Instagram konto har inaktiverats eller blockerats? Hur kan du fixa det?

Instagram konto har inaktiverats eller blockerats?  Hur kan du fixa det? 1

Instagram Àr en allmÀnt populÀr social media-plattform runt om i vÀrlden. Programvaruingenjörerna och utvecklarna arbetar dag och natt för att se till att systemet Àr igÄng utan problem. De har processer som körs hela tiden för att flagga och blockera potentiella skrÀppost. Detta Àr helt nödvÀndigt med tanke pÄ antalet Instagram anvÀndare över hela vÀrlden. De ansvarar för sÀkerheten för sÄ mÄnga mÀnniskor, och dÀrför har de faststÀllt nÄgra regler för sin webbplats. Om du bryter mot dessa regler kommer du att fÄ konsekvenserna.

Ett villkor dyker upp varje gÄng du öppnar nÄgon form av konto pÄ nÄgon webbplats alls. Som vi Àr, hoppar vi mest över att lÀsa villkoren och senare, om vi av nÄgon anledning hamnar i strid med villkoren, stÄr vi inför en straff. Men ibland blir Àven oskyldiga anvÀndare eller mÀnniskor offer för denna straff. SÄ i den hÀr artikeln kommer vi att se hur du fÄr din Instagram konto tillbaka om du av nÄgon anledning har blockerats av Instagram.

Instagram  konto har inaktiverats eller blockerats?  Hur kan du fixa det?

Fixa om din Instagram Kontot har inaktiverats eller blockerats

Först mÄste man veta att det finns tre typer av blockering pÄ Instagram, det ena Àr det permanenta blocket, det andra Àr det tillfÀlliga blocket, och slutligen har vi ocksÄ ett begrÀnsat tillfÀlligt block. LÄt oss ta en detaljerad titt pÄ alla dessa block, och senare kommer vi att se hur du fixar dem.

Permanent block:

Som namnet antyder Ă€r detta den vĂ€rsta typen av block du kan stöta pĂ„ som anvĂ€ndare. Det blockerar din permanent Instagram konto pĂ„ grund av brott mot dess anvĂ€ndarvillkor. ÅterstĂ€llningsprocessen för kontot kan vara frustrerande hĂ€r, eftersom du kanske aldrig kommer att se ditt konto om du inte har ett fast fall om varför du bör avblockeras igen.

TillfÀlligt block:

Detta Àr ett vanligare block dÀr Instagram blockerar ditt konto pÄ grund av viss spamaktivitet. Restaureringsprocessen Àr ocksÄ ganska enkel och snabb hÀr. I de flesta fallen, Instagram kommer att lyfta förbudet sjÀlva efter en tidsram pÄ 24 timmar.

BegrÀnsat tillfÀlligt block:

Detta Ă€r annorlunda Ă€n det tillfĂ€lliga blocket, eftersom du fortfarande kan anvĂ€nda ditt Instagram konto. Dina Ă„tgĂ€rder kommer dock att vara begrĂ€nsade nĂ€r det gĂ€ller flödesaktivitet. Anta till exempel att du följer mĂ„nga mĂ€nniskor pĂ„ kort tid, dĂ„ kommer du att blockeras frĂ„n att följa nya mĂ€nniskor ett tag. Återigen, om du skickar för mĂ„nga gillar till för mĂ„nga inlĂ€gg pĂ„ kort tid, dĂ„ ocksĂ„ Instagram kommer att hindra dig frĂ„n att gilla nĂ„got mer innehĂ„ll pĂ„ ditt flöde. I vissa fall, Instagram införs bĂ„de detta förbud eller blockerar tillsammans och kallar det “Action Block.” I det hĂ€r scenariot kan du varken följa nya mĂ€nniskor eller gilla dina vĂ€nners bilder och videor.

Hur fÄr jag tillbaka permanent blockerat konto?

Som namnet antyder Àr detta den vÀrsta situationen du kan vara nÀr det gÀller att blockeras av Instagram. I fallet med normalt Instagram konton, det finns en algoritm som körs hela tiden, som kontrollerar för extrema övertrÀdelser av deras anvÀndarvillkor, som kan inkludera pornografi, utgÄende lÀnkar, skrÀppost osv. NÀr det gÀller verifierade konton, flaggas den misstÀnkta aktiviteten, och ett team av professionella granskar aktiviteten och bestÀmmer om förbudet ska införas eller inte.

