iFixit upptÀcker AppleMagiska tangentbordet för iPad Pro Àr mer sofistikerat Àn mÄnga bÀrbara datorer

iFixit upptÀcker AppleMagiska tangentbordet för iPad Pro Àr mer sofistikerat Àn mÄnga bÀrbara datorer 1

Medan tippare pÄ iFixit inte (Ànnu) fÄtt en chans att göra sin vanliga omfattande nedbrytning av AppleDet nya magiska tangentbordet för iPad Pro, de har lyckats göra det nÀst bÀsta för att ta en titt inuti Apple'S revolutionerande nya tangentbord med en mer hands-off strategi, tack vare folk pÄ Creative Electron.

Eftersom social distansering och schemalÀggning har hindrat iFixit frÄn att faktiskt fÄ sina hÀnder i Magic Keyboard, uppmanade de sina kollegor med röntgenkunskap att ta en titt inuti. Faktum Àr att iFixit regelbundet samarbetar med Creative Electron för att göra skanningar i förvÀg innan du grÀver i nya enheter bara sÄ att de kan fÄ en uppfattning om vad det Àr de Àr emot, och medan resultaten vanligtvis Àr ganska trÄkiga, i fallet med iPad Pro Magic Keyboard, röntgenstrÄlarna ser verkligen coolt ut och berÀttar ganska mycket om tekniken som Apple har packat inuti.

Det Àr sÄ mycket som hÀnder hÀr, du kanske aldrig gissar att detta tekniskt Àr ett tillbehör till sjÀlva iPad Pro.

Medan iFixit redan har tagit en djupgÄende titt pÄ AppleSmart Keyboard, det finns mycket mer att se i det nya Magic Keyboard, som helt klart Àr en mer sofistikerad enhet.

SaxvÀxlar

RÀtt utanför fladdertrÀdet pÄpekar iFixit förekomsten av saxbrytare i Magic Keyboard, som ersÀtter fjÀrilsbrytarna som finns i Smart Keyboard. Mycket liknande Appleden nya MacBook Pro, det Àr troligtvis den enskilt största praktiska förbÀttringen i Magic Keyboard för iPad Pro, eftersom det gör en otrolig skillnad i skrivupplevelsen, men som iFixit pÄpekar Àr det ocksÄ den minst komplicerade delen av det nya tangentbordet . Trots allt har saxbrytartangentbord gjorts tidigare.

TvÄ stora ogenomskinliga metallplattor dÀr handflatorna vanligtvis vilar hjÀlper till att förstÀrka tangentbordet men ger ocksÄ viktig motvikt framtill för att förhindra att allt tippar bakÄt nÀr den mycket tyngre iPad Pro Àr monterad upptill.

SpÄrplattan

Kanske inte överraskande, styrplattan i Magic Keyboard Àr en helt ny design som inte har sett tidigare, troligtvis som ett resultat av ett behov av att göra det tunnare, mindre och enklare Àn de som finns i AppleMacBooks medan du fortfarande ger en fantastisk trackpad-upplevelse.

För det första ser det ut som att "klickheten" kommer frĂ„n en eller flera fysiska knappar inuti. Detta skiljer sig frĂ„n MacBook-styrplattor som anvĂ€nder en haptisk feedbackmotor för att simulera klickning – pĂ„ ungefĂ€r samma sĂ€tt som iPhone 7 introducerade en virtuell hemknapp som bara kĂ€nner som att det faktiskt klickas.

Det hÀr finns mer i det hÀr tangentbordstillbehöret Àn i mÄnga bÀrbara datorer.

Naturligtvis finns det inte mycket utrymme i det ultratunna magiska tangentbordet för en full haptisk motor, och antagligen inget riktigt behov av en heller, men det framgĂ„r av röntgenstrĂ„larna att Apple har inkluderat flera knappar för att göra att pekplattan klickar jĂ€mnare oavsett var du trycker pĂ„ den – en förbĂ€ttring jĂ€mfört med de Ă€ldre, pre-Force Touch MacBooks som vanligtvis kĂ€ndes mjukare nĂ€r du klickar nĂ€ra toppen av styrplattan.

GÄngjÀrn och massor av magneter

RöntgenstrÄlarna avslöjar ocksÄ tvÄ fjÀderbelastade gÄngjÀrn vid huvudfÀllningspunkten, som helt klart inte bara stöder hur tÀtt gÄngjÀrnsmekanismerna förblir pÄ plats, utan ocksÄ den mekaniska kÀnslan som "lÄser" iPad Pro pÄ plats nÀr den Àr helt öppen. TvÄ ledningar gÄr frÄn USB-C-porten ner i huvudcylindern upp till Smart Connector pÄ baksidan av fodralet för att ge ström, och tar en ovanligt bred vÀg som iFixit spekulerar Àr att ge mer slack för att förhindra belastning frÄn gÄngjÀrnet.

Det som kanske var mest förvĂ„nande hĂ€r var dock exakt hur mĂ„nga smĂ„ smĂ„ magneter Apple har packat i fodralets övre / bakre del. Även om du kanske har misstĂ€nkt att det bara fanns tvĂ„ eller tre stora, Ă€r det faktiskt en massa mindre – över ett dussin pĂ„ varje sida. Detta hjĂ€lper till att ge ett starkare magnetiskt grepp i allmĂ€nhet, men eftersom varje magnet kan polariseras annorlunda för att matcha iPad Pro, garanterar det ocksĂ„ att allt stiger perfekt nĂ€r du hoppar den mot ryggen – vilket det verkligen gör.

iFixit planerar fortfarande att göra en fullstÀndig fysisk nedrivning sÄ snart det kan för att ta en djupare titt inuti hur allt passar ihop, men för tillfÀllet kan du kolla in hela uppsÀttningen bilder pÄ iFixit.

0 Shares