ den. VĂ€lj sedan Start lĂ€ngst ner i chatten.

hur man hittar anvÀndar-ID

Genom att klicka pĂ„ Start har du automatiskt angett “/Start”. Det kommer att uppmana botten att visa ditt anvĂ€ndar-ID, sĂ„vĂ€l som ditt valda förnamn, efternamn och sprĂ„k du vĂ€ljer.

Du kan be denna bot att upprepa kommandot genom att ange "/Start”Kommando nĂ€r som helst.

Hemlig chatt

En av de bĂ€sta sakerna som Telegram tar med sig till bordet Ă€r den fantastiska krypteringsfunktionen frĂ„n slutet till Ă€nden. Om du inte kĂ€nner till vad den hĂ€r krypteringen gör, slĂ„ upp den, blir du förvĂ„nad. Det Ă€r pelaren för online-integritet – det ser till att bara du och din konversationspartner (er) kan se meddelandena. SĂ„ om du pratar om viktiga saker, sĂ€rskilt om det Ă€r konfidentiell information (ekonomi osv.), Se till att du anvĂ€nder det hemliga chattalternativet.

För att starta en ny hemlig chatt vĂ€ljer du Nytt meddelande och vĂ€lj sedan Ny hemlig chatt. Åh, och om du vill att den hemliga chatten ska ta bort texterna efter en viss period kan du stĂ€lla in en sjĂ€lvförstörande timer.

För Android-telefoner navigerar du till trepunktsknappen och vĂ€lj sedan hur mycket tid du vill att chatten ska ”hĂ„lla sig vid liv.” För iPhones, tryck pĂ„ timerikonen och stĂ€ll sedan in timern. Nu startar timern sĂ„ snart alla chattdeltagare skickar ett meddelande. Var och en blir förstörd efter den valda perioden. Och om nĂ„gon annan deltagare gör en skĂ€rmdump fĂ„r du ett meddelande.

LĂ„s dina chattar

HĂ€r Ă€r en annan cool sĂ€kerhetsfunktion – du kan sĂ€tta ett lösenordslĂ„s pĂ„ dina chattar. För att göra detta, gĂ„ till Sekretess och sĂ€kerhet via menyn InstĂ€llningar. VĂ€lj nu LösenordlĂ„s. Kran SlĂ„ pĂ„ lösenordet och vĂ€lj en 6-siffrat lösenord. Genom att klicka Alternativ för lösenord, kan du vĂ€lja en annan lösenordstyp.

Denna funktion erbjuder dig ocksÄ att stÀlla in en timer för automatisk chattlÄs. NÀr nedrÀkningen Àr över lÄses chattarna automatiskt.

Stoppa folk frÄn att slumpa till dig

Det finns ingen grÀns för hur mÄnga "John Smiths" som kan finnas pÄ Telegram. NÀr allt kommer omkring har vissa personer identiska namn. Nu betyder det att nÄgon du inte kÀnner kan lÀgga till dig av misstag. Alternativt finns det mÄnga spam-anvÀndarprofiler pÄ Telegram som kommer att lÀgga dig till slumpmÀssiga grupper och chattar för att marknadsföra nÄgot.

Naturligtvis tillÄter Telegram inte bara sina anvÀndare att misshandlas av andra anvÀndare som det. Ja, du kan komma ur en sÄdan grupp med ett par kranar, men varför lÀggs den till i första hand?

GÄ till Sekretess och sÀkerhet och vÀlj sedan Grupper och kanaler. Om du vÀljer Mina kontakter alternativet Àr det bara dina kontakter som kan lÀgga till dig i en grupp. Alternativt kanske du vill förhindra att nÄgon lÀgger till dig i grupper. För att göra detta, vÀlj TillÄt aldrig medan Alla vÀljs och vÀlj anvÀndaren / anvÀndarna i frÄga. Med Mina kontakter valet alternativ, kan du göra det, men ocksÄ TillÄt alltid specifika anvÀndare för att lÀgga till dig i grupper.

bots

Telegram har snygga botalternativ. Du kan lÄta dem utföra specifika ÄtgÀrder som gör din Telegram-upplevelse smidigare. Till exempel Àr @stickers en bot som lÄter dig skapa klistermÀrken. @imagebot hittar olika bilder för dig, baserat pÄ nyckelord. @storebot kommer att upptÀcka nya bots.

Skicka tysta meddelanden

En anvÀndare kan anvÀnda lÀget 'Stör ej' för att förhindra att meddelanden irriterar dem. Men du kanske vill skicka ett meddelande till nÄgon utan att skjuta ner dem. För att göra detta, vÀlj en anvÀndare, skriv meddelandet och klicka sedan pÄ klockan i textutrymmet. För iOS-enheter skriver du in ett meddelande och hÄller sedan pÄ skicka-pilen. Det gör att du kan skicka meddelandet utan ljud.

SchemalÀgg meddelanden

Med Telegram kan du ocksÄ schemalÀgga ett meddelande. Det Àr bra för födelsedagar men ocksÄ nÀr du inte vill störa dina vÀnner pÄ jobbet, till exempel.

Om du vill skicka ett schemalagt meddelande skriver du det in i textutrymmet, hÄller sÀndpilen och vÀljer Schema meddelande. VÀlj sedan sÀndningsdatum och tid.

telegram hitta anvÀndar-ID

Blir Telegram-Savvy

PÄ ytan verkar Telegram-appen inte för komplicerad. PÄ ett sÀtt Àr det inte. Det Àr en enkel och snabb chatt-app som innehÄller en-till-Àn-kryptering. Det hindrar emellertid inte Telegram frÄn att vara fullpakad med ett gÀng diskreta och coola funktioner. Förhoppningsvis har du lÀrt dig nÄgra snygga knep hÀr.

Vilket trick eller tips gillade du mest frÄn den hÀr listan? Varför? Har du nÄgra coola tips att lÀgga till? KÀnn dig fri att trÀffa kommentaravsnittet nedan med alla frÄgor eller rÄd du kan ha.

0 Shares