LÀgg grupper till din Snapchat-poÀng?

Snapchat Àr en av vÀrldens mest populÀra appar för sociala medier, trots det som verkar vara en mycket motintuitiv premiss. Till skillnad frÄn andra sociala nÀtverk byggdes Snapchat pÄ idén att inlÀgg skulle vara tillfÀlliga. IstÀllet för att arkivera allt folk sa eller gjorde för evigt (som Facebook eller Twitter), bestÀmde de sig för att agera som en daglig dagbok skriven med försvinnande blÀck.

PÄ Snapchat finns det ingen permanent registrering av dina tankar och handlingar (sÄvida inte folk fuskar genom att ta skÀrmdumpar). Den försvinnande funktionen gjorde appen omedelbart populÀr, eftersom mÀnniskor skulle lÀgga upp bilder som kanske var oskÀrpa utan att behöva oroa sig för att bilderna skulle komma tillbaka för att hemsöka dem i en jobbintervju eller antagningsprocess i högskolan.

Dessutom har Snapchat lagt till ett antal fantastiska funktioner för att göra appen Ànnu mer lockande. Saker som filter, berÀttelser, Snap Map och andra funktioner har lagt till roligare och unika sÀtt att kommunicera med dina vÀnner.

En vanlig kÀlla till förvirring för nya anvÀndare (och till och med vissa Àldre) Àr dock siffrorna som finns överallt i Snapchat-anvÀndargrÀnssnittet. Oavsett om det Àr betyg eller "poÀng", de Àr helt meningslösa om du inte vet deras betydelse, och det finns vÀldigt lite sammanhang för att hjÀlpa dig ta reda pÄ vad varje enskilt vÀrde betyder.

Att inte hjÀlpa saker Àr Snapchats oklara regler om hur och nÀr din Snap-poÀng ökar pÄ din enhet. Det verkar som att ingen vet vad deras poÀng betyder eller hur man kan öka den.

I den hÀr guiden tittar vi pÄ Snapchat-poÀng och huruvida du anvÀnder dina grupper för att öka ditt numeriska vÀrde. LÄt oss dyka in.

Snapchat-poÀng förklarade

För det första, vad Àr Snapchat-poÀngen exakt?

LĂ„t oss börja frĂ„n toppen. Öppna Snapchat pĂ„ startsidan pĂ„ din app – vi anvĂ€nder Android-versionen av appen. Oavsett ditt operativsystem kommer du troligtvis att grĂ€nssnittet ska vara detsamma. NĂ€r du öppnar applikationen först startar Snapchat i kamerans grĂ€nssnitt, lĂ€s för att ta en snap eller video.

Det första stÀllet att titta pÄ Àr din profilsida. Ladda det genom att knacka pÄ den lilla bilden av din Snapchat-avatar i det övre vÀnstra hörnet pÄ skÀrmen. Denna ikon har ett par olika former. Om du har ett Bitmoji-konto synkroniserat med ditt Snapchat-konto ser du din avatar visas. Om du har lagt in snaps pÄ din berÀttelse ser du en liten, cirkulÀr ikon som visar din senaste uppladdning av berÀttelsen. Och om du faller in i nÄgon av dessa kategorier, ser du en solid fÀrgad silhuett för en avatar istÀllet.

NÀr du har laddat den hÀr skÀrmen ser du all slags information. Under ditt namn hittar du din Snapcode (som jag har redigerat frÄn skÀrmdumpen nedan), som gör att du enkelt kan dela din Snapchat-kontaktinformation. Du ser ocksÄ din Snapchat-poÀng och en ikon som visar ditt astrologiska tecken.

LÀgg grupper till din Snapchat-poÀng? 1

Din Snapchat-poĂ€ng Ă€r ett nummer som fungerar som en slags prestation för hur bra du anvĂ€nder Snapchat. Huruvida Snapchat behöver en "poĂ€ngmĂ€tning" -metod Ă€r en annan diskussion helt – vad som Ă€r viktigt hĂ€r Ă€r att upptĂ€cka vad den poĂ€ngen betyder, hur den stiger och vilka statistik den bygger pĂ„. LĂ„t oss ta en titt.

