Hur man redigerar en GIF pÄ alla plattformar

LÄt oss inse det, GIF-filer Àr lÀtta att fÄnga men svÄra att redigera. Jag skulle kunna rekommendera att anvÀnda betald mjukvara som After Effects eller Photoshop men det Àr inte ett alternativ för alla. DÀrför kommer jag att dela med dig nÄgon enkel, enkel och effektiv programvara att redigera med, utan att tappa dig.

LÀs: BÀsta GIF-tangentbordsappar för Android

Hur man redigerar en GIF – webblĂ€sare

EZGIF Àr en online redaktör som lÄter dig redigera GIF utan behov av fristÄende programvara. SÄ du Àr fri frÄn besvÀret med att installera programvara specifikt pÄ din dator.

Av de olika alternativen som jag försökte var EZGIF bÀst pÄ grund av tvÄ skÀl. Den första var en enkel UI och den andra, massor av alternativ att leka med. Det har alla grundlÀggande verktygssats vilket lÄter dig göra nÀstan allt du kan tÀnka pÄ. NÀr du öppnar webbsidan ger det alternativ som Video till GIF, Resizer, Optimizer och Gif Maker men du kan ocksÄ vÀlja alternativ frÄn verktygslÄda. SÀg att du vill Àndra storlek, kan du direkt vÀlja den frÄn verktygslÄdan.

EZGIF

Gif Maker kombinerar flera bilder och ger dig ett GIF direkt. Du kan stĂ€lla in “Bildfrekvens” och "Fart". Utöver det kan du ocksĂ„ lĂ€gga till ”Toning” och justera övergĂ„ng stil. Du kan ocksĂ„ göra en GIF ur en video (Max 100 Mb) enkelt och anvĂ€nda Ändra storlek och beskĂ€r för att justera det i enlighet dĂ€rmed.

ezgif

Optimera verktyget lÄter dig komprimera GIF genom att anvÀnda flera metoder. FÀrgreduktion minskar fÀrgerna i varje ram och minskar filstorleken. Om du tar bort ramar kan du slÀppa duplicerade ramar och ger dig ocksÄ möjlighet att slÀppa varje sekund, tredje eller fjÀrde ram.

ezgif

effekter har mÄnga alternativ du kan vÀlja mellan, du kan vÀlja en förinstÀllning, sepia, monokrom av mÄnga. Du kan oskÀrpa eller skÀrpa, Àndra mÀttnad, ljusstyrka och nyans. Det finns ett ramalternativ som lÄter dig Àndra grÀnsen med solid, rundad, etc.

EZGIF

Det finns mÄnga andra funktioner ocksÄ lÀgga till text, dela ramar och överlÀgg men jag har knappast hittat en anvÀndning av dessa förrÀn nu.

Det enda förbehÄllet med EZGIF Àr nÀr man exporterar, det ökar filstorleken som kan vara ett problem för vissa anvÀndare.

Hur man redigerar en GIF – Windows

Jag började med Instagiffer men det gjorde det inte riktigt för mig. Även om det var enkelt var det bara inte tillrĂ€ckligt lyhörda. Det fanns mĂ„nga funktioner men de beskrivs inte bra. SĂ„ jag hittade det inte anvĂ€ndarvĂ€nligt. Vad jag hittade var en annan app som fick mina bekymmer att vila.

Stiga pÄ ScreenToGif. Jag kunde faktiskt prata om de olika funktionerna i denna programvara, men kanske nÄgon annan gÄng. NÀr det gÀller redigering Àr den hÀr en total mÀstare.

Du har Ångra göra om funktioner. Jag skojar bara. Först av allt kan du dra och slĂ€pp ett GIF rakt pĂ„ fönstret och det öppnar GIF i ramar, vilket gör det sĂ„ bekvĂ€mt att Ă€ndra Ă€ven de minsta detaljerna. Det Ă€r laddat med vanliga funktioner som ta bort en ram eller flera ramar tillsammans.

Screentogif

Ta bort duplicera / minska ramantalet– Den studerar varje ram nĂ€r det gĂ€ller pixlar och tar bort en ram om den matchar 90% med sin nĂ€rmaste granne.

Ta bort alla FöregĂ„ende / NĂ€sta – Det kan vara viktigt för nĂ„gon men det Ă€r praktiskt nĂ€r du inte vill vĂ€lja ramarna manuellt manuellt. Du kan vĂ€lja en ram och vĂ€lja nĂ„gon av dessa som kommer att ta bort alla ramar före / efter den valda ramen.

