Hur man tar bort författarnamnet frÄn WordPress-inlÀgg (2 enkla sÀtt)

Vill du ta bort författarens namn frÄn dina WordPress-blogginlÀgg? Vanligtvis ska blogginlÀgg visa författarens namn med andra metadata som datum och kategori.

Vissa blogginlÀggare kanske emellertid inte vill visa författarens namn bredvid sina blogginlÀgg.

Som standard har WordPress inget alternativ att ta bort författarens namn, och du mÄste vÀlja en författare att skriva ett inlÀgg till.

I den hÀr artikeln visar vi dig tvÄ sÀtt att enkelt ta bort författarnamnet frÄn dina WordPress-inlÀgg. Vi kommer ocksÄ att diskutera fördelar och nackdelar med varje strategi.

Ta bort författarnamn frÄn WordPress-inlÀgg

Varför skulle du vilja ta bort författarens namn?

Författarnamn Àr en viktig typ av metadata som lÀggs till dina WordPress-inlÀgg som standard. Det gör att dina lÀsare kan lÀra sig om författarna som skapar innehÄll pÄ din blogg.

Det finns dock tillfÀllen dÄ du kanske vill dölja författarens namn.

Till exempel: Om flera anstÀllda i ditt team samarbetar om varje blogginlÀgg kan det tyckas orÀttvist att kreditera en enda anstÀlld för arbetet.

I ett annat scenario kan du ha flera frilansbidragsgivare / författare som ibland skriver artiklar, men du vill behÄlla en konsekvent stil och röst för din blogg.

Med det sagt, lÄt oss ta en titt pÄ lösningar för att enkelt ta bort författarnamnet frÄn WordPress-inlÀgg medan vi fortfarande tillÄter flera författare att arbeta i bakgrunden.

förfarande 1: Ta bort författarens namn manuellt frÄn WordPress-inlÀgg

Ditt WordPress-tema bestÀmmer nÀr och hur man ska visa författarens namn i dina blogginlÀgg. Teman anvÀnder flera metoder för att göra det, vilket gör det svÄrt för ett plugin att tillhandahÄlla en generisk lösning för att ta bort författarnamn.

Du mÄste redigera nÄgon kod för att förhindra att ditt Àmne visar författarens namn. Om du inte trivs med att redigera koden kan du prova den andra metoden.

Den första metoden krÀver att du redigerar WordPress-temafilerna. Om du inte har gjort det tidigare, ta en titt pÄ vÄr guide om hur du kopierar och klistrar in koden i WordPress.

notera: Se till att skapa en sÀkerhetskopia av ditt barntema eller tema innan du gör nÄgra Àndringar. Om nÄgot gÄr fel hjÀlper det dig att enkelt vÀnda Àndringarna.

WordPress-teman anvÀnder olika kodvarianter för att visa författarens namn. Du mÄste hitta koden som Àr ansvarig för att visa författarens namn i dina temafiler och ta bort den.

De vanligaste platserna för att hitta den hÀr koden Àr filerna single.php, content.php, archive.php och index.php.

I mÄnga fall kan du inte hitta koden som genererar författarens namn. IstÀllet hittar du en mall-tagg som definieras i filen files.php eller i mall-tags.php-filen.

Till exempel anvÀnder standardtemat Twenty Nineteen funktionen twentynineteen_posted_by för att visa författarens namn. Denna funktion definieras i filen mall-tags.php och anvÀnder följande kod:

 function twentynineteen_posted_by() {
 		printf(
 			/* translators: 1: SVG icon. 2: post author, only visible to screen readers. 3: author link. */
 			'',
 			twentynineteen_get_icon_svg( 'person', 16 ),
 			__( 'Posted by', 'twentynineteen' ),
 			esc_url( get_author_posts_url( get_the_author_meta( 'ID' ) ) ),
 			esc_html( get_the_author() )
 		);
 	}
 endif;
 

NÀr du har hittat koden som genererar författarens namn bör du ta bort den.

Till exempel mÄste du ta bort koden frÄn den andra raden till den nionde raden i föregÄende kod. Efter det kommer den ÄterstÄende koden att se ut nedan.

 function twentynineteen_posted_by() {
 }
 endif;
 

Glöm inte att spara dina Àndringar efter att du har tagit bort författarens namnkod. Ladda sedan upp filerna tillbaka till din webbplats.

Du kan nu besöka deras webbplats för att se dina Àndringar i ÄtgÀrden:

Författarens namn tas bort i WordPress Post Demo

Den hÀr metoden döljer författarens namn i alla hans publikationer; men författarens arkivsidor förblir intakt. En författararkivsida Àr dÀr WordPress skapar en lista över alla artiklar skriven av en specifik anvÀndare.

Du kan hitta författarens arkivsida pÄ en URL som denna:

https://example.com/author/samsmith/

Sökmotorer kan upptÀcka denna URL, vilket innebÀr att du fortfarande kan fÄ trafik till dessa sidor.

Du kan inaktivera författarfiler enkelt med Yoast SEO-plugin. NÀr du installerar och aktiverar plugin-programmet gÄr du till SEO »Sök utseende din kontrollpanel och klicka sedan pÄ fliken "Filer".

