Hur man kontrollerar om din Android-telefon har rotats

Oavsett om du har köpt en förment rotad telefon eller vill dubbelkontrollera om din rootingprocedur var en framgÄng Àr ett rotkontrollverktyg anvÀndbart att ha. Starta bara upp den och kolla din telefon för att se om den Àr korrekt rotad.

En av de bÀsta apparna att göra detta med Àr den lÀmpligt namngivna Root Checker Basic, som automatiskt lÄter dig veta om ditt system har rot. SÄ hÀr fÄr du och anvÀnder Root Checker Basic, liksom vad du uppgraderar till premiumversionen.

Hur man anvÀnder Root Checker Basic

För att anvÀnda appen, ladda ner den frÄn Google App store och starta sedan upp det. Du ser en ansvarsfriskrivning som ber dig om tillÄtelse att utföra sitt arbete.

Root Checker Disclaimer

NĂ€r du har gett appen sina behörigheter och gĂ„tt igenom den korta handledning kommer du till huvudsidan. HĂ€rifrĂ„n Ă€r det sĂ„ enkelt som att knacka pĂ„ “Verify Root” pĂ„ huvudskĂ€rmen. Appen kommer nu att berĂ€tta om du Ă€r rotad. LĂ€tt!

Rotkontroll verifiera

AnvÀnda de andra funktionerna i Root Checker Basic

Att stoppa dÀr skulle emellertid bli glÀnsande över de andra funktionerna som denna app har. Om du till exempel blÀddrar nedÄt efter den första skanningen ser du statistik om hur svÄrt det Àr att rota din telefonmodell.

Rotkontroll verifiera

Vill du ha mer information? BlĂ€ddra lĂ€ngs den övre fĂ€ltet tills du ser “Rankningar” och knacka pĂ„ den. Detta ger dig mer information om hur lĂ€tt det Ă€r att rota din telefon, samt vilka modeller som Ă€r lĂ€ttast att spricka.

Om du gÄr till "Root Basics", hittar du nÄgra anvÀndbara tips om varför mÀnniskor rotar sina telefoner och hur det görs. Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart om du har köpt en begagnad telefon och upptÀckt att den Àr rotad utan att helt veta vad det betyder!

Vad sÀgs om premiumalternativen?

Vi har framgÄngsrikt upptÀckt om vÄr telefon Àr förankrad; vÄrt jobb Àr i princip gjort. Varför bry sig om att betala mer för de annonserade extrafunktionerna nÀr du har allt du vill ha gratis?

Alternativet "Advanced Root Checker" lÄser upp statusen för rotkonto och superanvÀndarapp. Detta ger dig lite mer inblick i din telefon, vilket gÄr utöver att bara sÀga dig om din telefon Àr förankrad. Det ger dig mer information pÄ rankningssidan om varför varje telefon rankas som den Àr.

BusyBox-kontrollören letar efter alla applikationer som Àr kompatibla med BusyBox. Om du inte vet vad det betyder kan du sÀkert hoppa över den hÀr funktionen! Om du vet vad det betyder Àr det ett trevligt alternativ att hÄlla reda pÄ saker.

Slutligen finns det ett alternativ att ta bort annonserna. Detta Àr anvÀndbart om du ofta grÀver i dina rotinstÀllningar.

Komma till roten till problemet

Om du rotar din telefon eller köpte en redan rotad kan du kanske kontrollera om allt fungerar korrekt. Med Root Checker Basic kan du snabbt och enkelt kontrollera om din telefon Àr rotad. Om det inte tillfredsstÀller dina behov kan du ta tag i premiumversionen och fÄ Ànnu mer information!

Vad Àr det bÀsta med att Àga en rotad telefon? LÄt oss veta nedan.

Bildkredit: Rota min HTC Hero Android-telefon

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?