Hur ser PS5 ut?

Det finns mÄnga spekulationer pÄ internet om den helt nya PS5, den senaste Sony PlayStation-konsolen. Sony kommer officiellt med det namnet, men speltitanen har Ànnu inte publicerat nÄgon officiell information om PS5-utseendet.

MÄnga har lÀckt falsk PS5-information online, men vissa lÀckor Àr verkligen sanna. Det finns en bild av dev-kit som utvecklarna av nÀsta gen-spel för nÀrvarande anvÀnder. Den fÀrdiga produkten behöver inte se ut sÄ det Àr bara en grov beskrivning av vad den kommer att bli nÀr den slÀpps.

LÀs vidare för mer information om PS5.

NĂ€r kommer det ut?

Nu vet du hur PS5 dev-serien ser ut, Àven om detta inte Àr den slutgiltiga utseendet pÄ den fÀrdiga produkten, det ger ett gott antydande om vad som kommer att komma. Vi tror att den hÀr konsolen ser ganska futuristisk och unik ut, men den Àr för öppen och udda för att slÀppas sÄ hÀr.

Sony kommer förmodligen att göra en makeover och fÄ slutprodukten att se mycket svalare ut Àn detta eftersom den i princip ser ut som en sci-fi DVD-spelare frÄn vissa Àldre filmer. Fortfarande Àr det bara utseendet, och insidan Àr alltid det som betyder mer. Vi kommer att prata om specifikationerna senare, men för tillfÀllet vill du förmodligen veta nÀr kommer PS5 att vara tillgÀnglig.

Enligt Sony Àr det officiella slÀppdatumet julsÀsongen 2020, dvs Ärets sista kvartal. Vi tÀnker att det förmodligen kommer att vara ute före jul, men vem vet. Eftersom Microsoft ocksÄ slÀpper nÀsta Xbox-konsol ungefÀr samma tid 2020, mÄste Sony öka spelet innan Xbox tar all Àra.

Hur ser PS5 ut? 1

Vad tar PS5 med?

PS5 kommer att ha en AMD-CPU baserad pÄ den hyllade AMD Ryzen-genen 3. Specifikt kommer det att ha Ätta kÀrnor, och det kommer att skrÀddarsys för att passa den nya konsolen. PS5 kommer förmodligen att stödja 8k-resolutioner, men det verkar vara för mycket just nu.

Nuvarande konsoler erbjuder 30 bilder per sekund i 1080p HD-spel, och ett hopp till 8 000 verkar nÄgot utom rÀckhÄll. Med tanke pÄ att de bÀsta speldatorerna kan köra 4k upplösning 60 fps för de nyaste speltitlarna, en konsol som matchar det skulle vara bra.

De flesta mÀnniskor har fortfarande inga 8k-enheter, och konsoler, Àven nÀsta gen, bör vara överkomliga för vanliga anvÀndare. Med andra ord mÄste de vara budgetvÀnliga, och det uppskattade priset pÄ den nya PS5 Àr ungefÀr $ 500.

JÀmfört med dagens bÀsta datorer med bÀsta prestanda Àr det priset ett fynd. De flesta har inte rÄd med en sÄ kraftfull dator, sÄ om Sony drar en sÄdan prestanda kommer alla att köpa PS5.

Stora 3D-ljudförbÀttringar Àr ocksÄ pÄ vÀg, vilket lÄter bra eftersom ljudet inte förbÀttrade sÄ mycket, jÀmför PS4 med PS3. PS5 kommer ocksÄ att ha en SSD, vilket Àr ett enormt plus. Det kommer att ge mycket snabbare laddningstider, speluppdateringar, installation etc.

VR-stöd Àr ocksÄ garanterat. Sony skulle missa en stor möjlighet om de inte hÄrddiskade VR-tekniken i sina nya konsoler. DVR kommer att vara en funktion sÀkert eftersom PS4 har det ocksÄ. PS4-spel kommer ocksÄ att kunna spelas pÄ PS5, men vi vet dock inte om de tidigare konsolmodellerna.

PS5 Design

LÄt oss ta en titt pÄ PS5-prototypen och se vad vi kan dra slutsatsen av. Det verkar som att denna konsol kommer att ha mÄnga ventiler som ger stor kylning. Det kommer att bli Ätminstone 5 USB-portar för alla typer av tillbehör, som styrenheter, hörlurar etc.

ps5 prototyp

Förutom det ser vi en optisk enhet, men det Àr det. Du kan inte gissa mycket bara frÄn dessa bilder, och vi har förmodligen inte mycket mer information förrÀn Sony bryter ner hela konsolen och dess funktioner.

Sony lovar ocksÄ att den nya konsolen blir mer miljövÀnlig och förbrukar mindre ström Àn PS4. Det Àr naturligtvis bra nyheter bÄde för miljön och för spelarens elrÀkning.

Vi kan inte spekulera om PS5: s SSD-storlek heller, men det kommer förmodligen inte att vara över 500 GB. Förhoppningsvis kommer det att finnas ett alternativ att lÀgga till mer lagringsutrymme pÄ enheten för de som gillar att samla och spela mÄnga spel.

Vilka spel ska vi förvÀnta oss?

PS5 kommer att ha mÄnga intressanta spel för sÀker, men det mesta Àr ren spekulation. NÄgra av de mest efterlÀngtade spelen Àr sÀkert tillgÀngliga vid lansering, ett bra exempel Àr Cyberpunk 2077 med Keanu Reeves.

Detta spel utvecklas av skaparna av Witcher 3: Wild Hunt, som talar volymer. Det kommer att vara ett action-Àventyrsspel i öppen vÀrld, antagligen jÀmförbart med cyberpunk GTA.

I övrigt bekrÀftas ocksÄ att Godfall Àr en PS5-exklusiv. Det Àr ett RPG-slasher-spel utvecklat av Borderlands-utvecklare. Det lÄter lovande.

Allt annat Àr gissa, men vi kan förmodligen förvÀnta oss The Elder Scrolls 6, The Last of Us 2, Death Stranding och Ghush of Tsushima.

Förhoppningsvis kommer de flesta av de största PS4-titlarna att överföra till PS5, men det Àr Ànnu inte bekrÀftat. SjÀlvklart kommer spel pÄ PS5 att genomföras pÄ den Àlskade DualShock-controller, som ocksÄ kommer att se mÄnga förbÀttringar.

Sony strÀvar efter att göra den nya kontrollern mer uppslukande och spÀnnande. Det fanns ocksÄ nÄgra controllerlÀckage för PS5, men vi tror att de Àr falska eftersom de ser orealistiska ut och kÀllorna Àr inte ansedda.

Hype Àr verklig

2020 har mÄnga fantastiska saker för spelare. En av de mest spÀnnande Àr det nya konsolkriget som kommer att rasa pÄ. Microsoft och Sony slÀpper bÄda sina nÀsta genkonsoler i slutet av 2020, och förhoppningsvis kommer Google Stadia att svara.

Stadia Ă€r redan ute, men det krĂ€ver mycket justeringar och förbĂ€ttringar. Är du hyped för PS5? Vad Ă€r dina tankar om nĂ€sta genkonsol? BerĂ€tta i kommentarerna nedan.