Hur man sÀger om nÄgon har stÀngt av dig Twitter

Beroende pĂ„ vem du frĂ„gar, Twitter Ă€r antingen ett livligt socialt nĂ€tverk som möjliggör interpersonella förbindelser, eller en cesspool av negativitet och okunnighet. ÄndĂ„, Twitter fortsĂ€tter att vara ett av vĂ„ra favorit sociala nĂ€tverk, kĂ€mpar en underlig sammanslagning av mikrobloggtjĂ€nster, komedi och sociala samhĂ€llen alla med begrĂ€nsade karaktĂ€rer. Det Ă€r verkligen till skillnad frĂ„n nĂ„got annat pĂ„ internet.

Fortfarande, Twitter försöker hjÀlpa anvÀndare som inte Àr intresserade av att vada genom mycket baloney genom att göra det lÀttare att kontrollera dina innehÄllsinstÀllningar. Oavsett om du rapporterar och blockerar en trakasserare eller markerar att du inte gillar en föreslagen tweet, Twitter gör att anvÀndare kan anpassa sin upplevelse pÄ plattformen. Ett av de enklaste och viktigaste sÀtten du kan ta kontroll över ditt Twitter feed Àr genom att anvÀnda funktionen Mute, som lÄter dig dölja tweets för nÄgon online utan att blockera dem direkt. Men vad Àr skillnaden mellan att blockera och stÀnga av, och kan du veta om nÄgon har stÀngt av dig Twitter? LÀs vidare för att ta reda pÄ det.

Hur man sÀger om nÄgon har stÀngt av dig Twitter 1

Har nÄgon stÀngt av dig Twitter?

StÀng av nÄgon Twitter Àr ett anvÀndbart sÀtt att ta bort innehÄllet frÄn din tidslinje utan att blockera dem. Det Àr en anvÀndbar mellangrund som förbÀttrar din Twitter upplevelse samtidigt som du undviker obekvÀma sociala interaktioner med IRL. Kanske kommer du sÄ smÄningom att kompensera. Kanske Àr du bara inte redo för den permanenta nivÄn. Dina skÀl Àr dina egna, men att stÀnga av en annan anvÀndare Àr ett bra sÀtt att sakta glömma dem och deras irriterande tweets.

StĂ€ngning tar bort sina tweets frĂ„n din tidslinje, men den berĂ€ttar inte den andra personen om vad som har hĂ€nt. SĂ„ svaret pĂ„ huvudfrĂ„gan om "Kan du sĂ€ga om nĂ„gon har stĂ€ngt av dig Twitter? Ӏr nej, sĂ„ lĂ€nge de inte anvĂ€nder nĂ„gra tillĂ€gg. Twitter vĂ€ldigt specifikt utformad denna funktion med tystnad och integritet i Ă„tanke. NĂ€r allt kommer omkring skulle det inte vara till nĂ„gon hjĂ€lp för att undvika drama om det trasslade pĂ„ dig.

Att stÀnga av nÄgon Àr inte samma sak som att följa upp, och det Àr inte samma sak som att blockera. Du kan fortfarande rikta ett meddelande om ett dÀmpat konto och de kan DM dig. Du ser bara inte deras tweets i din tidslinje. Det Àr ungefÀr samma sak som att följa upp nÄgon Facebook utan att vÀnja dem.

Vi kÀnner alla nÄgon som tweetsar allt de gör, inklusive varje enskild mÄltid och slumpmÀssig tanke. De flesta av oss har en familjemedlem (eller 10) som vi aldrig kommer att komma överens med men som vi inte kan blockera utan att orsaka familjedrama. Den hÀr typen av mÀnniskor finns överallt, och Àven om de vanligtvis inte betyder nÄgon skada, gör de det med att anvÀnda Twitter hÄrdare arbete Àn det mÄste vara.

