Hur man sparar bilder som JPEG istÀllet för HEIC pÄ iPhone

Börjar med iOS 11 och fortsÀtter i iOS 12, Apple bytte standardkameraformat för foton och videor till högeffektiv bildfilformat (HEIF) för bilder och sekvenser av bilder. För foton innebar det att du anvÀnder HEIC-filer i stÀllet för JPEG, och standard för videor Àr nu HEVC istÀllet för H264.

Dessa nya standarder gör det möjligt för filstorlekar att vara mindre samtidigt som du hÄller samma kvalitet, vilket innebÀr att du kan lagra fler bilder och videor pÄ din iPhone. Denna relativt nya standard, som slutfördes 2015, stöder animeringar bÀttre Àn mer traditionella format som GIF, vilket Àr anvÀndbart eftersom animering och videoliknande sekvenser Àr vanligare idag pÄ telefoner och för publicering pÄ sociala medier.

Även om detta Ă€r bekvĂ€mt för fillagringsĂ€ndamĂ„l, Ă€r det inte idealiskt att publicera pĂ„ webben och andra platser dĂ€r det Ă€r anvĂ€ndbart att bilder formateras i mer traditionella format för webben, till exempel JPEG för fotografier.

Men medan de inte Àr exklusiva för Apple, HEIC och HEVC-filer stöds Ànnu inte universellt. SÄ om du tar en HEIC-bild pÄ din iPhone och skickar den till en vÀn som har en Windows PC, förÄldrad Android-telefon eller till och med en Àldre Mac, de kan inte se den.

Det finns sÀtt att exportera befintliga HEIC- och HEVC-filer till sina JPEG- och H264-motsvarigheter, men om du ofta skickar massor av foton och videor som har tagits pÄ din iPhone till vÀnner och familj som inte har nyligen Apple produkter, kanske du vill byta tillbaka din iPhone-kamera till Àldre, mer kompatibla format. Om du gör det kommer du fortfarande att ge bilder och videor av bra kvalitet som lÀtt kan delas med vem som helst, men de tar lite mer lagringsutrymme.

Hur fÄr jag min iPhone att sluta ta HEIC-bilder?

Följ dessa anvisningar för att spara iPhone- och iPad-bilder som JPEG snarare Àn som HEIC-format:

  1. Starta frÄn en kompatibel iOS-enhet som kör iOS 11 eller senare instÀllningar
  2. Tryck sedan pÄ Kamera.
  3. Kran format.
  4. Ändra ditt iPhone-kameraformat till Mest kompatibel frĂ„n standard, vilket Ă€r Hög effektivitet. InstĂ€llningen "Mest kompatibel" sparar automatiskt bilder som JPEG-filer och videor i H264-format. Hur man sparar bilder som JPEG istĂ€llet för HEIC pĂ„ iPhone 1

Konvertera HEIC till JPEG pÄ iPhone

Om du redan har ett foto i HEIC-format och du behöver konvertera det till JPEG finns det ett antal sÀtt att konvertera filen direkt pÄ iPhone.

  1. Fotoredigeringsapp: iOS-fotoredigerare som Adobe Lightroom CC stöder öppning av filer i HEIC-format. Du kan sedan exportera frÄn dessa program i JPEG eller ett annat filformat som stöds.
  2. Skicka e-post till bilderna: Den inbyggda Apple Mail-app i iOS konverterar automatiskt alla bifogade HEIC-bilder till JPEG vid skickning, Àven om kvaliteten "Faktisk storlek" Àr vald.
  3. Ladda upp Dropbox-kamera: Om du anvÀnder Dropbox-appens möjlighet att automatiskt ladda upp dina iPhone-bilder kan du konfigurera den för att konvertera allt till JPEG innan du laddar upp. GÄ till Dropbox-appen Konto> Kamerauppladdningar> Spara HEIC-foton som> JPG.
  4. OneDrive-kameraöverföring: PÄ samma sÀtt som Dropbox kan OneDrive-appen konvertera dina HEIC-filer till JPEG innan du laddar upp dem. Du behöver dock inte konfigurera nÄgonting hÀr, eftersom det som standard konverteras till JPEG.
  5. Bildkonverteringsapp: Ett antal av bĂ„de betalda och gratisappar som Ă€r tillgĂ€ngliga i iOS App Store erbjuder bildkonvertering frĂ„n HEIC till JPEG. Vi har inte testat mĂ„nga av dessa konvektionsappar sĂ„ vi kan inte ge en specifik rekommendation, men genom att söka i App Store efter “HEIC to JPEG” kommer mĂ„nga resultat att du kan kolla in.

HEIC / HEVC Fördelar

Stegen ovan som tÀcker hur du byter instÀllningar för din iPhone-kamera och befintliga foton frÄn HEIC till JPEG Àr nödvÀndiga för kompatibilitet, men det Àr bra (till och med att föredra) att hÄlla sig till HEIC och HEVC om du inte har sÄdana ovan nÀmnda kompatibilitetsproblem.

Dessa högeffektiva format, Àven om de inte Àr fria frÄn konkurrens, Àr industristandarder som alltmer stöds pÄ olika plattformar och enheter.

De erbjuder bÀttre komprimering utan att offra bildkvaliteten jÀmfört med JPEG och H264, och de Àr utan tvekan viktiga för att tillgodose den allt högre upplösning och bithastigheter för vÄra media, till exempel 4K-video.

SÄ om du och de du delar bilder och videor med alla kör nya Mac-datorer och iPhones finns det ingen nackdel med att anvÀnda HEIC eller HEVC. Och Àven för dem som anvÀnder Windows, Linux eller Android, uppdateringar bör sÄ smÄningom möjliggöra stöd för filformat med hög effektivitet om det inte redan finns dÀr.

Om du publicerar foton pÄ webben Àr det troligt att du vill anvÀnda JPG-format eftersom det fortfarande Àr standardformatet för foton som publiceras pÄ webben.

Om du tyckte att den hÀr artikeln var anvÀndbar, kolla in Hur konverterar du HEIC till JPG (Enkelt sÀtt) och kan Google Foton konvertera HEIC till JPG?

Har du nÄgra tips eller tricks för att hantera video- och bildformat pÄ iOS-enheter? Om sÄ Àr fallet, berÀtta för oss om det i en kommentar nedan!

0 Shares