Hur tar man bort ett lösenord i

Det finns flera skÀl till varför du vill skydda dina Excel-filer med ett lösenord. Att anvÀnda ett lösenord betyder inte att vi hÄller hemligheter, men kanske finns det vissa konfidentiella affÀrsdata som vi vill skydda frÄn att modifieras och manipuleras. Om det Àr fler teammedlemmar som Àr involverade kanske du vill dela nÄgra artiklar som skrivskyddade.

TvÄ svÄrigheter kan uppstÄ med lösenordsskyddet i Excel 2016: det Àr dags att ta bort det kÀnda lösenordet och inte vet hur, eller har glömt det. Det finns lösningar för bÄda, sÄ hÄll dig lugn och lÀs vidare.

Hur tar man bort ett lösenord i 1

Krypteringstyper i Excel 2016

Eftersom det kan finnas mÄnga skÀl för lösenordsskydd finns det ocksÄ mÄnga sÀtt att anvÀnda detta skydd. Vissa av lösningarna nedan fungerar bara för vissa typer av lösenordskryptering i Excel 2016, och vi kommer kort att förklara var och en sÄ att det inte blir nÄgon förvirring senare.

Ett lösenord som begrÀnsar öppningen av filer kallas öppna lösenord NÀr du öppnar dokumentet visas det omedelbart.

Lösenordet du behöver för att göra nĂ„gra Ă€ndringar i dokumentet Ă€r ett Ändra lösenordet. Utan den kan du inte redigera filen, men du kan fortfarande visa den i skrivskyddad lĂ€ge. Naturligtvis, om det hĂ€r alternativet Ă€r aktiverat. Du kan ocksĂ„ göra dokumentet skrivskyddat utan lösenord.

Det finns en skillnad nÀr det gÀller den del av filen du vill kryptera. Du kan skydda innehÄllet genom att kryptera hela filen, eller du kan vÀlja att bara skydda en bok eller ett kalkylblad.

Genom att vÀlja det första kommer du att förhindra att andra byter namn, gömmer sig, flyttar, lÀgger till eller tar bort kalkylblad, skyddar strukturen i arbetsboken men inte innehÄllet i kalkylbladet. Genom att kryptera ett kalkylblad undviker du att redigera strukturen, men inte bokens struktur.

LÄt oss nu se hur du tar bort dessa lösenord i Excel 2016.

Microsoft Excel 2016

NÀr du kÀnner till lösenordet

Han har slutfört sitt arbete och nu Àr det dags att leverera det till klienten. Men du har skyddat din Excel-fil med lösenordet och du mÄste ta bort den innan du levererar dokumentet. Du kommer ihÄg lösenordet, men du vet inte hur du tar bort det.

Detta Ă€r ganska enkelt. Öppna dokumentet, ange lösenordet och navigera sedan till "File". VĂ€lj "Information", sedan "Skydda dokument" och slutligen "Kryptera med lösenord".

Hur tar man bort ett lösenord i 2

En popup-meny visas med ditt senaste lösenord. Ta bort lösenordet och klicka pÄ OK och lÄt fÀltet vara tomt.

kryptera dokument

Det Àr det. Du kan skicka in dokumentlösenordet gratis.

NÀr du glömde lösenordet för en skyddad bok

Om du har skyddat din Excel-arbetsbok med lösenordet, som du inte kommer ihÄg nu, kan du ta bort den med XML. Obs: Den hÀr metoden fungerar inte om hela filen Àr krypterad. Om det Àr fallet, gÄ till motsvarande lösning nedan.

Du mÄste först se till att dina filÀndelser Àr aktiverade. GÄ till Kontrollpanelen, naviger till mappalternativet och vÀlj sedan "Visa och inaktivera." Om "Dölj tillÀgg för kÀnda filtyper" Àr aktiverat, inaktivera det.

