Israel kommer att kunna spÄra personer som Àr smittade med COVID-19 via telefondata

Israels inre sÀkerhetsbyrÄ kommer nu att kunna spÄra platsen för personer smittade med coronavirus. Israeliska telefondata kommer att hjÀlpa regeringen pÄskynda isoleringsprocessen för de smittade.

Enligt en rapport frÄn New York Times, den israeliska regeringen kommer att kunna spÄra personer som Àr infekterade med COVID-19 genom uppgifterna pÄ sin smartphone.

"Israel Ă€r en demokrati. Vi mĂ„ste hĂ„lla balansen mellan individuella rĂ€ttigheter och samhĂ€llets behov i allmĂ€nhet, och vi gör det ”, han uppgav PĂ„ sitt kontor, premiĂ€rministern i Jerusalem, Benjamin Netanyahu.

Strömlinjeforma processen för att lokalisera infekterade

Telefondata kommer att anvÀndas för att lokalisera medborgare som testar positivt för coronavirus, sÄvÀl som de som kan karantÀneras för att ha haft kontakt med en infekterad person.

ÅtgĂ€rden fungerar genom att skicka ett textmeddelande till regeringen för att pĂ„skynda isoleringsprocessen för infekterade och med symptom pĂ„ viruset som ska karantĂ€neras.

Integritetsbrott?

Även om det Ă€nnu inte Ă€r kĂ€nt vilka data som kommer att samlas in, sĂ€kerstĂ€ller byrĂ„n att den israeliska regeringen kan anvĂ€nda denna metod för spĂ„rning för att hitta nĂ„gon.

Det Àr sÀrskilt första gÄngen en myndighet anvÀnder enhetsinformation för dessa folkhÀlsorelaterade funktioner. Men mÄnga myndigheter i USA kan anvÀnda personlig information för nationell sÀkerhetsÀndamÄl genom kontroversiell ansiktsigenkÀnning.

Även förra Ă„ret det avslöjades att olika företag sĂ„lde anvĂ€ndarplatsinformation via GPS för anvĂ€ndning för reklamĂ€ndamĂ„l. sĂ„vĂ€l som skottjĂ€gare.

Även om Ă„tgĂ€rderna kan vara nĂ„got drastiska, kan det i verkligheten vara en av de situationer dĂ€r det kan visas att vĂ€lanvĂ€nd teknik utan tvekan kan ge betydande förbĂ€ttringar i samhĂ€llet.

Eftersom det inte Àr nÄgon hemlighet för nÄgon att för nÀrvarande har regeringssystemen drabbats framÄt med denna pandemi med svÄrigheter att identifiera personer som drabbats av koronavirus, Àven med alternativ som bromsar screeningsprocessen och att det har varit mycket svÄrt att kontrollera.