IPhone 12 kan saknas den hÀr 5G-funktionen

IPhone 12 kan saknas den hÀr 5G-funktionen 1

Det rÄder ingen tvekan alls Apple planerar att slÀppa sin första 5G-iPhone senare i Är, men eftersom mobilteknologier kan vara komplicerade saker, finns det fortfarande mycket surr i branschen om exakt vilken typ av 5G-teknik Apple planerar att lÀgga in sina iPhones.

Vi vet det Apple planerar nÀstan sÀkert att anvÀnda Qualcomms snabbaste och mest avancerade modemchips, eftersom det egentligen inte har nÄgot annat val. Qualcomm producerar inte bara de bÀsta modemchips just nu, utan Apple har tecknat ett flerÄrigt avtal för att fÄ sina chips frÄn Qualcomm, Ätminstone tills det kan komma med sin egen lösning.

Eftersom Qualcomms Snapdragon X55 Àr i framkant för 5G-tekniken Àr det uppenbart att det hÀr Àr den som Apple kommer att anvÀnda, eftersom Àldre Qualcomm-chips har mycket högre effektbehov och krÀver större antenner, vilket skulle krÀva Apple för att göra sina iPhoner 2020 större.

TyvÀrr Àr modemchipet inte det enda pusselstycket nÀr det gÀller 5G-teknik. Apple behöver fortfarande designa antennerna som ska sÀnda och ta emot 5G-signaler, och ta reda pÄ hur de kan anpassas till de kommande iPhone-modellerna för att ge den bÀsta 5G-tjÀnsten.

I sjÀlva verket ledde komplexiteten hos antenndesign Ätminstone en analytiker att spekulera i det Apple kunde försena den snabbare mmWave 5G-iPhonen in i början av 2021, Àven om detta senare avvecklades av en mer tillförlitlig analytiker, Ming-Chi Kuo, som sa att hela 5G-uppstÀllningen skulle anlÀnda enligt schema, inklusive de modeller som endast stöder sub-6GHz-frekvenserna och mm-vÄgmodeller med högre frekvens i USA, Kanada, Japan, Korea och Storbritannien

Men nu Ă€r Kuo tillbaka med en annan rapport som sĂ€ger att 5G iPhone 12 kanske inte stöder 2×2 MIMO-upplĂ€nkshastigheter, vilket kan leda till att vissa Ă€r rĂ€dda för att 5G-iPhone kan bli lamslagen pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, men det Ă€r verkligen inte sĂ„ stort problem som det kan lĂ„ta pĂ„ ytan.

Vad betyder detta

MIMO Ă€r en förkortning för Multipel ingĂ„ng, flera utgĂ„ngar, och det finns ofta i bĂ„de Wi-Fi och mobila enheter. Antal som "2×2”Och“4×4”Anger hur mĂ„nga separata sĂ€ndnings- och mottagningsströmmar en enhet kan stödja.

Tillbaka i 2018, tillĂ€gget av en 4×4 MIMO till iPhone XS gjorde det faktiskt möjligt att fĂ„ en betydande hastighetsökning jĂ€mfört med iPhone XR, som innehöll samma sak 2×2 MIMO-hĂ„rdvara som tidigare modeller. Detta Ă€r meningsfullt, eftersom dubbelt sĂ„ mĂ„nga strömmar borde fördubbla prestandan ocksĂ„ – förutsatt att de andra elementen pĂ„ iPhone kan hantera den typen av genomströmning.

SĂ„ det faktum att 5G iPhone 12 inte ens har funktion 2×2 MIMO kan ge dig paus, men det Ă€r viktigt att komma ihĂ„g att vi pratar om 2×2 MIMO med betydligt snabbare 5G-hastigheter. Dessutom verkar Kuos rapport endast prata om upplĂ€nk kanal, vilket tyder pĂ„ att det kan vara en 2×1 MISO (Multipel ingĂ„ng, enda utgĂ„ng) enhet med tvĂ„ kanaler nedströms och en kanal uppströms.

Anledningen till förÀndringen, konstaterar Kuo, Àr att trots sina tidigare förutsÀgelser om att iPhone 12 skulle spela sÄ mÄnga som sex effektförstÀrkare för 5G-nÀtverk, förvÀntar han sig nu att den nya iPhone endast innehÄller en eller tvÄ.

Varför du förmodligen inte bryr dig

Förutsatt att Kuo Ă€r korrekt, skulle en sĂ„dan förĂ€ndring pĂ„verka uppladdningshastigheterna, men Ă€ven de lĂ„ngsammaste 5G-nĂ€tverken Ă€r redan betydligt snabbare Ă€n vad anvĂ€ndare Ă€r vana vid pĂ„ LTE, sĂ„ alla 5G-iPhone har potential att slĂ„ ut den snabbaste LTE-en som Apple gör redan – med förbehĂ„ll för en operatörs förmĂ„ga att leverera dessa hastigheter.

I verkligheten Àr det bÀrarna som troligen Àr flaskhalsen just nu. 5G-nÀtverk Àr fortfarande i sina tidiga stadier och har inte byggts ut för att leverera den typ av prestanda som till och med en ensam 5G-enhet kommer att kunna dra fördel av. Dessutom lovar de flesta amerikanska transportörer inte 5G-uppladdningshastigheter som kommer att vara betydligt snabbare Àn LTE-hastigheter pÄ denna punkt.

0 Shares