Nu Àr algoritmen inte alltid fri frÄn fel eftersom ett enda fel rÀcker för att skruva upp det hela. SÄ ibland slutar algoritmen att blockera oskyldiga konton permanent utan nÄgon anledning alls. Instagram Àr vÀl medveten om det faktum att detta kan hÀnda dÄ och dÄ, sÄ att de har gett ett alternativ för support till de permanent förbjudna anvÀndarna.

SÄ som ett offer kan du vÀdja till Instagram om förbudet. För det, försök att logga in pÄ ditt konto, och dÀr ser du ett alternativ att vÀdja till Instagram att ta bort ditt förbud. Följ bara proceduren som Instagram ber dig om överklagandet och vÀnta i 24 timmar till 2 veckor för att fÄ svar.

Under tiden fÄr du ett alternativ att Àndra ditt konto om du kÀnner att vissa förÀndringar kan leda till Instagram vÀljer att hÀva förbudet. Detta betyder inte att du bör gÄ runt att ta bort alla inlÀgg, berÀttelser och sÄ vidare, som Instagram har förmodligen ett sÀtt att visa raderat innehÄll. I stÀllet för att ta bort alla, bara ta bort de som du tror kan vara orsaken till förbudet. Det kan vara ett fall för dig nÀr Instagram granskar det och ser att du har tagit bort det krÀnkande innehÄllet frÄn ditt konto.

Hur tar man bort det tillfÀlliga blocket?

Instagram Àr skapad för mÀnniskor, inte bots, sÄ om du anvÀnder vissa tjÀnster som Auto like och Auto follower, kan du ha problem.

FörestÀll dig hur det skulle kÀnnas om fler och fler bots skulle komma in Instagramoch antalet faktiska mÀnskliga anvÀndare minskar. Detta skulle betyda fallet av Instagram som helhet, och dÀrför för att bevara dess integritet Instagram anvÀnder den hÀr typen av block.

Den mest troliga orsaken till detta block Àr att anvÀnda tjÀnster som Auto like och Auto follower. HÀr kommer de att logga in pÄ ditt konto och skicka ut likes till tusentals frÀmlingar online. Du har ingen kontroll över det, och enligt Instagrampolicy, detta Àr en fullstÀndig övertrÀdelse av deras anvÀndarvillkor. De ser din aktivitet som spamaktivitet och blockerar dig tillfÀlligt misstÀnker att du Àr en bot.

Nu finns det ingen faktisk lösning hĂ€r annat Ă€n att vĂ€nta. VĂ€nta bara en dag eller tvĂ„ sĂ„ kommer förbudet att upphöra. Du mĂ„ste dock göra nĂ„gra Ă€ndringar sĂ„ att du inte blir förbjuden igen. Till att börja med, nĂ€r du inte har blockerat, gĂ„ inte runt och gilla mĂ€nniskor som visas i ditt flöde. IstĂ€llet har de mycket begrĂ€nsad aktivitet pĂ„ Instagram nĂ„gra dagar. Ändra igen ditt lösenord omedelbart sĂ„ att Auto like och Auto follower-tjĂ€nster inte kan komma Ă„t ditt konto igen och du inte blockeras igen.

Hur tar man bort ett begrÀnsat tillfÀlligt block?

Den hÀr typen av block liknar det tillfÀlliga blocket och intrÀffar vanligtvis nÀr det Àr en tung aktivitet att gilla, kommentera foton eller följa mÀnniskor. HÀr kommer du inte att blockeras helt eftersom du kan se andras uppladdningar och till och med DM dem. Men du kan bara inte gÄ runt att gilla och kommentera andras inlÀgg eller ens följa nÄgra nya personer online.

För att bli av med detta block, vÀnta bara i nÄgra dagar. I de flesta fall Àr det ett 24-timmarsblock, men beroende pÄ aktivitet kan det ocksÄ ha en lÀngre tidsram. Du kan kontakta Instagram om du kÀnner att du blir blockerad utan nÄgon anledning alls, men det Àr bÀttre att bara vÀnta ett par dagar ute. Om blocket kvarstÄr under lÄng tid, vÀdja till Instagram om det och be dem att upphÀva förbudet. Om du inte anvÀnder nÄgon autolik eller nÄgot liknande, bör du fÄ ett meddelande frÄn Instagram snart och sÀger att ditt förbud upphÀvs.

Instagram kan vara en plattform för att tjÀna pengar, men att bryta dess anvÀndningsvillkor Àr inte vÀgen att göra saker. Bara anvÀnda Instagram pÄ det sÀtt som det Àr tÀnkt att anvÀndas, och du kommer att vara fri frÄn alla framtida kontoblock frÄn Instagram.

0 Shares