Hur man kommer Ät Mac-delad mapp frÄn Windows 10

Det vanligaste sÀttet att dela data med Windows och Mac inkluderar Slack, Google Drive och goda gamla flash-enheter. Det finns dock ett bÀttre sÀtt om bÄda datorerna Àr anslutna till samma WiFi-nÀtverk. I den hÀr artikeln kommer vi att konfigurera delade mappar pÄ Mac och komma Ät den frÄn en Windows dator. LÄt oss börja.

Om du vill dela mapparna pÄ Windows och komma Ät den frÄn en Mac istÀllet kan du följa stegen i den hÀr artikeln om hur du kommer Ät Windows Delade mappar pÄ en Mac.

Steg 1. Aktivera fildelning och dela en mapp pÄ Mac

Det Àr relativt enkelt att installera och komma Ät delade mappar och du behöver inte installera ytterligare maskinvara. Det skulle dock vara Ànnu mer sömlöst om du tilldelar dessa enheter en statisk IP sÄ att du inte behöver ÄterupprÀtta en anslutning nÀr din router tilldelar en ny.

Hur man kommer Ät Mac-delad mapp frÄn Windows 10 1

Öppen 'SysteminstĂ€llningar‘PĂ„ din Mac-dator och klicka pĂ„ delningsikonen.

SysteminstÀllningsfönster, delningsikon markerad i en röd ruta

LÀs ocksÄ: Hur man kontrollerar batterihÀlsa pÄ MacBook

Klicka pÄ Fildelning och lÀgg till alla mappar du vill dela med klicka pÄ + -knappen under delade mappar som visas nedan.

LÀgg till mappar i fildelningsinstÀllningar

MÄste lÀsa: 10 bÀsta Mac-genvÀgar du mÄste kÀnna till

Efter detta kan du lÀgga till anvÀndare och kontrollnivÄn de skulle ha i de delade mapparna. Om du Àr osÀker lÀmnar du den pÄ standardinstÀllningen och aktiverar servern. Klicka pÄ Alternativ för att öppna dialogrutan.

Aktivera serveralternativ genom att klicka pÄ alternativ

Mac stöder bÄde SMB- och AFP-servrar dÀr den senare Àr byggd för Apple endast enheter. Jag planerar att dela mappen mellan bÄde Mac och Windows sÄ jag kontrollerade bÄda servrarna men du kan aktivera bara SMB och det skulle fungera lika bra.

Markera rutan bredvid “Dela filer och mappar med SMB”. Markera rutan bredvid ditt konto och klicka pĂ„ Klar.

Kör SMB för Windows och AFP för Mac-datorer

Klicka nu pÄ rutan "File Sharing" i den vÀnstra rutan och lÄs sedan instÀllningarna genom att klicka pÄ hÀnglÄsikonen lÀngst ner till vÀnster i fönstret.

LÄs upp allt genom att klicka pÄ hÀnglÄset

Innan du lÀmnar det hÀr fönstret, notera smb-serverns adress och den namnet pÄ den delade mappen, vi behöver detta för att komma Ät den delade mappen pÄ Mac.

notera IP-adressen

LÀs: SÄ hÀr stÀller du in delade mappar, anvÀndare, behörigheter pÄ WD NAS

Steg 2. Öppna delad mapp PĂ„ Windows

För att komma Ă„t den delade mappen pĂ„ en Windows dator, vi kommer att kartlĂ€gga enheten till datorn. Öppen Windows Explorer och högerklicka pĂ„ denna PC-ikon.

Hur man kommer Ät Mac-delad mapp frÄn Windows 10 2

VĂ€lj "Map Network Drive". Även om du kan komma Ă„t den delade mappen genom att köra det hĂ€r kommandot "\ IP-ADDRESS-OF-MAC" i dialogrutan Kör, kommer vi att kartlĂ€gga den sĂ„ att den dyker upp i Windows Utforskaren och du behöver inte köra kommandot varje gĂ„ng du vill komma Ă„t nĂ€tverksenheten.

karta nÀtverksenhetens knapp

Nu behöver du den IP-adress som vi noterade tidigare medan du aktiverar den delade mappen pĂ„ Mac. Skriv ”\ YOUR-MAC-IP SHARED-FOLDER”. Klicka pĂ„ finish.

ange IP-adressen i mappen som visas pÄ bilden

Det uppmanar dig att ange referenser och kartlÀgga enheten efter framgÄngsrik autentisering. Nu kan du komma Ät den delade mappen och filerna i den.

Hur man kommer Ät Mac-delad mapp frÄn Windows 10 3

Sista ord

Det var ett snabbt sÀtt att konfigurera delning och Ätkomst till Mac-delade mappar frÄn a Windows dator. Det Àr ett bekvÀmt och pÄlitligt sÀtt att fÄ Ätkomst till stora filer över nÀtverket nÀr du inte rör dig mycket. Vi anvÀnder den för att dela Ätergivna videofiler som minskar beroendet pÄ Google Drive och flash-enheter. GÄ framÄt pÄ kartan och lÄt mig veta om du har problem. Du kan kommentera nedan eller nÄ mig pÄ Twitter.