Hur man redigerar en film med QuickTime pÄ Mac

QuickTime för Mac anses ofta vara bara ett verktyg för videospel. QuickTime Àr dock mer Àn bara en applikation för att titta pÄ dina favoritfilmer. Visste du att QuickTime ocksÄ fungerar med ljudfiler eller att QuickTime kan kombinera flera videofiler? HÀr Àr en titt pÄ alla de dolda hemligheterna QuickTime som du aldrig tÀnkte leta efter.

Rotera eller vÀnda en video i QuickTime

Det Àr en sÀker satsning att ett stort antal iPhone-anvÀndare har tagit en video bara för att fÄ den att rotera felaktigt i Photo-appen. NÀr videon har överförts till Mac, dubbelklickar du pÄ den och den öppnas direkt i QuickTime. Klicka nu pÄ Redigera och sedan Rotera Ät vÀnster eller Rotera höger.

Filmredigering Quicktime Mac Rotate Video

Det Àr sÄ enkelt att fÄ dessa videoklipp tillbaka till rÀtt orientering. Om du behöver vÀnda filmen till höger upp, gÄ tillbaka till Redigera och vÀlj VÀnd horisontellt eller VÀnd vertikalt.

Klippa video i QuickTime

Ett annat scenario Àr att fÄnga en video som börjar för snart eller slutar för sent. QuickTime lÄter dig trimma onödiga bilder.

Filmredigering Quicktime Mac Trim Video

1. Öppna videofilen i QuickTime.

2. Klicka pÄ "Edit -> Trim" sÄ ser du ett enkelt trimningsgrÀnssnitt som markeras av en gul rektangulÀr ruta. PÄ varje sida av lÄdan finns tvÄ vertikala linjer. Dessa rader anger var musen mÄste placeras för att klippa klippet ordentligt.

3. Dra staplarna runt tills du har bestÀmt var de ska placeras. Du kan kontrollera dina framsteg genom att klicka pÄ knappen Spela.

4. NÀr du har lÄst in videoklippet klickar du pÄ Arkiv -> Spara för att ta bort det extra innehÄllet. Du kan ocksÄ vÀlja "File -> Duplicate" om du vill spara ditt klipp som en ny fil. Detta gör att du kan lÀmna ditt ursprungliga klipp som opdaterat.

Dela videoklipp i QuickTime

En annan av QuickTimes redigeringsfunktioner Àr förmÄgan att dela upp ett enda videoklipp i flera delar.

Filmredigering Quicktime Mac Split Video

1. Tryck pÄ Play-knappen och lÄt videon spela tills du kommer till en del dÀr du vill starta delningen. Pausa det nÀr du kommer till denna punkt.

2. GĂ„ till “Edit -> Split Clip” frĂ„n QuickTime-menyfĂ€ltet. En röd linje kommer att visas som visar att delningen fungerade.

3. Du kan nu dra den röda linjen till en annan del av videoklippet och igen klicka pÄ "Redigera -> Dela klipp" för att ha flera videoklipp. Alternativt kan du ocksÄ gÄ till "Redigera -> Visa klipp" och flytta den röda linjen till det du vill dela. VÀlj Ànnu en gÄng "Redigera -> Dela klipp."

HÀrifrÄn kan du göra sÄ mÄnga videodelningar som du vill anvÀnda nÄgot av dessa alternativ. Du kan till och med ordna om videoklippen genom att vÀlja vilket klipp som kommer att markeras med gult. Dra det runt tills du har det pÄ rÀtt plats och klicka pÄ Klar.

Klipp ut, kopiera, klistra in, ta bort i QuickTime

NÀr du har gjort ditt första delade klipp öppnas en ny uppsÀttning alternativ för redigering. Alternativet Klipp ut, kopiera, klistra in och ta bort öppnar olika möjligheter för videoredigeringar. Om du vill klistra in ett av de delade klippen i en helt annan videofil börjar du med att öppna bÄda videofilerna. VÀlj det klippta klippet frÄn den första videofilen sÄ att den markeras med gult. GÄ till "Redigera -> Klipp ut (eller kopiera)" och sedan "Redigera -> Klistra in var som helst i tidslinjen för den andra videofilen.

Filmredigering Quicktime Mac Cut Copy

Om du vill lĂ€gga till den i slutet av den andra videofilen, gĂ„ till "Redigera -> LĂ€gg till klipp till slut." Du kan ocksĂ„ infoga och direkt lĂ€gga till ett klipp var som helst i en andra video. Öppna bĂ„de videofiler och "Redigera -> Klipp ut (eller kopiera)" pĂ„ klippet du vill lĂ€gga till en annan fil. VĂ€lj en punkt i den andra videofilen dĂ€r du vill lĂ€gga till det första klippet. Klicka pĂ„ "Redigera -> Infoga klipp efter val", och det ursprungliga videoklippet kommer automatiskt att infogas.

Ta bort ljud i QuickTime

Att ta bort ljud frÄn en fil Àr oerhört enkelt. Oavsett om det Àr nÄgon som ropar eller avbryter inspelningen eller ljudet Àr bara dÄligt inspelat, att bli av med det tar mindre Àn tvÄ musklick.

Filmredigering Quicktime Mac Ta bort ljud

Klicka pÄ "Redigera -> Ta bort ljud" och ljudet tas bort frÄn videoklippet. Klicka nu pÄ Arkiv, Spara eller Exportera för att sÀkerstÀlla att den redigerade videon bevaras.

Krymp videofiler i QuickTime

Om du vill e-post, ladda upp eller dela din video, kan det behöva minskas i storlek.

Filmredigering Quicktime Mac Shrink Video

GÄ till Arkiv och vÀlj Exportera. Export-menyn öppnar upp nÄgra olika alternativ inklusive 4K, 1080p, 720p och 480p. Uppenbarligen, desto mindre filstorlek du vÀljer, desto mindre kommer filstorleken att vara efter att den har transkodats. Det finns till och med ett alternativ att exportera videofilen som ett klipp för endast ljud sÄ att du ocksÄ kan dela den filen.

Det Àr lÀtt att avskedja QuickTime som inget annat Àn ett videospel-verktyg. Som ni ser Àr det inte hela historien. QuickTime lÀgger till en grundlÀggande uppsÀttning videoredigeringsfunktioner med mera, och den kan till och med spela in din iPhone-skÀrm. Vad Àr ditt favoritredigeringsverktyg för Mac?

LÀs nÀsta:

Är den hĂ€r artikeln anvĂ€ndbar?

0 Shares