Hur skapades det ikoniska "Snake" -spelet för Nokia-telefoner?

Hur skapades det ikoniska "Snake" -spelet för Nokia-telefoner? 1

Om du Àr tillrÀckligt gammal för att komma ihÄg Nokia 6110, hade du förmodligen glÀdjen att spela spelet "Snake." Gamla Nokia-telefoner frÄn slutet av 90-talet och början av 2000-talet kom med Snake som en standardfunktion. Det var egentligen inte en app, Ätminstone inte pÄ det sÀtt vi definierar appar idag. Det var ett spel som helt enkelt var inbyggt i telefonen. Alla kunde spela. Det fanns inga köp i appen eller extra nedladdningar. Orm blev en enorm hit, men folket bakom spelet hade ingen aning om att de var banbrytande i en ny industri och förÀndrade mobilmarknaden.

Historien bak Nokias Snake Game

1995 anstÀllde Nokia en mjukvaruutvecklare som heter Armanto frÄn Finland. Armanto var en erfaren spelutvecklare som fick ansvaret för att skapa "coola spel" för Nokia 6110-telefonen. Armanto hade ingen aning om att hans enkla Snake-spel skulle bana vÀg för en helt ny industri som idag har potential att vara vÀrd nÀstan 100 miljarder dollar. Det Àr svÄrt att förestÀlla sig modernt smartphones utan mobilspel.

Nokia Snake Game

Ursprungligen ville Armanto ta med Tetris till Nokia-telefonen, men Tetris Company ville ha en del av varje enhet som Nokia sÄlde. Armanto tvingades att överge den idén och gÄ med nÄgot annat. 6110 var mycket begrÀnsad nÀr det gÀller skÀrmstorlek, kontroller och tillgÀngligt minne. Ormens enkla design och funktion verkade som en bra passform.

Arkadinspiration

Snake Àr inte unik för Nokia-telefoner. Det inspirerades av vintage arkadspel, som Blockade-maskinen frÄn 1976. Andra ormvarianter inkluderar Worm, Nibbler och Rattler Race.

Det okomplicerade spelkonceptet passade bra för 6110.

Utveckling och testning

Orm skapades innan vi hade testningstjÀnster för mobilappar, vilket innebar att testfasen ibland var lÄng och komplicerad. Lyckligtvis innebÀr Snakes enkla mekanik att testning inte behövde vara en mardröm.

Armanto fann att det i tidiga versioner av spelet var svÄrt att kontrollera ormen nÀra fÀltgrÀnsen och för att förhindra kraschar i detta omrÄde. För att motverka problemet lade han till en liten försening pÄ nÄgra millisekunder för att ge spelarna en chans att Àndra vÀgbeskrivning.

PÄ den svÄraste nivÄn rör sig ormen med högsta möjliga hastighet, men Armanto utvecklade spelet sÄ att den snabba hastigheten inte orsakade minneslÀckor.

MÄste lÀsas: BÀsta mekaniska tangentbordet

Att nÄ viral status

Snake slÀpptes 1997 med lanseringen av Nokia 6110. Men det var inte förrÀn 2000 med lanseringen av Nokia 3310 som Snake skulle bli viral.

3310 var en av de mest sÄlda mobiltelefonerna genom tiderna och sÄlde bara 126 miljoner enheter Är 2000. Men den hÀr nya enheten hade en annan uppdaterad version av Snake.

Nokias hit-enhet förde slÀppet av Snake 2. Konceptet var detsamma, men den nya versionen gav ormen ett verkligt ormutseende. Det lÀgger ocksÄ till bonusar som du kunde plocka upp pÄ vÀgen. Mazes lades till för att göra spelet mer utmanande.3

LÀs ocksÄ: Spel som PUBG

Gör historia

Den ursprungliga ormen och ormen 2 lanserade en framgÄngsrik franchise för det som blev det ursprungliga mobilspelet.

NÀr Nokias telefoner utvecklades och förbÀttrats utvecklades ocksÄ Snake. Den första stora förbÀttringen kom med Snake EX, som behöll hela Snake 2Funktioner, men hade förbÀttrad grafik. Spelet lade till en vy uppifrÄn och ner pÄ ormen, och du kunde faktiskt se ormen öppna munnen och Àta buggar medan du rörde dig runt skÀrmen.

Ormen skulle fortsÀtta att utvecklas under flera Är. Vissa varianter, som 3D-versionerna, misslyckades eller var inte lika populÀra som de ursprungliga spelen.

År 2008 slĂ€pptes Snake Subsonic, och detta skulle vara den sista versionen av spelet för eran. UngefĂ€r denna tid gick Nokia med Microsoft i skapandet Windows telefoner.

Under 2017 tillkĂ€nnagav Nokia lanseringen av en ny 3310 och Ă„terkomsten av Snake. Även om ormen liknar originalet Ă€r Snake pĂ„ den nya 3310 fĂ€rgglad och har en glad orm pĂ„ jakt efter körsbĂ€r.

Även om Nokia har misslyckats med att göra samma mĂ€rke som det gjorde med den ursprungliga 3310 och Snake, kommer vĂ€rlden för alltid att komma ihĂ„g att ha Ă€gnat timmar efter en liten blockpixel pĂ„ en skĂ€rm. Snake lanserade en industri med flera miljoner dollar som kommer att fortsĂ€tta vĂ€xa under decennier framöver.

0 Shares