iMessage Review

Vi Àr mitt i "chattÄret" och jag vet inte att vi nÄgonsin har haft sÄ mÄnga alternativ att vÀnda oss till nÀr vi beslutar vilken mobil messenger som Àr rÀtt för vÄr smak. En av grundpelarna i mobilmeddelanden (och hittills exklusiv till Apple enheter) Àr iMessage, och nÀr den granskar appens utveckling sedan starten pÄ iOS-enheter för Är sedan skiljer den sig frÄn mÀngden pÄ mÄnga, exceptionella sÀtt.

Med tanke pÄ hur mÄnga anvÀndare pÄ andra operativsystem som berÀttar för iMessage-tillgÀnglighet Àr det svÄrt att ignorera appens förmÄga. I följande recension kommer vi att stapla det mot nÄgra av de andra populÀra meddelandetjÀnsterna. PÄ sÄ sÀtt avslöjar vi nÄgot av vad som gör att iMessage kryssar för och kanske illustrerar nÄgra av appens brister ocksÄ.

Det som Àr sÀrskilt roligt med iMessage Àr att mÄnga anvÀndare, Àven mÄnga Apple anvÀndare, vet inte vad det Àr. Jag har sett vÀnner med iPhones och iPads öppna App Store i förvirring, leta efter iMessage och komma bort helt dumma nÀr de inte kan hitta det. Anledningen till att de inte kan Àr att det Àr bakat i sjÀlva iOS-operativsystemet, och dessutom Àr det en grundpelare i det korsplattformiga ekosystemet som finns mellan de flesta produkter pÄ Apple hÄrdvara lineup. Oavsett om du anvÀnder en iPhone, iPad, Macbook, iMac eller till och med en Apple Watch, har du automatisk Ätkomst till iMessage (eller "Meddelanden", som det ibland hÀnvisas till.)

Denna plattformskompatibilitet börjar och slutar med Apple enheter dock. Trots Är av tigger och skriker efter Apple för att tillÄta att de mest populÀra programvarorna finns pÄ icke-Apple ekosystem (Windowstill exempel), det finns inga tecken pÄ att vi bör förvÀnta oss det nÀr som helst snart. Förutom Apple Musik, iTunes och QuickTime Player, Apple programvara Àr tÀnkt att köras naturligt endast pÄ sina egna enheter.

iMessage Review 1

Som du lÀser i recensionen Àr detta emellertid inte nödvÀndigtvis en brist. En bummer om du inte Àger nÄgon Apple enheter, men inte minst en dödlig brist.

En ofullstĂ€ndig frĂ„nvaro pĂ„ andra enheter har heller inte ignorerats av andra mjukvaruföretag. Medan du inte kan fĂ„ iMessage pĂ„ Android eller Windows enheter har mĂ„nga konkurrenter tagit med sig sina egna erbjudanden, av vilka vissa till och med kan vara det bĂ€ttre övergripande Ă€n iMessage-appen. Vi lĂ„ter vĂ„r egen utforskning av appens mer framtrĂ€dande funktioner vĂ€gleda en sĂ„dan dom, men vi kommer att hĂ„lla en sak i Ă„tanke övergripande – iMessage Ă€r gratis att ladda ner, och bortsett frĂ„n de vanliga avgifterna för mobildata som du kommer att Ă„dra dig, gratis till anvĂ€nda sig av. Alla konkurrerande appar som vi jĂ€mför med den i den hĂ€r guiden kommer uppfyller dessa kriterier ocksĂ„.

iMessage Review

Vi delar upp recensionen i tre kategorier: integration, funktioner och design. Även om nĂ€stan alla i USA packar en smartphone i fickan, Ă€r det knappast den enda enheten som vi anvĂ€nder oss mycket av i vĂ„ra dagliga liv. DĂ€rför Ă€r det nödvĂ€ndigt att undersöka iMessages integration över flera enheter.

