Hur man stÀnger av undertexter pÄ Roku

Roku Àr en fantastisk strömningsenhet och det kan definitivt vara en av dina favorit saker att göra pÄ en lat söndag. Oavsett om du vill titta pÄ tv-program eller njuta av nÄgra oldie men goldies, kan den hÀr lilla enheten hjÀlpa dig att koppla av och ladda dina batterier under följande vecka.

Men dÄ vet du redan allt detta. Du har kanske blivit trött pÄ undertexter pÄ din Roku eller av misstag aktiverat dem, eller var det nÄgon annan som slog pÄ dem och lÀmnade dem pÄ?

Om det Àr det senare skulle du verkligen inte vilja ringa den personen och ge honom eller henne nöjet att veta att du inte vet hur man arbetar undertexterna, eller hur? Du behöver inte göra det. HÀr Àr hur!

StÀnga av undertexterna

Precis som att aktivera undertexter, har du tvÄ sÀtt att inaktivera dem. BÄda Àr extremt enkla sÄ lÀnge du vet vÀgen.

Du kan stÀnga av dem genom att:

 1. Tryck pÄ Hem-knappen som finns pÄ din Rokus fjÀrrkontroll.
 2. Tryck pÄ pilarna för att navigera och hitta InstÀllningar i menyn.
 3. Hitta tillgÀnglighet (eller bildtexter om du anvÀnder en Àldre version av Roku) och öppna den med högerpil.
 4. VÀlja bildtextlÀge frÄn menyn.
 5. StÀnga av undertexterna.

Detta gÀller allt du tittar pÄ i framtiden. Om du emellertid vill stÀnga av bildtexter för ett visst program utan att tillÀmpa det pÄ alla program, kan du inaktivera bildtexterna i mitten av att titta pÄ en show.

Om du trycker pĂ„ en pilknapp eller Play / Pause-knappen medan showen Ă€r pĂ„ ser du en liten ikon – som ska vara orange om undertexterna Ă€r pĂ„. Det finns i det nedre högra hörnet av skĂ€rmen. Om du avaktiverar bildtexterna bör det bli vitt. Om det inte finns nĂ„gra tillgĂ€ngliga undertexter för den hĂ€r showen alls Ă€r ikonen grĂ„.

Det snabbare sÀttet att stÀnga av bildtexterna pÄ din Roku-enhet Àr att trycka pÄ stjÀrnknappen (*) pÄ fjÀrrkontrollen.

NÀr ett popup-fönster dyker upp pÄ skÀrmen anvÀnder du pilarna för att navigera och öppna alternativet StÀngda bildtexter. StÀll in undertexterna till Av och tryck pÄ stjÀrnknappen igen för att stÀnga menyn och fortsÀtta att titta.

Nota: att du inte behöver lĂ€mna showen eller sluta titta pĂ„ för att stĂ€nga av bildtexterna – popup-fönstret lĂ„ter dig göra denna Ă€ndring medan showen spelas.

stÀng av undertexter

Ändra textningssprĂ„k pĂ„ Roku

Det kan finnas tillfÀllen nÀr du tycker att det Àr lÀmpligt att Àndra sprÄk eller textningstyp Àn att stÀnga av dem helt. Engelska Àr standardsprÄket för de flesta enheter, men du kan vÀlja ett annat sprÄk eller, om undertexterna inte Àr pÄ engelska, Àndra dem tillbaka.

Det enklaste sÀttet att byta sprÄk tillbaka till engelska Àr att ÄterstÀlla enheten till fabriksinstÀllningar genom att hÄlla sidoknappen pÄ din Roku-fjÀrrkontroll i upp till 30 sekunder.

Om du vill att ditt undertextsprÄk ska vara annat Àn engelska kan du prova detta.

 1. Tryck pÄ Hem-knappen pÄ din Roku-pinne.
 2. AnvÀnd pilarna för att navigera och öppna InstÀllningar.
 3. VÀlj TillgÀnglighet pÄ menyn.
 4. VÀlj bildtexter föredraget sprÄk.
 5. VÀlj ett sprÄk frÄn listan.

NÀr du stÀnger menyn bör dina undertexter visas pÄ det valda sprÄket.

Vissa andra appar eller streamingtjÀnster kommer att krÀva att du Àndrar sprÄket pÄ ett annat sÀtt. SÄ hÀr till exempel Àndrar du det pÄ Viki Channel.

 1. Öppna huvudmenyn pĂ„ din Rokus hemsida.
 2. VÀlj fjÀrrkontrollen och vÀlj InstÀllningar och blÀddra till System.
 3. Öppna System och vĂ€lj sprĂ„k.
 4. BlÀddra igenom sprÄken för att hitta det du vill ha för undertexterna.

Andra alternativ för att anpassa din Roku

Att stÀlla tapet Àr bland de första saker vi gör med en ny enhet. Det Àr av kÀrlek att fÄ vÄra enheter att se ut som om de tillhör oss. Det Àr dÀrför du förutom att Àndra sprÄk eller inaktivera undertexter kanske du vill prova andra alternativ för att göra din Roku-upplevelse mer personlig.

Som ni kan förestÀlla er de alla under InstÀllningar. Till exempel kan du Àndra ditt Rokus grÀnssnitt genom att vÀlja ett tema. Tryck pÄ Hem-knappen och gör pÄ följande sÀtt: InstÀllningar> Teman> Mina teman> vÀlj ett tema frÄn listan och tryck pÄ OK för att spara ditt val.

Du kan till och med byta namn pÄ din Roku-enhet. Logga in pÄ ditt konto och hitta fliken Mina lÀnkade enheter. Om du inte har Àndrat sitt namn tidigare, Àr din enhet helt enkelt kÀnd som dess serienummer. VÀlj alternativet Byt namn under enhetens nuvarande namn och bekrÀfta nÀr du Àr klar.

Att göra detta frĂ„n Roku-appen kan vara Ă€nnu enklare. Öppna bara appen och tryck pĂ„ InstĂ€llningsikonen. NĂ€r den Ă€r öppen klickar du pĂ„ den enhet du vill byta namn pĂ„ och vĂ€ljer sedan Enhetsnamn och plats. Ta bort det aktuella namnet. NĂ€r du har skrivit in det nya namnet trycker du pĂ„ Klar.

Njut av din Roku till max

Roku Àr mestadels anvÀndarvÀnlig sÄ det Àr inte svÄrt att hitta alla nödvÀndiga alternativ för att göra ditt arbete pÄ bÀsta sÀtt. Om undertexterna inte lÀngre Àr din sak, eller om de dyker upp utan anledning, Àr det sÄ enkelt att stÀnga av dem!

Har du inaktiverat undertexterna pÄ din Roku? BerÀtta i kommentarerna nedan!

0 Shares