Kommer iPhone 12 att försena sin ankomst fram till 2021?

MÄnga av konsekvenserna som COVID-19-pandemin har medfört vÀrlden har varit lika ovÀntade som de Àr stora. Otaliga företag har pÄverkats av dem eftersom ekonomier har avtagit pÄ grund av passagen av coronavirus.

Ett företag som frÄn början började kÀnna nÄgra av chockerna av sjukdomen var Apple. Det kaliforniska företaget hade till och med tagit fram alternativa planer för att behÄlla sin försÀljning och hade ocksÄ vidtagit nÄgra försiktighetsÄtgÀrder för att förhindra koronaviruskrisen frÄn att störa sin produktionslinje.

Men nÀr tiden gÄr och vi nÀrmar oss slutet av Ärets första kvartal verkar denna plan allt mer komplicerad för Apple. Av denna anledning diskuteras han för nÀrvarande för att avgöra om han ska försena lanseringen av sin nya smartphone, iPhone 12, för följande Är.

IPhone 12 kan försenas till 2021

Kommer iPhone 12 att försena sin ankomst fram till 2021? 1

Som kommenterade pÄ den japanska bloggen, Nikkei, Företaget just nu övervÀger för- och nackdelar med att försena bÄde produktion och produktlansering. För i Är hade de för avsikt att övertrÀffa konkurrenter som Samsung och Huawei för att bli det första företaget med en smartphone med fullt 5G-stöd pÄ marknaden.

Men det Àr kanske inte möjligt nu. För tillfÀllet verkar det inte som om företaget har fattat ett slutligt beslut. Men nÄgra kÀllor frÄn leverantörerna av Apple, kommenterade att företaget redan har försenat produktionsorder för komponenter i minst ett par mÄnader.

I en regelbunden situation, Apple han skulle begĂ€ra att bestĂ€llningen skulle levereras i slutet av juni eller början av juli. Nu verkar det som om den nya ordern har varit att försena produktionen tills Ă„tminstone de senaste veckorna i augusti. Med detta skulle helt klart hela produktionslinjen ha en betydande försening, och med detta skulle vi ocksĂ„ se förseningen av lanseringen av iPhone 12 – en detalj som kan leda till dess ankomst 2021.

Vad Àr i riskzonen

Kommer iPhone 12 att försena sin ankomst fram till 2021? 2

Som vi redan nÀmnt, för Apple, framgÄngen för iPhone 12 Àr absolut nödvÀndig, eftersom det skulle vara den första telefonen i historien som erbjuder 5G-anslutning i hela standarden. DÀrför Àr det viktigt för företaget att det har en varm mottagning frÄn allmÀnheten.

Eftersom detta kan avgöra framgÄngen eller inte för denna linje pÄ lÄng sikt. Just nu, Àven om resplanen skulle kunna följas fullt ut, finns det en latent risk för att försÀljningen av iPhone 12 inte kommer att vara nÀra det företaget förvÀntar sig.

BÄde USA och Europa Àr de tvÄ omrÄden som utgör mer Àn 50% av företagets Ärliga försÀljning och just nu Àr det de omrÄden som pÄverkas mest av coronavirus. Som en följd av detta kan rÀdsla för smitta och osÀkerhet betrÀffande varaktigheten av nödsituationen göra allmÀnheten mindre intresserad av att köpa den nya iPhone, ett faktum som skulle vara fruktansvÀrt för företagets planer.

Det Àr inte bara ett produktionsproblem

Kommer iPhone 12 att försena sin ankomst fram till 2021? 3

Med detta verkar det dÄ som om det mest uppenbara alternativet Àr att försena produktionen för att vÀnta pÄ mer gynnsamma vindar. Detta beslut kan dock ocksÄ fÄ konsekvenser.

I allmÀnhet tillÄter försÀljningen av iPhone och annan utrustning i september företaget att starta följande Är starkt. Nu, som det gÄr, verkar det som om detta inte skulle vara fallet.

PÄ samma sÀtt skulle företaget som sÄdant inte vara det enda som drabbats. Den Ärliga produktionen av denna utrustning Àr en internationell insats som involverar industrier frÄn mÄnga lÀnder. DÀrför kommer det att bli ett hÄrt slag för deras ekonomi att stoppa eller försena det.

Situationen kan bli Ànnu mer allvarlig om andra erkÀnda företag ocksÄ beslutade att försena sina leveranser. Eftersom detta skulle innebÀra en allmÀn försvagning av olika nationers ekonomiska motor, vilket skulle fÄ oss att börja 2021 mitt i en tydlig ekonomisk stagnation.