NĂ€sta steg Ă€r att byta namn pĂ„ den problematiska Excel-filen och Ă€ndra tillĂ€gget frĂ„n .xlsx till .zip. Öppna nu zip-filen, blĂ€ddra i mapparna "xl" och "kalkylblad" och extrahera filen "sheet.XML".

Dragkedja bort

NÀr extraktionen Àr klar öppnar du filen och letar efter följande tagg:

att:

NÀr du hittar den mÄste du ta bort den helt: allt som visas nedan tills nÀsta tagg. Spara Àndringarna i XML-filen och ersÀtt den föregÄende med den i zip-mappen.

I slutÀndan stÀnger du zip-filen och byter namn pÄ den igen genom att Àndra tillÀgget till .xlsx. Din arbetsbok Àr inte lÀngre lösenordsskyddad.

NĂ€r du har skyddat filen med skrivskydd

Innan vi gÄr vidare till tungt artilleri bör vi nÀmna vad vi ska göra om du har skyddat din Excel-fil med en skrivskyddad begrÀnsning. BegrÀnsningar Àr inte lösenord, sÄ de Àr ganska enkla att ta bort. Det tar bara ett par klick.

Efter att ha öppnat din Excel-fil, gÄ till avsnittet Information, vÀlj "Skydda dokument" och sedan "BegrÀnsa redigering". LÀngst ner i följande popup-meny visas alternativet "Stoppskydd". VÀlj för att ta bort begrÀnsningar.

NÀr du har glömt lösenordet för en helt krypterad fil

Om du har anvÀnt lösenordet för att skydda hela Excel 2016-filen, behöver du ett tredjepartsverktyg för att ÄterstÀlla lösenordet och ta bort det. Det finns mÄnga verktyg tillgÀngliga men programvara kallas PassFab för Excel Det visade sig vara den enklaste lösningen, med noll risker för filskador.

NÀr du har importerat din lösenordsskyddade Excel-fil till den hÀr programvaran ser du tre alternativ för typen av lösenordsattack. Attacken för brute force Àr instÀlld som standardalternativ, eftersom det kommer att verifiera alla tecken en efter en för att upptÀcka lösenordet, sÄ ingen ytterligare information finns tillgÀnglig Men om vissa delar finns kvar i ditt minne kommer detta att göra processen snabbare.

Om du kommer ihÄg nÄgra delar av lösenordet, mÄste du vÀlja brute force med maskattack och ange allt du kommer ihÄg. PÄ sÄ sÀtt söker programvaran i ditt lösenord genom att verifiera anpassade tecken, symboler och siffror, vilket tar mindre tid.

Om du har en lösenordordbokfil, mÄste du importera den med alternativet ordbokattack. Det hÀr alternativet har en hög framgÄngsgrad eftersom det helt enkelt hjÀlper dig att filtrera rÀtt ordbokslösenord.

Typ av attack ÄterhÀmtning

NÀr du har valt vilken typ av lösenordsattack som motsvarar ditt minne och information klickar du pÄ "Start" och sÀtter dig ner medan programvaran gör resten. NÀr du Àr klar kommer lösenordet för din Excel-fil att visas pÄ popup-skÀrmen.

Lösenordet hittades

Nu nÀr du kÀnner till lösenordet kan du ta bort det som anges i den första lösningen.

Inget behov av IT-experter

RÀdslan för att förlora lösenordet förhindrar mÄnga mÀnniskor frÄn att skydda sina Excel-filer. Som ni ser finns det inget behov att frukta, eftersom alla chiffer har lösningar. Ingen av dessa lösningar Àr komplicerade, sÄ du behöver inte vara en IT-expert om du vill ta bort lösenordet.

Om du har skyddat en fullstÀndig fil med det lösenord du har glömt, finns det inget sÀtt att undvika det tredjepartsverktyget vi kÀnner. Om du kÀnner till nÄgra hacks som vi har tappat, meddela oss i kommentarerna.

0 Shares