Hur ta reda pÄ om nÄgon spionerar pÄ smarttelefonen

Hur ta reda pÄ om nÄgon spionerar pÄ smarttelefonen 1

Hur ta reda pÄ om nÄgon spionerar pÄ smarttelefonen. Hur man hittar spionprogram pÄ din telefon. Android, som alla andra sistema operativo, Àr inte immun mot skadlig programvara (all information om skadlig kod) och Àven om Google vidtar fler och fler ÄtgÀrder för att förhindra det Àr vÄra mobiltelefoner inte hundra procent sÀkra.

Nedladdning av alla filer frÄn en opÄlitlig sida eller anslutning till allmÀnna Wi-Fi-nÀtverk kan Àventyra vÄr mobiltelefon. Det Àr uppenbart att det inte alltid Àr fallet, men vi fÄr aldrig lÄta vÄr vakthÄll om vÄr smartphone ger oss larmsignaler.

Om du vill ta reda pÄ om nÄgon spionerar pÄ smarttelefonen, hÀr Àr nÄgra anvÀndbara tips. Om du Àr sÀker pÄ att du har varit det infekterad med ett virus, denna handledning hjÀlper dig ocksÄ att förstÄ hur du skyddar din Android-enhet frÄn skadlig programvara.

Batteri och data som slits snabbt

Varar mobiltelefonbatteriet bara ett par timmar? Det Ă€r ett symptom pĂ„ att nĂ„got Ă€r fel, Ă€ven om det inte Ă€r avgörande för att prata om hacking. Faktum Ă€r att tillverkare slĂ€pper ofta operativsystemuppdateringar som “Ă€ter” batteriet frĂ„n Ă€ldre terminaler. Detta beror ocksĂ„ pĂ„ hur du anvĂ€nder din mobiltelefon, om du bara tittar pĂ„ e-post eller tvĂ€rtom stannar i timmar i slutet YouTube med full skĂ€rmens ljusstyrka.

Men om du anvĂ€nder telefonen som vanligt och batteriet tappas snabbt kan du kontrollera vad som hĂ€nder genom att gĂ„ till telefonens instĂ€llningar, “Batteri”. PĂ„ den hĂ€r fliken kan du se eftersom din telefon förbrukar mycket batteri.

Om du anvĂ€nder internet pĂ„ din mobila enhet och plötsligt ser du överdriven datakonsumtion, det Ă€r tydligt att nĂ„gon spionerar pĂ„ din smartphone. DĂ€rför att? Enkelt, det skickar informationen till hackaren genom data frĂ„n mobiltelefonen dĂ€r den Ă€r installerad. GĂ„ till InstĂ€llningar> “Mobildata” för att kontrollera dataförbrukning. HĂ€r ser du en lista sorterad med applikationer som konsumerar mer data pĂ„ din telefon baserat pĂ„ din anvĂ€ndning av dem.

Program som du inte har installerat

NÀr du kontrollerar batteriets batteri och dataförbrukning ser du ocksÄ alla program installerade pÄ din telefon. Soch du ser ett program som du inte kommer ihÄg att du installerade, det Àr bÀttre att kolla din Google Play-historik för att se nÀr du installerade den. Glöm inte apparna installerade med APK-filerna som du installerade inofficiella kÀllor, eftersom de flesta skadliga program vanligtvis passerar dÀr.

NÀr vi installerar appar utanför Google Play kan vi göra det med APK-filer som lÄter dig installera programvara pÄ din Android-telefon. Med dem kan vi till exempel komma Ät uppdateringar av officiella applikationer som Ànnu inte Àr offentligt tillgÀngliga, men Vi kan ocksÄ installera oavsiktligt applikationer av tvivelaktigt ursprung.

Om du tror att du har installerat en skadlig app Àr det bÀst att ta bort den frÄn din smartphone. Om du inte kan ta bort det, det kan bero pÄ skadlig programvara, (hur man kan bli av med virus, spyware och malware frÄn Android) Àven om vissa program Àr installerade som standard pÄ telefonen och inte kan avinstalleras.