OmvĂ€nd / YOYO – Reverse fĂ„r animationen att gĂ„ frĂ„n den sista till den första bilden medan YOYO kommer att göra att den gĂ„r framĂ„t och sedan bakĂ„t.

Det finns ocksĂ„ ett alternativ att justera förseningen. Över ride, öka eller minska eller skala kan Ă€ndra tiden en ram spelar för innan du gĂ„r vidare till nĂ€sta. De minimum vĂ€rde som kan tilldelas Ă€r 10 millisekund Medan det högsta Ă€r 25 500 millisekund. Du fĂ„r ocksĂ„ intrikata formateringsalternativ som lĂ„ter dig lĂ€gga till text, grĂ€nser och till och med en stapel som indikerar GIF: s position.

Vissa anvÀndare kan ha problem med bearbetning och export eftersom hastigheten Àr lite lÄngsam.

Hur man redigerar en GIF – Android

Android har mÄnga alternativ att vÀlja mellan, men inte alla gör jobbet. Jag hittade en som var funktionell men ÀndÄ enkel.

GIF-butik Àr en funktionspakad app som ocksÄ har en kraftfull redigerare. Den har alla funktioner som vi diskuterade ovan, dvs du kan justera hastigheten, klipp klippet, visa och radera ramar ocksÄ. Det finns ocksÄ en Justera alternativet som lÄter dig Àndra ljusstyrka, kontrast, mÀttnad och andra sÄdana klippegenskaper.

GIFSHOP

Det finns pre-crop frames eller sÄ kan du anpassa det, utöver det kan du ocksÄ vÀnd den vertikalt eller horisontellt. Den omvÀnda funktionen gör samma jobb som att gÄ frÄn bakÄt till framÄt. För nÄgon som letar efter fler alternativ kan du lÀgg till klistermÀrken och kontrollera hur lÀnge de Àr. Det finns ocksÄ en meme-funktion som lÄter dig lÀgga till text pÄ toppen och botten för att ge den en klassisk meme-kÀnsla.

Lura: Annons dyker upp lÀngst ner i vissa windows. Du mÄste uppgradera till premium för att ta bort annonser och aktivera Ängra / göra om funktionen.

Hur man redigerar en GIF – iOS

Av alla alternativ som jag experimenterade med, GIF-tillverkare stog ut. Det finns inget mer, inget mindre. Det Àr exakt vad du förvÀntar dig. Du kan helt enkelt öppna ett GIF och klippa det genom att dra de röda staplarna.

GIF MAKER

Det finns Àven en uppspelningshastighetsmonitor som kan justeras. Du kan ocksÄ LÀgg till text bara för fall och det finns stöd för emoji ocksÄ. BeskÀr och riktning Àr ocksÄ funktioner som Àr gemensamma för alla appar vi diskuterade. En unik funktion i denna specifika app Àr förmÄgan att lÀgg till musik. Du kan helt enkelt vÀlja valfritt spÄr frÄn din telefon och lÀgga till det hÀr.

Lura: Behöver uppgradera till PRO för att inaktivera annonser.

Skaffa GIF Maker hÀr.

Hur man redigerar en GIF – Mac

GIF Bryggeri 3 har redan en stor anvÀndarbas och Àr kÀnd för flytande GIF-redigering. UI: n Àr enkel med alla större kontroller lÀngst ner. Det lÄter dig beskÀra och Àndra storlek pÄ en GIF. Du kan ocksÄ stÀlla in en bildhastighet och justera fördröjningen manuellt.

GIF Bryggeri

FÀrgkorrigering och effekter som Transfer och Noir kan appliceras för att förbÀttra kÀnslan. Det imponerar ocksÄ genom att aktivera flera bildtexter och stöder överlag ocksÄ. I det övre vÀnstra hörnet har du möjlighet att vÀlja dukhöjd och bredd utöver a fÀrgpalett för val av bakgrund. Du kan ocksÄ vÀlja slingtyp i fall av lÄnga GIF till normalt, omvÀnd eller palindrom. Sammantaget Àr det en bra app att redigera dina favorit-GIF pÄ.

StÀngningsord

Det hÀr Àr nÄgra av de enklaste men ÀndÄ mycket effektiva GIF-redigeringsprogram som jag delade med dig. Jag vet att det finns alternativ till dessa, men jag kÀnner att dessa appar gör nedskÀrningen för att göra tricket utan nÄgon show-off. KÀnner du till nÄgra bÀttre alternativ för dessa som du vill att jag ska kontrollera? SlÀpp en kommentar nedan.

LÀs: BÀsta Gif Maker-appar för Android

Hur man redigerar en GIF pÄ alla plattformar
4.8 (96.22%) 37 Votes