Hur pÄverkar coronavirus annonsmarknaden i USA?

Utan tvekan har allt som för nÀrvarande hÀnder, med vÀrlden praktiskt taget förlamat i sin helhet, sett ett prejudikat som aldrig sett förut. Paralyserade branscher, inaktiva marknader, stÀngda biografer, avbrutna konserter, idrottsfirande satt pÄ hÄll, bland mÄnga andra fall som de sÀkert har hört. Allt för att undvika stora folkmassor och dÀrmed spridningen av COVID-19.

Men vi har pratat om möjliga framtida effekter som denna situation kan orsaka för film och TV, vi har till och med haft möjlighet att analysera hur allt detta kan pÄverka priser pÄ hög nivÄ som Oscars och Primetime Emmy. Nu Àr det dags att prata lite om konsekvenserna av denna globala stillastÄende med avseende pÄ reklammarknaden för en av stormakterna som Förenta staterna.

Det okÀnda orsakar förödelse

Det Ă€r definitivt tiden dĂ„ mĂ„nga företag desperat och utan framgĂ„ng försöker öka sin kommunikation. De riskerar emellertid att behandla den fina linjen mellan försiktigt kommunicera och dra nytta av ögonblicket för att annonsera felaktigt; som hĂ€nde med Mint Mobile – leverantör av trĂ„dlösa tjĂ€nster för ungdomssegmentet och Ă€gs av Ryan Reynolds.

Företaget filmade pÄ TV-kanaler som CNN, en reklam som inte var exakt den mest lÀmpliga för situationen och det medium genom vilket det sÀndes. Till att de var tvungna att ta fram ett uttalande som sÀger att videon skulle dras tillbaka, men att den inte kunde gÄ sÄ snabbt som vid andra tillfÀllen, eftersom mÄnga arbetar hemifrÄn.

MÄnga kommer sÀkert att sÀga att reklam- och marknadsföringsföretag borde kÀnna till katastrofala avsnitt, sÀrskilt för att de har levt genom andra svÄra tider som 11 september och lÄgkonjunkturen 2008-2009. Men samma mÀnniskor kommer att bortse frÄn att denna akuta situation för en global pandemi Àr praktiskt taget nÄgot som aldrig sett förut.

Vissa annonsörer utvĂ€rderar om deras affĂ€rsriktlinjer – skapade för inte lĂ€nge sedan – fortfarande Ă€r giltiga pĂ„ kommunikationsnivĂ„. medan andra tittar pĂ„ deras innehĂ„llslinjer smuldra för att de inte har försiktiga kommunikationer för tillfĂ€llet. Och, nĂ„got mycket mer allvarligt, de som investerade en stor budget i sponsring av evenemang pĂ„ nivĂ„ 2020 i OS 2020 eller UEFA Champions League, Ă€r i ekonomisk limbo "tills vidare".

Catherine Sullivan – chef för investeringschef pĂ„ Omnicom Media Group Nordamerika – sade oförmĂ„gan att veta i vilket fall en plats skulle kunna Ă€ga rum Ă€r delvis "det största problemet just nu." Det Ă€r det okĂ€nda som orsakar konflikt i företag, "gör kaos och har en övergripande inverkan pĂ„ resten av marknaden."

Det finns de som kan uppstÄ

Även om det finns företag som nĂ€stan Ă€r efter för ”det okĂ€nda”, finns det andra som inom allt detta mysterium kan positionera sig i framkant för sina konkurrenter, alltid pĂ„ ett intelligent sĂ€tt. Det vill sĂ€ga fallet för vissa kommer att vara det ögonblicket av "stigning" av underhundarna. Speciellt de som har utrymme för att kommunicera pĂ„ familj-TV, kabelnyheter och enstaka barnprogram.

Till exempel slĂ€ppte Toyota en annons till stöd för sina kunder och lade dem veta vilka "bĂ€ttre dagar som kommer att komma", Ă„ andra sidan anvĂ€nde Ford samma "utrymme" för att lĂ„ta kunderna veta att deras bilar Ă€r utformade för att "hjĂ€lpa." . Se? Även i krisstider kĂ€nns konkurrens.

Andra fall involverar annonsörer som Verizon, som med sina meddelanden försöker visa att de Ă€r nĂ€rvarande för sina kunder och att de Ă€r redo för vad som kommer – nĂ€stan som ett sĂ€tt att bekrĂ€fta att de inte kommer att överges i karanten i en tjĂ€nstesituation. Men det Ă€r tydligt att inte alla annonsörer kan göra det.

SÀljare inom omrÄdet turism, hotell och omrÄden med offentliga möten har det mycket svÄrt under denna förebyggande tid. IstÀllet Àr det kanske tiden för detaljister, restaurangkedjor, företagare och utan tvekan pÄverkarna av nÄgot socialt nÀtverk.

Men det Àr uppenbart att eftersom allt Àr sÄ osÀkert söker mÄnga efter alla möjliga sÀtt att hitta en vÀg ut ur denna situation och utvÀrdera om det finns utrymme för flexibilitet och ompositionering av vissa aspekter. A + E Netoworks verkstÀllande direktör för reklamförsÀljning, Peter Olsen, för sin del försÀkrade att de tar nÄgra veckor lite efter lite, sÀrskilt pÄ grund av de befintliga utmaningarna.

De Àr komplicerade stunder för allaoch förstÄelse för att det inte finns nÄgot exakt avgÄngsdatum för allt detta, mÄste vi vara medvetna om att mÄnga kommer att försöka ÄterstÀlla sin kommunikation, men mycket fÄ kommer att kunna göra det framgÄngsrikt och uppnÄ resultat. 2020 kom definitivt med allt.

0 Shares