Du kan nu se instÀllningarna för författarfil. Du kan vÀxla Àndra författarfiler och inaktivera författarfiler pÄ din webbplats.

Yoast SEO-författarfilinstÀllningar

Om du gör det kommer du att inaktivera författarfiler och dölja författaren-sitemap.xml-filen som skapats av Yoast SEO-plugin.

förfarande 2: Skapa ett generiskt författarnamn för att publicera WordPress-inlÀgg

Den hÀr metoden tar inte bort författarens namn, men kan anvÀndas som en lösning.

Du skapar ett generiskt författarnamn och anvÀnder det för alla dina tidigare och framtida artiklar. Du mÄste Àndra författarens namn innan du publicerar varje inlÀgg.

notera: Denna metod Àr irreversibel. Om du gör detta och vill rulla tillbaka mÄste du redigera varje inlÀgg och tilldela det till den ursprungliga författaren manuellt.

Med det sagt, lÄt oss komma igÄng.

LÀgg först en ny författare till din WordPress-webbplats och ge den ett generiskt anvÀndarnamn som editorialteam.

LÀgg till ny anvÀndare

DÄ mÄste du besöka AnvÀndare »Alla anvÀndare och klicka pÄ lÀnken "Redigera" under det anvÀndarnamn du just har lagt till.

Redigera anvÀndare

PÄ anvÀndarprofilskÀrmen blÀddrar du ner till alternativet "Smeknamn" och anger namnet som du vill visas (t.ex. Redaktion).

Klicka sedan pÄ rullgardinsmenyn bredvid alternativet "Visa namn offentligt som" och vÀlj smeknamnet du just har angett.

VĂ€lj namn som ska visas

Du kan ocksÄ lÀgga till en generisk bio och till och med skapa en gravatar för det anvÀndarkontot.

GÄ nu till Publikationer »Alla publikationer och klicka pÄ menyn för visningsalternativ lÀngst upp. Ange 999 för antalet objekt som ska visas.

Visa alla inlÀgg pÄ skÀrmen

Detta gör att du snabbt kan redigera och Àndra författarnamnet för ett stort antal inlÀgg.

Du mÄste markera alla inlÀgg med kryssrutan och sedan vÀlja redigera pÄ rullgardinsmenyn för massÄtgÀrder. Klicka sedan pÄ knappen "Apply" för att fortsÀtta.

VÀlj alla inlÀgg för bulkredigering

WordPress visar nu massredigeringsalternativen. Du mÄste Àndra författaren till det generiska namnet pÄ författaren du lagt till tidigare och klicka sedan pÄ knappen Uppdatera.

Massivt Àndra författarens namn

WordPress kommer nu att uppdatera alla valda inlÀgg och byta namn pÄ författaren. Kom ihÄg att den hÀr processen kan ta lite tid beroende pÄ hur snabb din WordPress-vÀrd Àr.

Om du har mer Àn 999 inlÀgg bör du gÄ till sidan 2 och upprepa processen.

Det Àr allt. Du kan nu besöka deras webbplats för att se den i aktion.

Redaktion som författarens namn

VĂ„r rekommendation

Att ta bort författarens namn med kodningsmetoden gör jobbet, men det Àr inte den bÀsta lösningen. Om du till exempel inte anvÀnder ett underordnatema kommer en uppdatering av temat att ÄsidosÀtta dina Àndringar.

Det Àr dÀrför vi rekommenderar den andra metoden att skapa ett generiskt författarnamn.

Om du gör det kan du anvÀnda den inbyggda funktionen i WordPress och krÀver inte att du redigerar nÄgon kod. Det tar inte bort författarens namn eller filer utan gör dem generiska. Det hjÀlper ocksÄ till att sÀkerstÀlla konsistensen av författningen pÄ din webbplats.

Om du Àr bra med kodning kan du ocksÄ anvÀnda en kombination av bÄda metoderna. Du kan skapa ett generiskt författarnamn för att posta alla dina blogginlÀgg och sedan koda författarens profil till ett WordPress-barntema.

Vi anvÀnder en liknande metod i WPBeginner. Du kan se "Redaktionsteamet" som författare till alla blogginlÀgg, inklusive det du lÀser för nÀrvarande.

Generiskt namn pÄ författaren i artikeln WPBeginner

Du kan ocksÄ se det i författarinformationsrutan lÀngst ner i artikeln.

Generisk tabell över författarinformation i artikeln WPBeginner

Om du vill lÀgga till en författarinfo-ruta som denna, titta pÄ de bÀsta gratis biografplugins för författare.

Vi hoppas att den hÀr artikeln har hjÀlpt dig att lÀra dig hur du tar bort författarnamnet frÄn WordPress-inlÀgg. Du kanske ocksÄ vill se vÄr lista med 30 effektiva sÀtt att tjÀna pengar pÄ din webbplats.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera pÄ vÄr kanal YouTube för att titta pÄ WordPress sjÀlvstudievideo. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Facebook.