Hur man lÀgger till Google-sökning i Peppermints huvudmeny

Modern verklighet vill att operativsystem ska ha intelligenta sökfunktioner som inte Àr begrÀnsade till det lokala filsystemet men som strÀcker sig till Internet, vilket gör att vi kan söka information online. Till exempel, Peppermint Linux startmeny lÄter dig som standard slutföra sökningar via DuckDuckGo sökmotor och söka information pÄ dess officiella forum.

Det finns dock ingen anledning att hĂ„lla sig begrĂ€nsad i dessa alternativ. Du behöver inte heller vĂ€nta pĂ„ att tredje parter ger dig fler alternativ: om en webbplats, nĂ„gon webbplats, erbjuder en sökfunktion, kan du i de flesta fall integrera den i din distributions huvudmeny som en ny sökmotor – eller "SökĂ„tgĂ€rd , Som det heter.

De verktyg som behövs

För att lÀgga till nya sökÄtgÀrder i Peppermints huvudmeny behöver du tre saker: möjligheten att redigera posten i Peppermint Linux huvudmeny, en webblÀsare som du anvÀnder för att besöka de webbplatser du vill "förvandla till sökmotorer" och en enkel textredigerare dÀr du klistrar in de hÀr webbadresserna och "rensar" dem för onödig "fluff" och behÄller bara "sökdelen".

Som ett första steg kör du din favoritwebblÀsare och skapar en ny tom textfil pÄ skrivbordet för enkel Ätkomst.

Peppermint Menu Searching Tools

Sök efter nÄgot

Om du tÀnker lÀgga till flera platssökfunktioner i din huvudmeny, rekommenderar vi att du placerar webblÀsarfönstret och textredigeringsfönstret pÄ skÀrmen sida vid sida för att göra det enkelt att vÀxla mellan dem för masskopiering.

Besök den första webbplatsen och anvÀnd ett karakteristiskt nyckelord eller fras som inte kan visas av en slump som en frÄga för en sökning. Prova att ditt namn och efternamn sitter ihop som ett enda ord. Vi anvÀnde ordet "maketecheasier", vilket naturligtvis Àr de tre orden som utgör namnet pÄ vÄr webbplats limmad som ett.

Pepparmyntsmeny som söker efter nÄgot

Anledningen till detta Àr att snabbt kunna hitta detta ursprungliga ord mitt i ett kaos av andra karaktÀrer.

Kopiera och klistra in hela webbadressen

NĂ€r resultaten visas pĂ„ din skĂ€rm kan du ignorera dem – konstigt, det Ă€r inte resultaten sjĂ€lva som vi behöver utan webbadressen som leder till dem.

Pepparmyntsmeny Söker full URL

Kopiera sökresultatsidan URL frÄn adressfÀltet i din webblÀsare och klistra in den i textredigeraren.

FrÄgan del av webbadressen

Hitta bland kaoset för karaktÀrer i den kopierade URL: et som du anvÀnde i din sökning. Som du kan se pÄ vÄr bild listades vÄra tvÄ gÄnger i Googles sökresultat, den första av sökmotorerna beslutade vi att lÀgga till Peppermint Linux.

Endast den första av dessa "upptrÀdanden" i vÄrt ord behövdes, och som du kommer att se i praktiken, vad du vanligtvis letar efter Àr i form av:

OvanstÄende linje Àr vettig nÀr du inser att "q" vanligtvis motsvarar ordet "frÄga" eller "frÄga", sÄ i mÀnskliga istÀllet för sökmotorn "lingo" skulle ovanstÄende översÀtta till:

NÀr du faststÀller dess position i resultat-URL: n gör inte nÄgonting, bara tÀnka pÄ "dÀr det Àr", som du behöver det i nÀsta steg.

Pepparmint-meny som söker frÄga

Adressdelen av URL: n

Sökfrasen Àr den andra delen av ekvationen. Den första delen Àr den primÀra adressen pÄ sjÀlva sökresultatsidan, som i detta exempel Àr:

https://www.google.com/search?

TÀnk ocksÄ pÄ detta, eftersom du i nÀsta steg mÄste kombinera dessa tvÄ delar av ekvationen i en enda post.

Pepparmint-meny Söker adress

Testa den "rena" URL: n

I 99% av fallen Àr allt du behöver göra för att behÄlla en essentiell sökadress pÄ en webbplats och klistra in sökfasen i slutet och ta bort allt annat. Vanligtvis Àr formatet:

https://site_address/search?q=search_request

Vissa webbplatser kan ocksÄ anvÀnda följande format:

https://site_address/?s=search_request

För att se till att det fungerar besöker du den skapade URL efter att du har kopierat och klistrat in den i din webblÀsares adressfÀlt. Om det inte finns nÄgot fel i adressstrukturen fÄr du samma resultat som du sÄg tidigare. Det bör fungera som en "rengörad frÄn fluff" -version av den typiska URL: s sökresultat med bara det vÀsentliga.

Pepparmyntsmeny Söker Test Clean Url

Fler URL: er

Upprepa processen för alla webbplatser dÀr du vill lÀgga till sökfunktionalitet i din distributions huvudmeny.

