Hur man pÄskyndar nedladdningar av Microsoft Store

Windows 10, en stor makeover för Microsoft, medförde mÄnga förÀndringar. En av dem Àr Microsoft Store. Det Àr ganska snyggt att ha alla Windows appar organiserade pÄ ett stÀlle. Det gör det enkelt att söka efter bÄde gratis och betalade appar. Installationsprocessen Àr enkel och du kan enkelt uppdatera dem.

Men vad hÀnder om appen eller spelet du försöker ladda ner tar för lÄng tid eller inte laddar ner alls? Du vet att det brukar göra, sÄ vad ger? Det kan vara irriterande, men det Àr inte nÄgot som alltid Àr permanent. HÀr Àr nÄgra orsaker till att detta hÀnder och hur du kan pÄskynda det.

Är Microsoft-servrar nere?

Det hÀr kanske inte Àr nÄgot du omedelbart tÀnker pÄ, men det Àr vÀrt att eliminera som ett alternativ. Microsoft Store körs pÄ en molntjÀnstplattform som heter Azure. Du kan anvÀnda en Down Detector webbplats för att kontrollera om det finns ett avbrott för olika typer av leverantörer och webbplatser, inklusive Microsoft. Om det finns ett problem mÄste du bara vÀnta tills problemet Àr fixat. Om rapporten sÀger att allt fungerar bra Àr det dags att gÄ vidare till nÀsta lösning.

Microsoft Store

Din internethastighet

NÀr nÄgot du försöker ladda ner tar för lÄng tid har det ofta nÄgot att göra med hur snabb eller stabil din internetanslutning Àr. Du kanske försöker fÄ nÄgot frÄn Microsoft Store men du Àr inte hemma och du vet inte din Wi-Fi-hastighet.

Eller, ditt hemnÀtverk har vissa problem. Det första du behöver göra Àr att kolla ditt internet hastighet. Om allt Àr bra, gÄ vidare till nÀsta förslag. Om det finns problem, starta om routern eller ring din internetleverantör.

Logga ut frÄn Microsoft Store

LÄt oss hÄlla oss till grunderna innan vi gÄr vidare till mer komplicerade lösningar. Starta Microsoft Store frÄn Windows meny och logga ut frÄn ditt konto. Du ser din profil i det övre högra hörnet pÄ skÀrmen. NÀr du gör det Àr det en bra idé att starta om din dator.

NÀr du Àr igÄng igen, starta Microsoft Store igen och logga in med dina detaljer. Den hÀr metoden fungerar för mÄnga appar som har nedladdningsproblem, och det Àr möjligt att det hjÀlper dig med Microsoft Store.

Microsoft Store-nedladdning

Microsoft Store kan vara upptagen

Innan du blir för irriterad över hur lÄngsamt nedladdningarna gÄr och tappar tÄlamod, kom ihÄg att det finns en order att ladda ner appar i Microsoft Store. Detta innebÀr att om du försöker ladda ner mÄnga appar pÄ en gÄng, kommer bara ett fÄtal faktiskt att börja ladda ner samtidigt. Resten stÄr i kö.

Nedladdningarna i Microsoft Store Àr lÄngsamma

Sök efter uppdateringar

Om du Àr sÀker pÄ att nÄgot Àr fel med Microsoft Store och nedladdningarna tar för lÄng tid Àr det möjligt att det Àr ett fel. Den bÀsta handlingen Àr att gÄ och kolla om Microsoft redan har tagit upp problemet och tillhandahÄllit en lösning i form av en uppdatering.

GĂ„ till Windows InstĂ€llningar (Windows key + I) och vĂ€lj “Update & Security” för att se om det finns nĂ„gra nya Windows uppdateringar. Om det finns, ladda ner och installera dem. Starta om datorn och logga sedan in i Microsoft Store igen för att kontrollera om det finns fler nedladdningsproblem.

ÅterstĂ€ll Microsoft Store

Du kan ocksĂ„ Ă„terstĂ€lla Microsoft Store genom att omregistrera det till ditt Microsoft-konto. Det betyder inte att du behöver ta bort den frĂ„n din dator. I vĂ€rsta fall kommer den hĂ€r Ă„tgĂ€rden att ta bort dina instĂ€llningar, men att du kan stĂ€lla tillbaka igen. GĂ„ bara till Windows InstĂ€llningar och vĂ€lj "Apps". Hitta Microsoft Store och vĂ€lj sedan "Avancerade alternativ" under. Du mĂ„ste blĂ€ddra hela vĂ€gen ner och vĂ€lja ӁterstĂ€ll”. Det Ă€r allt som finns Ă„t det. Kanske kommer detta att vara hoppstarten för dina appar att ladda ner snabbare.

Hur man pÄskyndar nedladdningar av Microsoft Store 1

Radera cache-filer

Men kanske det senaste Windows uppdateringen var det som krossade Windows Förvara hastigheter. Om allt fungerade bra före uppdateringen, och plötsligt inte Àr det, Àr det vÀrt att undersöka. Vad du kan göra Àr att ta bort de tillhörande cache-filerna för att vara sÀker pÄ att det inte orsakar problemet.

Öppna kommandotolken-appen frĂ„n Start-menyn och skriv in kommandot “wsreset”. NĂ€r systemet Ă€r klart rengör cachen, kontrollera igen om Microsoft Store laddar ner appar ordentligt.

InstÀllningar för leveransoptimering

Det Àr möjligt att din Windows instÀllningarna har grÀnsen för nedladdningshastigheter till en för lÄg procentandel. Maximal hastighet för nedladdning kan vara vad som hindrar dig frÄn att ladda ner apparna i frÄga.

Men du kan enkelt fixa det hĂ€r. GĂ„ bara till Windows InstĂ€llningar och skriv sedan in sökrutan “InstĂ€llningar för leveransoptimering”. GĂ„ till “Avancerade alternativ” och anvĂ€nd sedan reglaget för att Ă€ndra procentreglaget. Öka grĂ€nsen för hur mycket bandbredd som kan anvĂ€ndas för att ladda ner uppdateringar i bakgrunden och förgrunden.

Behovet av (nedladdning) hastighet

Oavsett om du försöker ladda ner Netflix-, spel- eller meddelandeappar, behöver du Microsoft Store för att leverera snabbt. Det Àr ju en produkt frÄn en teknikjÀtte och förvÀntningarna Àr höga. Men ibland Àr det inte Microsoft fel. Och Àven om vissa instÀllningar Àr av, kan du enkelt fixa dem. HuvudbrÀnnarna Àr vanligtvis din Wi-Fi eller att du försöker ladda ner för mÄnga appar pÄ en gÄng. Hur som helst, det finns alltid en lösning.

Har du nÄgonsin haft nÄgra problem med nedladdning frÄn Microsoft Store? Kan du fixa det? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.

0 Shares