Kommer 2020 Ă€ntligen att se det lĂ„ngrymda ”xMac”?

Kommer 2020 Ă€ntligen att se det lĂ„ngrymda ”xMac”? 1

Med hela 2020 framöver för Apple för att överraska oss med nya produkter finns det ett sÀrskilt lÄngsiktigt rykt om att det nya decenniet Àntligen Àr klart för: XMac.

”Vad Ă€r det?” Kan mĂ„nga av er sĂ€ga. "Jag har inte hört det namnet pĂ„ lĂ€nge …" andra kanske tĂ€nker. XMac har varit en allmĂ€n term i mĂ„nga Ă„r nu för en framtid Apple produkt som kommer att kombinera vissa aspekter av Mac Pro med mer konsumentvĂ€nliga Mac-datorer för att skapa en mĂ„ngsidig datorlösning som kan locka fler mĂ€nniskor till Apple stationĂ€r vĂ€rld.

Det har inte hÀnt Ànnu. Men med Mac Pro senast 2019 finns det en ny möjlighet för en xMac-enhet snart, och nu Àr det en utmÀrkt tid att lansera den pÄ marknaden. Det Àr dÀrför vi tror att 2020 Àntligen kan bli det Är vi ser en xMac-enhet visas.

XMac fyller en viktig marknadsnisch

En av de största orsakerna till att konversationer om xMac kvarstÄr Àr att det finns en marknadsnisch för datorn Apple fyller inte riktigt. Denna tomma ficka blev Ànnu mer uppenbar med utgivandet av den oerhört uppgraderbara och kraftfulla Mac Pro 2019, som kan nÄ priser över $ 50 000 för företag som vill ha det bÀsta av det bÀsta (för att inte nÀmna den löjligt prissatta 6K Retina-skÀrmen). Men det gjorde ocksÄ att mÄnga enskilda köpare undrade "Jag gillar nÄgra av de saker som den hÀr nya Mac Pro gör, men dessa priser lÀmnar oss helt utanför konversationen."

Det finns naturligtvis Mac mini, men mini Àr ett bra exempel pÄ vad dessa Mac Pro-fans inte vilja. Det Àr bÀrbart, inte sÀrskilt kraftfullt och svÄrt eller omöjligt att uppgradera. Det som saknas Àr ett system dÀremellan, en Mac som har nÄgra av fördelarna med Pro samtidigt som den prissÀtts för den genomsnittliga konsumenten.

Modular Àr (förmodligen) framtiden

AppleLyckade konsumentmacs Àr allt-i-ett-maskiner eller kompakta lösningar som mini, och detta mÄste förÀndras. Framtiden för datordatorer Àr allt mer modulÀr. Till och med i början var modulÀra egenskaper och uppgraderbarhet nyckelförvÀntningarna för den efterlÀngtade xMac. Detta berodde pÄ att fans visste att dessa funktioner var mycket efterfrÄgade och att efterfrÄgan har kvar.

Mac Pro gör detta riktigt bra. Du kan ta ut och ersÀtta nÀstan alla delar för massiva uppgraderingar eller Àndringar, beroende pÄ vilken typ av maskin du behöver. Visst skulle sÄdana designfunktioner kunna integreras i en mindre konsumentdator utan att prislapp följer? Andra mÀrken fokuserar ocksÄ mer pÄ modularitet (leta efter att det blir vanligare i smartphones), eftersom det i huvudsak Àr kundservice: Du behöver inte köpa en ny enhet med nÄgra fÄ Är, men du behöver köpa billigare uppgraderingskomponenter för snabbhöjningar, bÀttre processorer, mer lagring och sÄ vidare.

Den hÀr modellen kan tyckas vara intuitiv mot AppleKonsumentproduktstrategi, men företaget har inga problem att göra det för den professionella Mac Pro. Det Àr dags att ta samma strategi till konsumenterna, och xMac kommer att vara början. Det betyder att det ocksÄ kan signalera iMacs död, vilket kan vara anledningen Apple hittills har hÄllit sig borta frÄn en xMac.

Det kan vara AppleSpelmaskin

Även om du övervinner svĂ„righeter med plattformar och tillbehör, Apple datorer gör inte bra spelmaskiner. Och orsaken Ă€r Ă„terigen ofta brist pĂ„ uppgraderbara funktioner och modularitet. Spelare vill ha förmĂ„gan att garantera tillrĂ€ckligt med kraft för att köra krĂ€vande spel, tillsammans med alternativ för att öka hĂ„rdvaran vid behov, förbĂ€ttra kylsystem och i allmĂ€nhet modifiera sina datorer efter behov för att fĂ„ den spelriggen de vill ha. Mac-datorer lĂ„ter dig bara inte göra det genom design.

XMac, Ä andra sidan, skulle göras uttryckligen för sÄdana uppgraderingar och ge Apple en chans att marknadsföra den som en "spelmac." Du kan vara sÀker pÄ att det hÀr Àr en marknad Apple skulle gÀrna vÀdja till om möjligt, sÀrskilt med anknytning till Apple Arkad som nu Àr möjlig (och de mer krÀvande spel som Arcade dÄ kan sÀlja). SÀrskilt denna synergi skulle kunna göra xMac till en vÀrdefull release under 2020 eller Ätminstone de nya Ären.

En annan "Headless" Mac kan ge mer fokus pÄ Apple Visar

XMac skulle nÀstan sÀkert vara en huvudlös Mac utan en bildskÀrm, som mini (annars finns det inte mycket poÀng). Och detta Àr ett annat plus för Apple just nu, eftersom företaget skulle Àlska att sÀlja fler av sina egna skÀrmar och kanske till och med sÀtta nÄgra nya skÀrmar pÄ marknaden om efterfrÄgan Àr tillrÀckligt hög. Detta kan ocksÄ leda till Apple erbjuder OLED-skÀrmar och andra uppgraderingar som skulle vara mycket vÀlkomna bland Apple flÀktar. Denna typ av produktbuntning Àr vad teknikföretag Àlskar att se, och ett annat sÀtt xMac skulle kunna anvÀndas om den Àntligen slÀpps i Är. HÄller tummarna!