Inte gratis wi-fi trÄdlöst lan Àr tillrÀcklig för deras sociala nÀtverk konton?


Denna publikation av gÀst var skriven av Erich Kron, komplett biografi kan hittas efter denna artikel.

Idag hÀnde mig nÄgot intressant i en bilfirma. Jag var tvungen att ta min bil för reparationer och efter att ha kört den till den anstÀllde, jag satt i vÀntrummet och jag förberett en liten arbetsplats fjÀrrkontrollen. Nu, detta Àr inte en liten butik eller en liten ÄterförsÀljare, detta Àr en ÄterförsÀljare för BMW ganska stor i omrÄdet. Med andra ord, har du en bra kaffemaskin till för komplett med instÀllningar för cappuccino, gratis öl, lÀsk, vatten etc Som du skulle förvÀnta dig frÄn en ÄterförsÀljare av lyx som anvÀnds för att behandla högt vÀrde till kunderna (jag Àr inte inkluderade). SÄ vad hÀnder med gratis wi-fi.

Jo, naturligtvis, Ă€r en gratis Wi-fi-nĂ€tverk för gĂ€ster. Det finns Inga riktiga överraskningar det eftersom folk Ă€r vana att behöva vĂ€nta pĂ„ platser som detta och inte har en gratis Wifi-anslutning, ja, ociviliserade. Som jag beredd att hantera mer arbete frĂ„n det lilla kontoret borta frĂ„n kontoret, jag Ă€r anslutna till denna gratis Wi-fi-nĂ€tverk och jag möttes med kryssrutan “regler och villkor” som förvĂ€ntas vara accepterat att komma in pĂ„ Internet, utan snarare ett captive portal Ă€r tillrĂ€ckligt involverade.

Sociala nÀtverk konton, logga in alternativ för gratis Wifi.

Jag har sett mĂ„nga sidor av aktivering av Wi-fi begĂ€r e-post adresser, och jag kan Ă€ven leva med det, men för mig Ă€r detta ett bollen av vax, mycket olika. Denna portal jag tydligt uppmanas att anvĂ€nda sociala nĂ€tverk som autentisering leverantör. Överens, detta Ă€r inte nya, i vissa fall, men jag Ă€r van att se detta anvĂ€nds för olika tjĂ€nster pĂ„ webben, oftast inte gratis tillgĂ„ng till Wi-fi. Detta gjorde mig nyfiken, sĂ„ för sĂ€kerhets anledningarna till att jag valde det för att anvĂ€nda Twitter som leverantör och som vĂ€ntat, att presenteras med en skĂ€rm som ber mig att godkĂ€nna ansökan för dig att komma in.

HĂ€r Ă€r nĂ€r jag var lite förvĂ„nad över. Programmet inte bara krĂ€ver rĂ€tt att se min profil, men ocksĂ„ göra saker som att skicka och ta bort tweets för mig att uppdatera min profil och instĂ€llningar i “mitt konto” och Ă€ven följa och sluta följa redovisningen av mig. Allt detta sĂ„ att du kan fĂ„ gratis Wi-fi pĂ„ Ă„terförsĂ€ljaravtalet.

TillstÄnd skÀrmen.

Kom ihÄg att dessa Àr ÄterförsÀljare för BMW hög rÀckvidd, som tenderar att locka en del kunder av high-end, och krÀver meningsfull tillgÄng till rÀkenskaperna för sociala nÀtverk. I slutÀndan valde jag alternativet att logga in med e-post. Jag önskar att den organisation som jag tog kontakt med, men som jag redan köpt en bil dÀr, det var den information som de redan hade.

BegÀr din e-post adress.

Detta Àr en tydlig pÄminnelse om vikten av att lÀra folk att se saker som detta och se risker. Chefer och kÀndisar Àr ofta anvÀnds för att visa riskerna pÄ företagsnivÄ, men mÄste ocksÄ vara medveten om risker pÄ den personliga nivÄn. För att fÄ detta tillstÄnd, det kan skada konton i sociala nÀtverk, sÀrskilt om de anvÀnda personliga konton som Facebook. Dessutom, om denna typ av begÀran, autentisering blir normen, att en angripare kan anvÀnda en navy-versionen av denna typ av sida för att stjÀla inloggningsuppgifter frÄn intet ont anande anvÀndare.

Organisationer som anvĂ€nder denna typ av teknik bör ocksĂ„ övervĂ€ga de risker de utgör för sina kunder. Jag inser att vissa av dessa tjĂ€nster erbjuds “gratis” till organisationer som anvĂ€nder dem, de verkliga kostnaderna kommer frĂ„n dina kunder om din integritet och sĂ€kerhet.

BegÀran en e-postadress istÀllet för wi-fi trÄdlöst Lan vettigt, dock begÀra en tillgÄng som det Àr för lÄngt bort. LÀs det hÀr innan du accepterar och, om möjligt, vÀlja att inte anvÀnda det eller bara ger den mest grundlÀggande informationen. Gratis wi-fi trÄdlöst Lan Àr inte möjligt att ge din personliga data eller kontroll över dina uppgifter till nÄgon.

Vad tror du? Ger dig tillgÄng till dina konton för sociala nÀtverk med gratis Wi-fi. LÄt oss veta i kommentarerna nedan eller pÄ Twitter, Facebookeller Jag.

Om Författaren: Erich Kron, försvarare av sÀkerhetsmedvetande KnowBe4Àr en professionell veteran inom informationssÀkerhet med över 20 Är inom det medicinska omrÄdet, flyg och försvar. Det Àr före detta sÀkerhetschef pÄ Regional StadskÀrna Regional It.2 OSS Halvklotet-Force II och har certifieringar CISSP, CISSP-ISSAP, MCITP, och ITIL v3, bland andra. Erich har arbetat med proffs med informationssÀkerhet i hela vÀrlden för att tillhandahÄlla verktyg, utbildning och pedagogiska möjligheter att lyckas i it-sÀkerhet.

* Vi anvÀnder affiliate-lÀnkar som genererar en inkomst och kan tjÀna provision pÄ köp nÀr du anvÀnder den. LÀs mer pÄ vÄr sida med friskrivningsklausul.

0 Shares