Eftersom mĂ„nga anvĂ€ndare inte har utforskat iMessage till fullo, Ă€r mĂ„nga inte medvetna om appens mĂ€ngd funktioner eller nyansen som gör dem sĂ„ flexibla. Vi kommer att gĂ„ igenom allt du kan göra med iMessage och pĂ„peka nĂ„gra brister. Slutligen kommer vi att prata om design – en sekundĂ€r övervĂ€gande för mĂ„nga, men nĂ„got som fĂ„r appen att kĂ€nna sig Apple programvara.

Apple Integration

Oavsett vilken typ av Apple enhet du Àr pÄ, kommer du att ha en viss upptrÀdande av Ätkomst till iMessage. FrÄn min egen förstÄelse, den enda enheten i hela uppstÀllningen som inte ge dig tillgÄng Àr Apple TV, som inte var utformad för att stödja meddelandefunktioner i första hand. Allt annat kan stödja synkroniserad integration med din iPhone i mitten. Eftersom det Àr bundet till ditt telefonnummer kan meddelanden som tas emot frÄn din iPhone göras att visas pÄ alla enheter som Àr bundna till din Apple konto, vilket ocksÄ lÄter dig göra skicka meddelanden frÄn nÄgon av dessa enheter med din iPhone som en ledning.

Cool, eller hur? Det Ă€r hĂ€r vi kan komplimanger Apple pĂ„ en av de lĂ„ngvariga fördelarna med att arbeta uteslutande inom dess hĂ„rdvarosekosystem. Om du arbetar frĂ„n din iPad eller Macbook kan du lugnt lĂ€mna telefonen i fickan och lĂ„ta dina meddelanden dyka upp pĂ„ enheten du anvĂ€nder. Detsamma gĂ€ller för din Apple Watch om du Ă€r en bĂ€rbar teknisk fan som jag. NĂ€r jag fĂ„r ett inkommande meddelande nĂ€r jag kör, kan jag anvĂ€nda menyn ”snabbt svar” pĂ„ min Apple Watch att skicka ett enkelt meddelande till vem som just har meddelat mig.

Hittar du liknande plattformsfunktioner med andra meddelandeappar, men inga som Àr sÄ funktionella och flytande som iMessage.

Meddelandefunktioner

Text, bilder, video och ljud. Oavsett vilken av dessa du vill skicka till en av dina kontakter (Ă€ven om det Ă€r en kombination av dessa flera saker) Ă€r möjligt inom iMessage. Detta Ă€r inte nödvĂ€ndigtvis en fristĂ„ende funktion lĂ€ngre – de flesta meddelandeprogram stöder flera mediestandarder – men i kombination med iMessages integration över flera typer av enheter ger appen en kant som Ă€r ovanligt svĂ„rt att konkurrera med.

imessage 02

Du Àr inte heller begrÀnsad till dessa meddelandeelement. Du kan skicka din plats, kontaktkort, webblÀnkar och allt annat under solen (sÄ lÀnge det stöds av separata appar) med bara nÄgra snabba kranar, tack vare den kortfattade designen av iMessage-appen. Klicka helt enkelt pÄ "dela" i alla stödda appar, tryck pÄ iMessage-ikonen sÄ kommer din information automatiskt att slÀppas in i ett meddelande till den avsedda kontakten.

Om du behöver en gruppchattfunktion har iMessage Ă€ven denna vinkel tĂ€ckt. Du kan skapa meddelandegrupper som bestĂ„r av sĂ„ mĂ„nga kontakter som du vill, och till och med ge gruppen ett anpassat namn för att bĂ€ttre hitta det i iMessage-appen. Även inom en gruppchatt kan du skicka samma typer av media och innehĂ„ll som du kan nĂ€r du skapar ett meddelande för en enda mottagare.

Naturligtvis Àr den blÀndande funktionen som saknas i iMessage videosamtal, som tas om hand av den lika tillgÀngliga FaceTime-appen. Apple har sina baser tÀckta, men under tiden har mycket av konkurrensen integrerat videosamtal direkt i deras meddelandeappar, utan att krÀva nÄgon besvÀrlig koppling pÄ en del av anvÀndaren.