Reklam

Det Àr, med all sÀkerhet, ett av de mest uppenbara och irriterande symtomen. En del skadlig programvara genererar vanligtvis annonseringsfönster som föreslÄr att du agerar. Vanligtvis kommer de ut nÀr du anvÀnder applikationer, spel eller nÀr du surfar pÄ Internet och, de vanligaste, varnar oss att vÄr telefon Àr infekterad och föreslÄr att du laddar ner ett antivirus, som istÀllet Àr ett virus.

Var försiktig nÀr du surfar pÄ Internet om du fÄr en omdirigering. Det vill sÀga, om du i webblÀsaren skriver guidermartphone.net och istÀllet för att gÄ till webbplatsen hamnar du pÄ en annan sida. Om detta hÀnder dig finns det troligtvis skadlig programvara (hur du kontrollerar om din telefon Àr infekterad med skadlig kod eller virus) pÄ din enhet.

Meddelanden som du inte har skrivit

Om du anvĂ€nder Facebook, Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att du mer Ă€n en gĂ„ng har hittat ett konstigt meddelande skrivet av dina kontakter och dĂ€refter klargörandet av “De krĂ€nkte mitt konto, det var inte jag”. NĂ„vĂ€l samma sak med resten av dina mobilappar. Om din favoritmeddelanden eller sociala applikation plötsligt börjar skicka meddelanden som du aldrig tĂ€nkte skriva, Ă€r det möjligt att din mobiltelefon har hackats. Och var försiktig eftersom det anvĂ€nder din kontaktlista för att sprida.

Var ocksĂ„ uppmĂ€rksam pĂ„ premiumabonnemang via textmeddelanden till exempel om du plötsligt fĂ„r dagliga meddelanden med ditt horoskop. Dessa meddelanden ger dig en ovĂ€lkommen överraskning, stulna bankkonton, (Är du skyddad under dina onlinebanktransaktioner?) telefondata slĂ€pper snabbt och mer.

Global uppvÀrmning

Nej, vi talar inte om den globala uppvÀrmningen. Vi hÀnvisar till din smartphone. Om du ser att det Àr varmare Àn vanligt, Det kan bero pÄ att en skadlig applikation körs i bakgrunden, som ocksÄ bÀr ett extra batteri och dataladdning.

Kom ihÄg det nÀr du kör flera processer samtidigt eller nÀr du öppnar ett spel som konsumerar mycket, gÄr telefonens processor snabbare och kan dÀrför fÄ temperaturen att stiga. Men det Àr bara i de specifika stunderna. Om du ser att det upprepas flera gÄnger om dagen, Àven om din mobiltelefon Àr i vila, Àr nÄgot fel. Det Àr uppenbart att det inte Àr ett avgörande symptom, om du till exempel anvÀnder ett skydd för telefonen av dÄlig kvalitet, kommer detta att göra att temperaturen pÄ telefonen stiger.

Min mobiltelefon har smittats, vad nu?

Okej, kanske din telefon hackades. FÄ inte panik, för det finns en lösning. Du mÄste bara veta vilken. Vad ska du göra nu?

Att börja, starta om din enhet till SÀkert lÀge eftersom hÀr skadliga applikationer inte startar och du kan ta bort allt du inte behöver via telefoninstÀllningarna.

CKontrollera statusen för dina applikationer. För att göra detta, gĂ„ till InstĂ€llningar> Google> SĂ€kerhet, nĂ€r du ser dem alternativet “Kontrollera applikationer”. Det Ă€r nĂ„got som ett internt Google-antivirus och dĂ€rifrĂ„n kan du aktivera alternativen “Sök efter sĂ€kerhetshot” och “FörbĂ€ttra upptĂ€ckten av skadliga appar”.

Om allt detta inte har fungerat och du inte har kunnat ta reda pÄ om nÄgon spionerar pÄ din smartphone mÄste du bara göra det formatera din Android-enhet. Glöm inte att göra en sÀkerhetskopia till din Android-telefon innan fortsÀttning.

0 Shares