Hur man installerar Twitter som en progressiv webbapp pÄ Mac

Twitter  PWA pÄ Mac

Twitter har en ny Mac-app, men det Àr inte allas kopp te. Vill ha Twitter webbupplevelse men i appform? SÄ hÀr installerar du Twitter som en webbapp pÄ din Mac.

Twitter: S nya Mac-app byggdes med Catalyst, en Apple teknik som gör det enkelt för utvecklare att ta med iPad-appar till Mac istÀllet. Det har lÀmnat appen lite un-Mac-liknande och grov runt kanterna. Utan att anvÀnda en app frÄn tredje part kan du anvÀnda Twitter webbgrÀnssnitt i appform med nÄgra snabbklick.

Hemligheten Àr att vÀnda Twitter till en progressiv webbapp. Nyligen berÀttade iDB om hur du kan installera Outlook.com som en progressiv webbapp pÄ macOS. Exakt samma teknik kan ocksÄ anvÀndas samma sak med Twitter.

Vad Àr exakt en progressiv webbapp?

Utan att gÄ för mycket i detalj, en progressiv webbapp (PWA) Àr ett program som du kan köra frÄn din webblÀsare. Den levereras via webben och kan köras pÄ vilken plattform som helst, fungera offline och ge funktioner som liknar en nedladdningsbar app frÄn App Store.

Liksom med andra plattformslösningar Àr mÄlet att hjÀlpa utvecklare att bygga plattformsappar lÀttare Àn de skulle göra med inbyggda appar.

En PWA sÀgs vara lyhörd, snabbare efter lastning, installerbar utan App Store och fungera och kÀnna sig som nÄgon annan app.

Installera Twitter som en progressiv webbapp

För nÀrvarande mÄste du anvÀnda en Chromium-webblÀsare som Chrome eller Brave. SÄ bara öppna webblÀsaren, gÄ till Twitteroch logga in.

I adressfĂ€ltet i din webblĂ€sare bör du se en plustecken till höger. Om du lĂ€gger markören över den ser du etiketten "Installera Twitter”Vilket Ă€r exakt vad du vill göra, eller hur?

Chrome Install Twitter

Klicka pÄ plustecken och klicka sedan pÄ Installera i det lilla popup-fönstret.

Chrome Install Twitter Dyka upp

bom! Twitter borde öppna helt upp i sitt eget fönster för dig.

Twitter  PWA pÄ Mac

Dessutom bör mappen öppnas som nu innehÄller Twitter app. SÄ du kan dra det eller skapa ett alias och dra det till ditt skrivbord eller Dock som en genvÀg om du vill.

Twitter  Chrome Apps Finder-mapp Mac

Om du stÀnger mappen för snabbt och vill öppna den igen, öppnar du Finder, klickar pÄ GÄ > GÄ till mapp och kopiera / klistra sedan in sökvÀgen nedan genom att ersÀtta ditt anvÀndarnamn med ditt anvÀndarnamn i rutan och klicka pÄ GÄ.

/Users/YourUsername/Applications/Chrome Apps.localized/Twitter.app

Om du inte vill skapa en genvÀg till den kan du fortfarande öppna Twitter app direkt frÄn Chrome. Det kommer att finnas i din samling av andra Chrome-appar.

Twitter  Chrome-appar

Packa upp det

Har Twitter eftersom en webbapp Àr praktiskt och den fungerar bra. Vad Àr dina tankar? Kommer du att vÀnda in din Twitter eller tredjepartsapp för den progressiva webbappen istÀllet? LÄt oss veta!