Hur man spelar in ett möte i zoom

Har du nÄgonsin satt vid ett viktigt affÀrsmöte och tÀnkt: "Om jag bara kunde spela in detta sÄ kan jag se det en gÄng till."

Med Zoom Àr det möjligt att göra just det! Du kan spela in varje möte, titta pÄ det senare och ta omfattande anteckningar. I den hÀr artikeln ska vi visa dig hur du spelar in ett Zoom-möte bÄde pÄ din PC och din smartphone.

Innan vi börjar …

Om du inte Àr en vÀrd kan du inte spela in ett möte om du inte har tillÄtelse att göra det. DÀrför föreslÄr vi att du nÄr ut till vÀrden innan mötet börjar och ber dem att aktivera det hÀr alternativet. Det tar bara nÄgra fÄ klick och det kan ha flera fördelar för hela teamet.

Hur man spelar in ett zoommöte pÄ skrivbordet

Innan mötet börjar bör du gÄ till Zoom-appen och vÀlja var du vill att inspelningen ska sparas. PÄ sÄ sÀtt kan du hitta det i framtiden. GÄ till InstÀllningarna och klicka sedan pÄ Inspelning. PÄ höger sida kan du vÀlja den mapp dÀr filen ska sparas.

Du kan ocksÄ vÀlja nÄgra andra alternativ. Om du till exempel vill att inspelningen ska optimeras för en tredjepartsvideoredigerare eller om du vill ha en separat ljudfil för varje deltagare Àr det dags att vÀlja dessa alternativ.

Hur man spelar in ett möte i zoom 1

HÀr Àr vÄr guide som hjÀlper dig genom inspelningsprocessen:

  1. NÀr du deltar i ett möte klickar du pÄ inspelningsskylten lÀngst ner pÄ skÀrmen.
  2. NĂ€r du börjar spela in bör ett tecken som sĂ€ger ”Inspelning …” visas i det övre vĂ€nstra hörnet och det ska stanna kvar tills du stĂ€nger av inspelningen.
  3. Om du vill pausa en inspelning mÄste du klicka pÄ Pausa. Det bör finnas tvÄ pausknappar, en lÀngst ner pÄ skÀrmen och en i det övre vÀnstra hörnet.
  4. NÀr du vill Äteruppta, mÄste du bara klicka pÄ samma knapp.
  5. NÀr mötet Àr över och du vill stoppa inspelningen klickar du pÄ stoppskylt lÀngst ner pÄ skÀrmen.

DÀr har du det! Du kan nu gÄ igenom din inspelning i mappen dÀr du har sparat den eller i Zoom-appen i avsnittet Möten. Du kan ocksÄ skicka den till andra deltagare. Vi föreslÄr att du anvÀnder e-post eller Google Drive eftersom filerna kan vara ganska stora.

Om du har den senaste versionen av Zoom separerar appen automatiskt ljud frÄn video. PÄ sÄ sÀtt kan du bara skicka ljud till nÄgon om du tycker det Àr bekvÀmare.

zoom-inspelningsmöten

Hur man spelar in ett zoommöte i mobilapp

För att spela in ett Zoom-möte i din mobilapp mÄste du ha ett Pro- eller Business-konto. Med andra ord, om du anvÀnder en gratisversion av Zoom kommer du inte att kunna spela in ett möte pÄ din telefon. DÀrför föreslÄr vi att du gÄr med i ett möte frÄn din PC eftersom det hÀr alternativet Àr tillgÀngligt för alla.

Som vi alla vet kan videoinspelning ta mycket utrymme, och det Àr dÀrför som Zoom inte lagrar den pÄ din mobiltelefon. NÀr du spelar in möten med din telefon lagras de faktiskt online, i molnlagring, men du kan komma Ät dem nÀr du vill.

Lagringsutrymmet Àr dock begrÀnsat och det Àr dÀrför vi föreslÄr att du alltid kontrollerar hur mycket utrymme du har kvar pÄ ditt Zoom Cloud. Du vill undvika att slut pÄ minnet och bara spara den första halvan av mötet, eller hur? Nota: att det Àr möjligt att köpa ytterligare molnutrymme till ett rimligt pris.

Zoom-appen Àr mycket lik pÄ bÄda Apple och Android-enheter och vi kommer att tÀcka bÄda i följande avsnitt. SÄ hÀr kan du spela in ett Zoom-möte i mobilappen:

  1. NÀr du deltar i ett möte öppnar du menyn genom att knacka pÄ de tre punkterna i det nedre högra hörnet.
  2. Om du har Android vÀljer du alternativet "Spela in". Om du har en iPhone vÀljer du alternativet "Spela in i molnet".
  3. NĂ€r du börjar spela in bör ett tecken som sĂ€ger ”Inspelning …” visas i det övre högra hörnet.
  4. För att pausa eller stoppa inspelningen klickar du bara pÄ de smÄ ikonerna bredvid det tecknet.

NÀr du stoppar inspelningen sparas den automatiskt i ditt Zoom Cloud-lagringsutrymme. Det snabbaste sÀttet att hitta det Àr att gÄ till Zoom-webbplatsen och öppna avsnittet Mina inspelningar. Naturligtvis kan du alltid Àndra namnet pÄ dina inspelningar och mÀrka dem som du vill.

Automatisk inspelning

Om du tror att du mĂ„ste spela in varje möte rekommenderar vi att du aktiverar alternativet Automatisk inspelning. Återigen kan du göra det bara om du Ă€r vĂ€rd eller om vĂ€rden gav dig tillĂ„telse att göra det. Och i sjĂ€lva verket har denna funktion bĂ„de positiva och negativa sidor.

Det Àr bra om du anvÀnder Zoom för online-klasser och vill kunna se dem igen. Den negativa sidan Àr att det kan ta mycket lagringsutrymme om du anvÀnder det ofta. Alternativet kan vara att spara bara ljudinspelningarna och radera videon en gÄng nÀr du har sett den.

Zoominspelning – en fantastisk funktion!

MÄnga Àr överens om att detta Àr ett av de bÀsta alternativen som Zoom erbjuder. Det Àr mycket anvÀndbart och lÄter dig koncentrera dig pÄ mötet och andra deltagare, utan att vara nervös eftersom du inte lyckades skriva ner allt. Du bör dock anvÀnda det klokt och se till att du alltid frÄgar andra deltagare om de har det bra med det.

Föredrar du Zoom-möten eller verkliga möten? Dela gÀrna dina tankar i kommentarerna nedan.