Design

Naturligtvis en av de saker som gör iMessage omedelbart tilltalande för mĂ„nga Ă€r samma sak som lockar mĂ€nniskor till Apple i första hand – det Ă€r estetiskt. Unburdened av reklam och onödig grafik, de flesta Apple mjukvaran Ă€r sĂ„ minimalistisk som den kan vara, utformad med pĂ„trĂ€ngande meddelanden och snabb menynavigering.

iMessage Ă€r inte annorlunda, och allt frĂ„n dess avrundade chattbubblor till listan med organiserade och reservmeddelanden Ă€r anpassad till att passa in i resten av AppleProgramvara. Oavsett om du Ă€r pĂ„ en Mac, en iPhone eller ens tittar pĂ„ din lilla skĂ€rm Apple Watch, iMessage ser ut tillhör dĂ€r. Av den anledningen kan vi inte vara för upprörda med Apple för att vilja begrĂ€nsa sina applikationer till företagets egen hĂ„rdvara – det skulle förlora mycket estetisk sammanhĂ„llning om det överförs till andra enheter.

Den egenutvecklade mjukvaruvinkeln gör att iMessage kan vara exceptionellt snabbt, zippa genom menyerna sĂ„ snabbt som du kan svepa dem och ladda blandade medier i dina meddelanden med bara nĂ„gra nödvĂ€ndiga kranar. Mycket av Apple estetik handlar om att lĂ„ta din programvara vara en förlĂ€ngning av dig sjĂ€lv – den uppmĂ€rksammar inte sig sjĂ€lv och istĂ€llet fungerar sĂ„ snabbt och effektivt som du behöver för att se dina uppgifter till slut.

Alternativ till iMessages

Alla dessa funktioner har lockat mÀnniskor till AppleHÄrdvaru- och mjukvarulinje i flera Är, vilket innebÀr att konkurrerande utvecklare har haft gott om tid att omfamna de tilltalande elementen i sin egen programvara.

Facebook budbĂ€rare har helt klart tagit lite inspiration frĂ„n iMessage. Det kombinerar det sociala förĂ€ldrarnas estetik med hastigheten och fluiditeten hos en Apple app, samtidigt som du bakar i videosamtal som du kan komma Ă„t direkt frĂ„n appen – ingen rörig FaceTime-omkoppling krĂ€vs. Av den anledningen Ă€r det rekommendationen som jag brukar rikta folk mot nĂ€r de letar efter ett bra iMessage-alternativ.

En annan konkurrent i nÀrheten WhatsApp, som ocksÄ har vÀder ut den mobila messengerbranschen ganska lÀnge. Dess primÀra funktion Àr att ersÀtta SMS-meddelandenormen som medföljer alla mobila enheter, och den lyckas mest med att lyckas med detta. Det saknas fortfarande videosamtal (ungefÀr som iMessage), men den har en praktisk webbportal som lÄter dig synkronisera telefonens WhatsApp-app (blir aldrig mindre kul att sÀga) och din dator.

Sammantaget kan ingenting dock konkurrera med iMessage inom de omrĂ„den som det utmĂ€rker sig, och det Ă€r till stor del tack vare det som hĂ„ller det borta frĂ„n andra plattformar–Apple: S egenutveckling. Medan mĂ€nniskor kanske vill ha ett sĂ€tt att komma Ă„t det pĂ„ Windows eller Android-enheter, det enkla faktumet Ă€r att iMessage inte skulle fungera lika bra pĂ„ icke-Apple hĂ„rdvara. GarageBand och FaceTime inte heller.

Detta har placerat iMessage i nÄgot av en nisch; en plats dÀr den har vuxit och utvecklats pÄ ett kontrollerat sÀtt, men ocksÄ ett extremt effektivt sÀtt. Om du anvÀnder en Apple enhet, det Àr svÄrt att hitta nÄgot som fungerar nÀstan lika effektivt som iMessage, vilket vi hoppas ha visat i den hÀr recensionen! Om du har ytterligare frÄgor om iMessage eller nÄgra tips för att anvÀnda det, tveka inte att dela med i kommentarerna nedan!

0 Shares