Hur man lÀgger till en kontakt eller person i gruppen pÄ WhatsApp

WhatsApp-grupper Àr ett bra sÀtt att hÄlla sig uppdaterad om, höra om kommande evenemang och kan till och med hjÀlpa dig att organisera bÀttre. Du kan ha en WhatsApp-grupp relaterad till arbete, en familjegrupp och mÄnga kombinationer med olika vÀnner.

Men hur lÀgger du till en person i en WhatsApp-grupp? Vem har en röst och hur startar WhatsApp-grupper? Den hÀr artikeln kommer att berÀtta mer om hur du hanterar en WhatsApp-grupp och alla sÀtt som du och andra kan vara en del av.

Endast administratören kan bestÀmma

HÀr Àr The Det finns en regel om vem som kan lÀgga till personer i en WhatsApp-grupp: Gruppadministratören. Du blir gruppadministratör pÄ WhatsApp genom att skapa en gruppchatt. Eller genom att befordras som administratör av en annan administratör i gruppen.

HÀr visar vi dig hur du skapar en WhatsApp-grupp och lÀgger till kontakter:

    Öppna WhatsApp och vĂ€xla sedan till fliken "Chattar". GĂ„ till ikonen "Ny chatt" och vĂ€lj sedan "Ny grupp". Markera alla kontakten du vill ha i gruppen och tryck sedan pĂ„ den gröna pilen. VĂ€lj och skriv Gruppnamnet GrĂ€nsen Ă€r 25 tecken, inklusive emojis. Tryck pĂ„ KontrollmĂ€rke för att bekrĂ€fta.

Om det Ă€r en befintlig WhatsApp-grupp Ă€r processen likadan. Öppna gruppchatten och tryck pĂ„ Konversationens namn. Sedan Fler alternativ> Gruppinformation> LĂ€gg till deltagare. BekrĂ€fta valet, och det Ă€r det. Du kan följa samma rutt om du vill ta bort en medlem frĂ„n gruppen.

Det Àr viktigt att notera att alla nya administratörer kan sparka frÄn sina roller utan att lÀmna chattgruppen. Och det kan finnas mer Àn en administratör i en grupp samtidigt. Den person som ursprungligen skapade gruppen kan dock inte avskaffas för sin roll.

WhatsApp LĂ€gg till kontakt eller person i gruppen

Vad gör du om du inte Àr administrationen?

Om du Àr administratör för en WhatsApp-grupp har den mest av kraften. Visst kan andra gruppdeltagare Àndra gruppfoto, men det Àr dÀr privilegierna för en enkel start- och slutmedlem. Men om du vill att nÄgon specifik ska gÄ in i gruppchatt kan du alltid be WhatsApp-administratören göra det Ät dig.

Först mÄste de lÀgga till kontaktnumret i telefonens adressbok och fortsÀtta med processen. Alternativt kan du be dem att göra dig till en av administratörerna. SÄ hÀr gör du en annan medlem av gruppen WhatsApp till administratör:

    Öppna WhatsApp och vĂ€lj Chatgrupp. Klicka sedan pĂ„ Gruppnamnet och sedan pĂ„ "Gruppinformation". Tryck pĂ„ deltagaren du vill marknadsföra och vĂ€lj sedan "Meny". VĂ€lj "Skapa gruppadministratör".

Om detta bara var en tillfÀllig tilldelad tjÀnst, kan du gÄ tillbaka och radera administratörsstatusen genom att följa samma steg för den sista, dÀr du vÀljer "Kassera som administratör".

WhatsApp en kontakt eller en person till grupp

Bjud in nÄgon via grupplÀnken

NÀr du Àr administratör för en WhatsApp-grupp finns det ett annat sÀtt att lÀgga till fler deltagare i chattgruppen. En delningslÀnk Àr ett anvÀndbart verktyg som snabbt ansluter Den nya kontakten för gruppen. SÄ hÀr gör du det:

    Öppna WhatsApp-gruppchatt. GĂ„ till "Gruppinformation" och vĂ€lj sedan "Bjud in via lĂ€nk". Du kan vĂ€lja "Skicka lĂ€nk via WhatsApp" eller sĂ„ kan du kopiera eller dela lĂ€nkar med ett annat program. Ett annat alternativ Ă€r att anvĂ€nda QR-koden för att skicka inbjudan via lĂ€nken.

Se bara till att vara försiktig om du gÄr med inbjudningarna. Det betyder att vem som helst kan gÄ med i gruppen, sÄ det Àr mycket viktigt att de Àr mÀnniskor de kan lita pÄ.

NĂ€r du verkligen inte vill vara i en WhatsApp-grupp

WhatsApp-grupper Ă€r jĂ€ttekul, men de kan komma ur kontroll. Om de lĂ€gger till dig till olika grupper varje dag som du verkligen inte vill vara en del av, Ă€r det nĂ„got du kan göra Ă„t det. Även om WhatsApp fortfarande inte tillĂ„ter dig att blockera en hel grupp.

IstÀllet kan du blockera gruppadministratören kommer inte att kontakta dig. Personen som har lagt till dig i alla dessa grupper kan förvaras. Och ibland rÀcker det. Det Àr en enkel och direkt process. SÄ hÀr gör du det:

    Öppna Gruppchatten dĂ€r du inte lĂ€ngre vill delta. VĂ€lj namnet pĂ„ den administratör du vill blockera. VĂ€lj "Skicka meddelande". NĂ€r en ny chatt öppnas vĂ€ljer du numret eller ett namn lĂ€ngst upp. VĂ€lj "Blockera".

Detta förhindrar att du lÀggs till fler oönskade grupper. Men Àven om du blockerar administratören kan de fortfarande skicka inbjudan till grupplÀnken. Men det bra med detta Àr att du inte behöver acceptera det. Och efter tre dagar kommer det inte lÀngre att gÀlla i alla fall.

WhatsApp Hur lÀgger jag till kontakt eller person i gruppen

WhatsApp-gruppen borde vara en lycklig plats

NÀr du har spÀnnande nyheter som du vill dela Àr det en vÀlsignelse att starta en WhatsApp-grupp med bara nÀra vÀnner. Alla kan lyssna pÄ det samtidigt. Och alla kan se den videon av ditt husdjur som gör nÄgot roligt och titta pÄ den tillsammans. Ingen Àr utesluten. Och nÀr du Àr redo att lÀgga till fler mÀnniskor, frÄga bara administratören, eller Ànnu bÀttre, bli The Manage Yourself.

Vilken Àr din upplevelse nÀr du lÀgger till personer i WhatsApp-grupper? LÄt oss veta i kommentaravsnittet nedan.