Hur man kontrollerar batterihÀlsa pÄ Android

Smartphonebatteriets hÀlsa har alltid varit ett problem. Men sedan hela fiaskot för iPhone-avmattningen har lyfts fram mer Àn nÄgonsin. Android smartphones har inte liknande avmattningar, inte pÄ grund av batteriet Ätminstone. Det Àr dock fortfarande en bra idé att kontrollera batterihÀlsa pÄ Android-enheter.

För det första berÀttar det vad batterikapaciteten brukade vara och vad den Àr för tillfÀllet. SÄledes ger det dig en bÀttre uppfattning om vad du kan förvÀnta dig.

Kan du kontrollera batterihÀlsa pÄ Android

Problemet Àr att till skillnad frÄn iPhones visar inte batteriets statistik om batteriet hÀlsa. Nu kan nÄgot av det slaget dyka upp i den slutliga byggnaden av Android 11, eller 12 eller nÄgon gÄng i framtiden. Men frÄn Android 10, 2020, visar Android inte batterihÀlsa i InstÀllningar. Du kan se andra batteristatistik och relaterade funktioner i instÀllningar > Batteri. Du kan ocksÄ trycka pÄ menyknappen för tre punkter för att se Batteriförbrukning.

pixel 3 Batteristatistik pÄ Android 11

Även om du inte riktigt kan kontrollera batterihĂ€lsa kan du se vilka appar som pĂ„verkar batteritiden mest.

Som mĂ„nga andra saker pĂ„ Android, men om Google inte gör det, kan appar frĂ„n tredje part göra det. Men det finns ocksĂ„ ett annat sĂ€tt genom uppringningskoder. Även om detta inte fungerar pĂ„ mĂ„nga enheter och Ă€r dĂ€rför inte en konsekvent metod.

Kontrollera batterikapaciteten pÄ Android med hjÀlp av uppringningskod

Android har mÄnga dolda uppringningskoder. Dessa koder Àr avsedda för utvecklare eller servicepersonal. Dessa ger enkel Ätkomst till information som slutanvÀndaren kanske inte behöver. PÄ vissa enheter kan du ocksÄ kontrollera batterihÀlsa med en uppringningskod.

 1. Starta uppringningsappen pÄ din telefon och ring * # * # 4636 # * # *
 2. SÄ snart du gör det kommer du till testmenyn.
pixel 3 Testmeny

TyvÀrr fanns det ingen information om batteri pÄ vÄr Pixel 3a. Men din körstrÀcka kan variera beroende pÄ tillverkning och byggande av din enhet.

Kontrollera batterihÀlsa pÄ Android med AccuBattery

Det finns mÄnga appar i Play Store som kan ge dig önskad information. Men de flesta av dem körs antingen med annonser eller verkar skuggiga. AccuBattery Àr en av de mest betygsatta apparna för att fÄ ytterligare batteriinformation. Om du har en rotad Android-enhet kan du hitta en bÀttre app som ger Ànnu mer information. För den genomsnittliga icke-rotade Android-anvÀndaren men AccuBattery ger mer Àn tillrÀckligt med information.

Det Àr vÀrt att notera att appen gör mycket mer Àn bara mÀta din enhets batterihÀlsa. Men det Àr allt vi kommer att fokusera pÄ hÀr.

 1. Ladda ner och installera AccuBattery pÄ Google Play Store. LÀnken finns nedan.
 2. Starta appen och gÄ igenom snabb genomgÄng.
 3. Under genomgÄngen kommer du att stöta pÄ en sida som talar om batterihÀlsa.
 4. Eftersom det Àr det vi pratar om idag, kanske du vill vara uppmÀrksam pÄ den hÀr sidan.
 5. Följande sida lÄter dig ocksÄ stÀlla in en laddningsreglage som meddelar dig nÀr batteriet trÀffar det procenttalet.StÀll in avgiftsgrÀns med AccuBattery
 6. Den Àr som standard instÀlld pÄ 80 vilket Àr universellt accepterat som den bÀsta grÀnsen för att ladda ditt batteri.
 7. Slutligen kör appen en snabb kalibrering av ditt batteri och upptÀcker batteriets kapacitet.AccuBattery-batteristatistisk skÀrm
 8. Du kan se de vanliga batteristatistik som du hittar pÄ sidan om batterianvÀndning i InstÀllningar.
 9. Switch till HĂ€lsa flik.

Information om batterihÀlsaHÀr kan du hitta information om batterihÀlsan för din Android, nuvarande kapacitet och originalkapacitet. Det finns ocksÄ diagram som visar batterislitage.

Som ni kommer att mÀrka Àr den hÀr skÀrmen bara full av tomma. Det beror pÄ att appen inte har nÄgon information att ge Ànnu. Android tillhandahÄller inte historisk information om din app eller batterianvÀndning till andra appar. DÀrför mÄste AccuBattery börja frÄn början. Med tiden kommer appen att spÄra ditt batterislitage och batterikapacitet för din Android. PÄ liknande sÀtt kommer Àven de andra siffrorna att fyllas i med tiden.

BatterihÀlsa pÄ Android-enheter

Innan smartphones, batterier i mobiltelefoner var inte riktigt mycket. Telefoner brukade vara flera dagar pÄ en enda laddning. Men nÀr smartphones hÀnt, batteriets livslÀngd blev en riktig hit. Tidigt smartphones kunde inte ens komma igenom en dag utan att behöva en extra kostnad. Mest smartphones mÄste fortfarande debiteras en gÄng om dagen. Detta gör att batteriets hÀlsa försÀmras snabbare. Att hÄlla koll pÄ batteriets hÀlsa Àr aldrig en dÄlig idé.