Hur man lÀgger till en kontakt eller person till grupp i WhatsApp

WhatsApp-grupper Àr ett bra sÀtt att hÄlla sig uppdaterad om, höra om kommande evenemang och de kan till och med hjÀlpa dig att bli bÀttre organiserad. Du kan ha en arbetsrelaterad WhatsApp-grupp, en familjegrupp och mÄnga kombinationer med olika vÀnner.

Men hur lÀgger du till en person i en WhatsApp-grupp? Vem fÄr sÀga, och hur börjar WhatsApp-grupper ÀndÄ? Den hÀr artikeln kommer att berÀtta mer om hanteringen av en WhatsApp-grupp och alla sÀtt du och andra kan bli en del av.

Endast administratören kan besluta

HĂ€r Ă€r saken, det finns en regel om vem som fĂ„r lĂ€gga till personer i en WhatsApp-grupp – gruppen Admin. Du blir gruppadministratör i WhatsApp genom att skapa en gruppchatt. Eller genom att befordras som administratör av en annan administratör i gruppen.

SÄ hÀr skapar du en WhatsApp-grupp och lÀgger till kontakter:

 1. Öppna WhatsApp och vĂ€xla sedan till fliken "Chattar".
 2. GÄ till ikonen "Ny chatt" och vÀlj sedan "Ny grupp".
 3. VÀlj all kontakt du vill ha i gruppen och tryck sedan pÄ den gröna pilen.
 4. VÀlj och skriv gruppens namn. GrÀnsen Àr 25 tecken, inklusive emojis.
 5. Klicka pÄ kryssmarkeringen för att bekrÀfta.

Om det Ă€r en redan existerande WhatsApp-grupp Ă€r processen likadan. Öppna gruppchatten och tryck pĂ„ konversationens namn. Sedan Fler alternativ> Gruppinfo> LĂ€gg till deltagare. BekrĂ€fta valet, och det Ă€r det. Du kan följa samma rutt om du vill ta bort en gruppmedlem.

Det Àr viktigt att pÄpeka att nya administratörer kan avskedas frÄn sina roller utan att lÀmna gruppchatten. Och det kan finnas mer Àn en administratör i en grupp samtidigt. Den person som ursprungligen skapade gruppen kan emellertid inte bli avskild frÄn sin roll.

WhatsApp LĂ€gg till kontakt eller person i grupp

Vad ska jag göra om du inte Àr administratören?

Om du Àr administratör för en WhatsApp-grupp har du det mesta av kraften. Visst kan andra gruppdeltagare Àndra gruppens foto till exempel, men det Àr dÀr privilegierna för en enkel medlem börjar och slutar. Men om du vill att nÄgon specifik ska gÄ in i gruppchatten kan du alltid be WhatsApp Admin att göra det Ät dig.

De mÄste först lÀgga till kontaktnumret i telefonens adressbok och fortsÀtta med processen. Alternativt kan du be dem att göra dig till en av administratörerna. SÄ hÀr gör du en annan medlem av WhatsApp-gruppen till en administratör:

 1. Öppna WhatsApp och vĂ€lj gruppchatt.
 2. Klicka sedan pĂ„ gruppnamnet och sedan pĂ„ “Gruppinfo”.
 3. Klicka pÄ deltagaren du vill marknadsföra och vÀlj sedan "Meny".
 4. VĂ€lj "Make Group Admin".

Om detta bara var en tillfĂ€llig tilldelad tjĂ€nst, kan du gĂ„ tillbaka och ta bort administratörsstatusen genom att följa samma steg till slutet, dĂ€r du vĂ€ljer ”Avvisa som admin”.

WhatsApp en kontakt eller en person till grupp

Bjuder in nÄgon via grupplÀnk

NÀr du Àr administratör för en WhatsApp-grupp, finns det ett annat sÀtt för dig att lÀgga till fler deltagare i gruppchatten. En delningslÀnk Àr ett anvÀndbart verktyg som snabbt ansluter den nya kontakten till gruppen. SÄ hÀr gör du:

 1. Öppna WhatsApp-gruppchatten.
 2. GĂ„ till “Gruppinfo” och vĂ€lj sedan “Bjud in via lĂ€nken”.
 3. Du kan vÀlja antingen "Skicka lÀnk via WhatsApp", eller sÄ kan du kopiera eller dela lÀnkar med en annan app.
 4. Ett annat alternativ Àr att anvÀnda QR-koden för att skicka inbjudan via lÀnken.

Se bara till att vara försiktig om du gÄr med inbjudningarna. Det betyder att vem som helst kan gÄ med i gruppen, sÄ det Àr extra viktigt för det att vara mÀnniskor du kan lita pÄ.

NĂ€r du verkligen inte vill vara i en WhatsApp-grupp

WhatsApp-grupper Àr mycket roliga, men de kan komma ur handen. Om du lÀggs till i olika grupper varje dag som du egentligen inte vill vara en del av, Àr det nÄgot du kan göra Ät det. Trots att WhatsApp fortfarande inte tillÄter dig att blockera en hel grupp.

IstÀllet kan du blockera gruppen Admin frÄn att kontakta dig. Personen som har lagt till dig i alla dessa grupper kan stoppas. Och ibland rÀcker det. Det Àr en enkel och enkel process. SÄ hÀr gör du det:

 1. Öppna gruppchatten du inte vill vara med lĂ€ngre.
 2. VÀlj namnet pÄ den administratör du vill blockera.
 3. VĂ€lj "Skicka meddelande".
 4. NÀr en ny chatt öppnas vÀljer du numret eller ett namn pÄ toppen.
 5. VĂ€lj ”Blockera”.

Detta förhindrar dem frÄn att lÀgga till dig i fler oönskade grupper. Men Àven om du blockerar administratören kan de fortfarande skicka grupplÀnkinbjudan till dig. Men nackdelen med det Àr att du inte behöver acceptera det. Och efter tre dagar kommer det inte lÀngre att gÀlla i alla fall.

WhatsApp Hur man lÀgger till kontakt eller person till grupp

WhatsApp-gruppen borde vara en lycklig plats

NÀr du har nÄgra spÀnnande nyheter som du vill dela Àr det en vÀlsignelse att starta en WhatsApp-grupp med bara nÀra vÀnner. De kan alla höra om det samtidigt. Och de kan alla fÄ den videon av ditt husdjur att göra nÄgot roligt och titta pÄ det tillsammans. Ingen Àr utesluten. Och nÀr du Àr redo att lÀgga till fler mÀnniskor, frÄga bara administratören, eller Ànnu bÀttre, bli administratören sjÀlv.

Vilken Àr din upplevelse med att lÀgga till personer i WhatsApp-grupper? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.