Men alla som anvÀnder TweetDeck kan vara bekant med förmÄgan att visa dÀmpade konton. För de som inte Àr medvetna Àr TweetDeck en apphanteringsapp som fungerar som en Twitter instrumentbrÀda. De som har varit runt ett tag kanske kommer ihÄg TwitterS "Dashboard-app." Det hÀr Àr den nya och förbÀttrade versionen, sÄ du mÄste hÄlla fast appen om du inte redan har gjort det. Följ de hÀr stegen för att kontrollera om nÄgon har du tystat i TweetDeck:

Hur man sÀger om nÄgon har stÀngt av dig Twitter 2

  1. Öppna Tweetdeck och skapa en Hem-kolumn i huvudvyn.
  2. LÀgg till den person du misstÀnker har tystat dig i den hÀr vyn.
  3. LÀgg ut en Tweet till alla dina följare och se sedan om den visas i kolumnen Hem.

Om du ser din Tweet visas i den kolumnen har du inte tystats. Om din Tweet inte visas i kolumnen Àr det troligt att du har stÀngts av.

Hur du stÀnger av nÄgon pÄ Twitter

Att stÀnga av nÄgon Àr enkelt och snabbt, vilket ger dig ingen tid att gissa dig sjÀlv igen. Du behöver bara öppna en Tweet och vÀlj instÀllningen Mute. Du kan ocksÄ stÀnga av nÄgon lika snabbt ocksÄ.

SÄ hÀr stÀnger du av en tweet:

  1. Öppna Tweet och vĂ€lj pilen nedĂ„t.
  2. VÀlj StÀng av.

SÄ hÀr stÀnger du av frÄn en anvÀndarprofil:

  1. Öppna profilsidan för personen du vill stĂ€nga av.
  2. VÀlj menyikonen för tre punkter pÄ sidan.
  3. VÀlj StÀng av pÄ menyn.

Twitter  Stum

Om du vill stÀnga av nÄgon mÄste du bara besöka deras profil igen och vÀlja högtalarikonen för att stÀnga av dem. Appen skiljer sig ibland och erbjuder ett alternativ som sÀger "Du har stÀngt av tweets frÄn det hÀr kontot." VÀlj StÀng av om du ser det.

Hur man sÀger om nÄgon har stÀngt av dig Twitter 3

De mÄnga anvÀndningarna av muting

StÀng av nÄgon Twitter handlar inte bara om att tystna över-delarna eller ge dig sjÀlv utrymme frÄn svÄra slÀktingar. Visst, det Àr dess frÀmsta mÄl, men det Àr ocksÄ anvÀndbart om du hanterar konton pÄ sociala medier för arbete eller som yrke. Jag brukade göra bÄda dessa och anvÀnde mute-funktionen ofta.

StÀng av individer

StÀng av individ Twitter anvÀndare Àr praktiska bÄde personligen och professionellt. Personligen fÄr du undvika deras tweets nÀr du förblir ansluten. Detta undviker en del av den besvÀrigheten som följer med att blockera eller bli vÀn med nÄgon som förmodligen vill veta varför eller hitta nÄgot nytt och spÀnnande sÀtt att trakassera dig. Professionellt betyder det att du kan stÀda upp en reklam Twitter mata, filtrera bort marknadsföring, skrÀppost, bots och troll och hÄll din tidslinje fri och tydlig.

Det betyder ocksÄ att du kan upprÀtthÄlla och vÀxa dina följare utan att behöva tÀnka mycket pÄ deras tweets. Medan nÄgons personliga följare fortfarande ses som ett vÀrde för popularitet, mÄste företag och organisationer hÄlla det sÄ högt som möjligt för att fÄ giltighet och erkÀnnande för företaget eller gruppen de stöder. DÀmpning behÄller siffrorna men rensar bort matningen.

StÀng av organisationer

Hur man sÀger om nÄgon har stÀngt av dig Twitter 4Oavsett om du stÀnger av kandidater och PAC under valperioden, eller bara försöker att stÀnga av varumÀrken som skrÀppost med dig för mycket information, Àr att stÀnga av organisationer online ett bra alternativ för att rensa ut lite av röran i ditt flöde. Om du hittar mycket skrÀppost fungerar det att stÀnga av kontot som skickade det. Det kan hÀnda att du tar dig nÄgra ögonblick för att gÄ pÄ en mutingtur. Tack och lov Àr processen sÄ enkel att du kan tappa mycket skrÀppost pÄ bara lite tid!

KÀnner du till nÄgot sÀtt att berÀtta om nÄgon tystade dig pÄ Twitter? BerÀtta för oss nedan om du gör det!