iPhones legendariska kontinuitetsfunktioner kan snart komma till dessa Windows bÀrbara datorer

iPhones legendariska kontinuitetsfunktioner kan snart komma till dessa Windows bÀrbara datorer 1

Integrationen som Apple erbjudanden mellan sina produkter Àr verkligen legendariska, och nÄgot som mÄnga andra tillverkare bara har kunnat kopiera pÄ de mest ytliga nivÄerna. Funktioner som Kontinuitet och överlÀmnande ge en nÀstan magisk upplevelse nÀr det gÀller att flytta sömlöst mellan din iMac, MacBook, iPhone och iPad, och sedan finns det alla andra smÄ saker, som att lÄsa upp din Mac med din Apple Watch, överlÀmna musik frÄn din iPhone till en HomePod med din iPhone för att mata in text pÄ din Apple TV, skicka filer mellan enheter med AirDrop, och naturligtvis hur briljant AppleAirPods passar bara ihop med din iPhone nÀr de Àr i nÀrheten.

Även om det inte Ă€r perfekt, Ă€r det ljusĂ„r framför vad andra har kunnat Ă„stadkomma, och Ă€r en av de starkaste limbitarna som hĂ„ller Apple produkter tillsammans och gör livet i Apple ekosystem sĂ„ bra. Det Ă€r en av de saker som Ă€r svĂ„ra att uppskatta tills du har upplevt det frĂ„n första hand och faktiskt kommit att lita pĂ„ det.

Startade ett e-postmeddelande pÄ din iPhone men tyckte att det blev för lÄng tid att trycka pÄ ett litet pekskÀrmtangentbord? SÀtt dig framför din Mac, klicka pÄ en ikon i dockningsstationen, och precis som magi öppnas ditt utkast i ett nytt fönster pÄ din Mac, redo att gÄ. Eller har du ett foto pÄ din iPhone som du verkligen behöver arbeta med pÄ din Mac? Kopiera det bara till urklippet pÄ din iPhone och nÄgra sekunder senare Àr det redo att klistra in rÀtt i dokumentet du arbetar med. Eller sÄ kan du helt enkelt högerklicka i mitten av ett Word- eller Pages-dokument för att se ett alternativ pÄ snabbmenyn för att ta ett nytt foto, skanna ett dokument eller till och med rita en skiss med din iPhone eller iPad. Det kÀnns som framtiden dÀr tekniken bara fungerar intuitivt som den Àr tÀnkt för att hjÀlpa dig faktiskt att fÄ saker gjort.

Naturligtvis Ă€r det ocksĂ„ ett resultat av den "hemmafĂ€ltfördel" som ett företag har nĂ€r det bokstavligen Ă€ger och kontrollerar alla delar av ekosystemet. All hĂ„rdvara och all mjukvara Ă€r tillverkad av Apple, vilket gör det vĂ€ldigt enkelt för företaget att göra allt ”bara fungera” tillsammans. TyvĂ€rr, lika populĂ€r som Mac-datorer, Ă€r iPhone Ă€nnu populĂ€rare, vilket innebĂ€r att mĂ„nga iPhone-anvĂ€ndare inte Ă€r Mac-anvĂ€ndare, men faktiskt lever pĂ„ Windows PC: er av mĂ„nga skĂ€l.

AppleHar tagit en snÀllare och mildare "omfamna och utöka" filosofi som vi har sett utvecklas under de senaste Ären, med början med Apple Musik kommer till Android, och sedan AppleTV-appen landar pÄ allt frÄn konkurrerande set-top-boxar till smarta TV-apparater, och nu verkar det som om det gör samma sak för att hjÀlpa iPhone-anvÀndare att Windows fÄ Ätminstone nÄgra av den typ av iPhone-integrationer som Mac-anvÀndare tycker om.

Dells Mobile Connect

Enligt Bloomberg har Dell meddelat att det slÀpper ett nytt nytt programvarupaket som kommer att lÄta anvÀndare pÄ sina bÀrbara datorer faktiskt spegla sin iPhone-skÀrm direkt pÄ sina bÀrbara datorer, samt att ta emot meddelanden och skicka texter frÄn sina parade iPhoner, och dra och slÀppa bilder, videor och andra filer mellan deras iPhone och PC.

Dell gör uppenbarligen detta för att göra sina bÀrbara datorer mer attraktiva för iPhone-anvÀndare, vilket Àr en mycket mer dominerande marknadskraft Àn de som helt enkelt Àr fans av Dells sÀrskilda bÀrbara produkter, och företaget hoppas förmodligen att det kommer att hjÀlpa dem att fÄ ett konkurrenskraft i en era dÄ Windows bÀrbara datorer blir allt mer commoditized.

De nya funktionerna kommer som en del av en uppdatering av Dells Mobile Connect-programvara, som har gett denna möjlighet för Android smartphones sedan 2018.

Programvaran kommer att krÀva Windows 10 och fungerar bara pÄ Dell XPS, Inspiron, Vostro och Alienware-bÀrbara datorer.

Det krÀver uppenbarligen att en iPhone-app laddas ner och installeras pÄ anvÀndarens iPhone, sÄ det Àr inte nÀstan lika sömlös lösning som att anvÀnda en MacBook och vid denna punkt Àr det inte ens klart hur mycket Apple var involverad i Dells nya lösning, men det Àr lÀtt att se hur detta gynnar Apple genom att göra iPhone till en mer övertygande lösning för de anvÀndare som inte tÀnker gÄ djupare in i Mac-ekosystemet.

0 Shares