Jony Ive har lĂ€mnat byggnaden – den legendariska designern avgĂ„r officiellt Apple

Jony Ive har lÀmnat byggnaden - den legendariska designern avgÄr officiellt Apple 1

Vi hörde först de chockerande nyheterna i juni det AppleVÀrdefulla Chief Design Officer, Jony Ive, skulle lÀmna företaget för att bedriva andra Àventyr, och det verkar som om flytten idag har blivit officiell.

Även om inget specifikt datum angavs för Ives avgĂ„ng, annat Ă€n "senare i Ă„r", verkar det som om tiden nu har kommit, med att Ive pĂ„fallande försvunnit frĂ„n Apple Leadership Page nĂ„gon gĂ„ng i veckan.

Ledarskapssidan inkluderade tidigare Ive i position sex, mellan John Giannandrea, Senior VP of AppleS nya Machine Learning och AI-strategidivision och Sabih Khan, AppleS SVP för operationer. Förutom Apple VD Tim Cook, alla AppleAndra ledande befattningshavare listas alfabetiskt efter efternamn, med Ă€ven de andra ”C-nivĂ„â€ chefer som CFO Luca Maestri och COO Jeff Williams blandat med Senior VPs. Fyra av Apple100+ icke-vice vice ordförande listas ocksĂ„ separat under veckan, sannolikt till följd av deras sĂ€rskilt unika roller.

Jony Ive har varit en av de lÀngst tjÀnande cheferna pÄ Apple, anslöt sig till företaget 1992 och blev snabbt befordrad till att leda designteamet 1996, varefter han tjÀnade som Steve Jobs höger man nÀr det gÀller produktutveckling. I flera Är var Ive helt enkelt Senior VP of Design, men 2015 skapades en högsta position just för honom som Apple"S" Chief Design Officer. "

Ive har varit drivkraften bakom allt Apple: S ikoniska produktdesign, för bÀttre eller vÀrre, frÄn tidiga iMacs och Powerbook till dagens moderna iMac Pro och MacBook Pro, och naturligtvis alla AppleMobila enheter som iPhone, iPad och Apple Watch. Under de senaste Ären sattes han ocksÄ till styrelsen för AppleArkitektoniska initiativ, inklusive företagets nya Apple Park campus, och mÄnga av dess flaggskepp Apple Stores.

Apple tillkÀnnagav Ives avgÄng tidigare i Är och noterade att efter hans avgÄng, Apple'S vice president för industriell design, Evans Hankey och vice president för mÀnsklig grÀnssnittsdesign, Alan Dye, skulle ta över som medhuvud för designgruppen. Inte heller har gjort upptrÀdande pÄ AppleLedarskapssidan Ànnu, vilket innebÀr att det inte lÀngre finns nÄgra designledare som Àr synliga i det ledande teamet.

Antar det Apple planerar fortfarande att sÀtta Hankey och Dye i den dagliga ledningen för designteamet, det Àr oklart om de behÄller sina befintliga Vice President-roller eller befordras till Senior VPs. BÄda rapporterar för nÀrvarande till Apple COO Jeff Williams, som uppenbarligen har fÄtt det övergripande ansvaret för programvara och hÄrdvarudesign.

Efter att Ives avgĂ„ng tillkĂ€nnagavs i juni, antydde vissa att det faktiskt var mĂ„nga Ă„r att göra – att den legendariska designchefen hade saktat ner och tappat entusiasm för produktdesign, och att detta i sjĂ€lva verket kan ha drivit hans skift till att arbeta med AppleIstĂ€llet för arkitektoniska företag, mest pĂ„ det nya Apple Parkera campus.

Efter rapporten Apple VD Tim Cook avkastade och kallade en berÀttelse i Wall Street Journal om att jag har varit nöjd med AppleDesignriktning som "absurd" med slutsatser som "bara inte stÀmmer med verkligheten."

Oavsett motivationen bakom Ives avgĂ„ng Ă€r det dock tydligt att han beslutade att det var dags för honom att gĂ„ vidare till nya Ă€ventyr. Ive kommer att fokusera pĂ„ sitt eget designföretag, KĂ€rlek frĂ„n, som han startade i samarbete med den legendariska designern Marc Newson, med vilken han har varit nĂ€ra vĂ€nner i flera Ă„r. Det verkar dock som om LoveFrom kommer att kunna rĂ€kna Apple bland sina kunder, med Apple VD Tim Cook noterar det Apple kommer att fortsĂ€tta att arbeta direkt med Ive pĂ„ ”exklusiva projekt” och att företaget kommer att dra nytta av hans talanger som ett resultat av teamet som han byggde under 20-Ă„rsĂ„ldern Apple.

0 Shares