I vÄrt fall, och som du kan se frÄn vÄr bild, vÀnde vi efter Google vÄr uppmÀrksamhet mot IMDb. Vi gillade idén att kunna söka film- eller serietitlar och namn pÄ skÄdespelare och regissör direkt frÄn huvudmenyn.

Pepparmyntsmeny Söker efter fler webbadresser

SÄledes upprepade vi samma steg, slutförde en sökning, kopierade webbadressen till resultatsidan till vÄr textredigerare och rensade den för onödiga data, bara behöll bassökadressen och "frÄgan" vi "matade" den.

Redigera menyn

NÀr du har kopierat, "rengjort" och provat adresserna som du vill lÀgga till i huvudmenyn som nya sökmotorer Àr det dags att lÀgga till dem. Högerklicka pÄ Peppermints huvudmeny och vÀlj "Egenskaper" frÄn menyn som visas.

Pepparmint-meny Sökning Redigera menyn

HÄll textredigeringsfönstret praktiskt pÄ skÀrmen, eftersom du behöver det i nÀsta steg.

LÀgg till en ny sökÄtgÀrd

GÄ till den sista av flikarna, "SökÄtgÀrder" och klicka pÄ "+" för att lÀgga till en ny till menyn.

Ange namnet du vill ha i sökfĂ€ltet i fĂ€ltet Namn – namnet skiljer det bara frĂ„n de andra posterna och pĂ„verkar inte hur det fungerar, sĂ„ du kan anvĂ€nda vad du vill hĂ€r.

I fÀltet Mönster anger du koden du vill "kartlÀgga" till denna sökÄtgÀrd, som du kommer att ange i framtiden i sökfÀltet i huvudmenyn för att slutföra relaterad sökning. För enkel anvÀndning rekommenderar vi att du anvÀnder en symbol följt av en eller tvÄ bokstÀver i webbplatsnamnet.

Pepparmyntsmeny Söker ny sökning

Till exempel Àr standard DuckDuckGo tillgÀnglig genom att skriva "! D", sÄ vi anvÀnde samma logik, och för Google anvÀnde vi "! G" och, som vi ser senare, för IMDb "! I." I bÄda fall vÄrt mönster skulle vara ett utropstecken följt av den första bokstaven i webbplatsens namn.

Skapa kommandot

I kommandofÀltet ska du ange ett kommando som kommer att göra tre saker:

  • Kör din webblĂ€sare
  • "Öppna" webbplatsens sida med sökresultat
  • "Mata" frĂ„gan du angav i huvudmenyn till denna sidas URL sĂ„ att den visar relevanta resultat

Den första delen av detta Àr enkelt: vÀlj den befintliga DuckDuckGo-sökÄtgÀrden. Kopiera sedan den första delen av kommandot. Alternativt kan du kopiera det direkt hÀrifrÄn. Den del du Àr intresserad av Àr:

exo-open -launch WebBrowser

GÄ tillbaka till din post och klistra in den del av kommandot som du just kopierade i kommandofÀltet.

LÄt alternativet Regular expression vara avstÀngt.

Pepparmint meny söker kommando

LÀgg till den faktiska frÄgan

FortsÀtt kopiera din adress frÄn din textredigerare. Klistra in det i slutet av kommandofÀltet, efter den första delen du kopierade i föregÄende steg frÄn antingen hÀr eller frÄn DuckDuckGos post. Kom ihÄg att hÄlla ett avstÄnd mellan kommandot som du redan har klistrat in och den skapade URL-adressen efter det.

Pepparmintmeny Söker kommandofrÄga

Byt ut sökfrasen i slutet av din skapade URL med sekvensen% u. Resultatet ska se ut som du ser pÄ vÄr bild. "% U" motsvarar "vad anvÀndaren har angett som en sökfrÄga i huvudfÀltets sökfÀlt."

StÀlla in fler sökÄtgÀrder

Upprepa processen genom att skapa en ny post för varje webbplats du vill kunna söka direkt frÄn huvudmenyn.

Vi skapade en ny, andra lista, tillgÀnglig via "! I" -sekvensen, vilket skulle göra det möjligt för oss att snabbt och enkelt slutföra sökningar pÄ IMDb.

Pepparmyntsmeny Söker fler sökÄtgÀrder

Med de tvÄ nya sökÄtgÀrderna kan vi skriva "! G göra tech enklare clipman" för att söka pÄ Google efter denna fras eller "! I Charlize Theron" för att söka information om den Àlskade skÄdespelerskan pÄ IMDb.

Omedelbar webbplatssökning

StÀng fönstret för att spara Àndringarna, och frÄn och med nu kommer du att kunna anvÀnda de mönster som du deklarerade för varje webbplats följt av en sökbegÀran direkt i huvudmenyns sökfÀlt.

Pepparmint-meny Sökning Start-menysökning

SÄ snart du anger ett aktivt, igenkÀnnbart mönster kommer huvudmenylistan att visa namnet du angav för det. FortsÀtt att skriva det du vill söka efter och tryck pÄ enter för att öppna din webblÀsare och ladda den relevanta resultatsidan pÄ webbplatsen du mappade till en sökÄtgÀrd.

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?

Hur man lÀgger till Google-sökning i Peppermints huvudmeny
4.7 (93.1%) 29 Votes