I appens kĂ€rna fĂ„r du poĂ€ng för din Snapchat-poĂ€ng genom att anvĂ€nda appen. Konceptet Ă€r enkelt, men de exakta reglerna för poĂ€ngsystemet Ă€r ett mysterium. Snapchat berĂ€ttar faktiskt inte anvĂ€ndarna hur punkterna berĂ€knas – deras hjĂ€lp sida om Ă€mnet sĂ€ger det helt enkelt att det Ă€r baserat pĂ„ en ekvation som kombinerar antalet snaps du har skickat, fĂ„tt, publicerat berĂ€ttelser och "andra faktorer", oavsett vad den sista delen betyder. FiltreranvĂ€ndning, visade berĂ€ttelser, gruppchattar – allt kan betyda nĂ„got eller ingenting nĂ€r det gĂ€ller din Snap-poĂ€ng.

SÄ om Snapchat inte kommer att berÀtta exakt hur ekvationen fungerar, mÄste vi ta vÄr bÀsta gissning. SÄ hÀr har vi hittat Snapchat anvÀnder för att berÀkna din poÀng:

 • Att skicka och ta emot snaps motsvarar vanligtvis en punkt vardera, med vissa snaps som ibland Ă€r lika med mer.
 • Att skicka snaps till flera personer pĂ„ en gĂ„ng motsvarar inte fler poĂ€ng.
 • Att publicera en berĂ€ttelse pĂ„ Snapchat ökar din poĂ€ng med en poĂ€ng.
 • Att se och skicka chattar verkar inte ha nĂ„gon inverkan pĂ„ din poĂ€ng.
 • Att se andra mĂ€nniskors berĂ€ttelser har inte heller nĂ„gon inverkan.
 • LĂ€gg grupper till din Snapchat-poĂ€ng? 2

  Naturligtvis kommer detta inte direkt frÄn Snapchat, sÄ din körstrÀcka kan variera. Utan att veta vad "andra faktorer" betyder nÀr Snapchat beskriver deras ekvation, Àr det omöjligt att avgöra exakt hur poÀngen berÀknas utöver att skicka och ta emot snaps och lÀgga ut berÀttelser ökar din poÀng med en enda poÀng.

  NĂ€r det gĂ€ller varför dessa poĂ€ng finns? Vi kommer att hĂ„lla det enkelt: dessa poĂ€ng finns för att hĂ„lla dig snappa och för att driva en tĂ€vling mellan dig och dina andra Snap-anvĂ€ndare. De fungerar som ett sĂ€tt att behĂ„lla anvĂ€ndare. Oavsett om du bryr dig om appen tillrĂ€ckligt för att mata in i tĂ€vlingen Ă€r verkligen upp till dig, men en snabb Google-sökning efter "ökande Snapchat-poĂ€ng" ger mer Ă€n 617 000 resultat, sĂ„ tillrĂ€ckligt mĂ„nga mĂ€nniskor bryr sig om poĂ€ng för tusentals och tusentals guider som ska skrivas om det. Vilket Ă€r ganska dumt nĂ€r du tĂ€nker pĂ„ det – du behöver bara den hĂ€r guiden!

  Åh, och ett snabbt tryck pĂ„ din Snapchat-poĂ€ng visar tvĂ„ nya nummer: ditt antal skickade respektive mottagna snaps. Kanske inte den viktigaste informationen dĂ€r ute, men definitivt intressant för alla fans av hĂ„rd data och nummer.

  LÀgg grupper till din Snapchat-poÀng? 3

  Vad sÀgs om dina vÀnner Snapchat-poÀng? Det finns tvÄ sÀtt att se dina vÀnners poÀng, beroende pÄ vilken anvÀndare du letar efter.

  Dra först Ät höger frÄn kameraskÀrmen för att öppna Chat-skÀrmen inuti Snapchat. Alla dina kontakter Àr nu listade pÄ den hÀr skÀrmen tillsammans med varje berÀttelse publicerad av dina vÀnner.

  Om en anvÀndare som du följer pÄ Snapchat har lagt ut en berÀttelse ser du berÀttelsessymbolen över deras vanliga profilikon (antingen en Bitmoji eller en slumpmÀssig fÀrgad siluett). Om det inte finns nÄgon berÀttelse kan du dock trycka pÄ Bitmoji eller profilikonen för att se popup-meddelandet som visas nedan, som kommer att innehÄlla deras poÀng fram och mitt.

  LÀgg grupper till din Snapchat-poÀng? 4

  Alternativt, om du letar efter poÀngen för en anvÀndare som för nÀrvarande har en berÀttelse publicerad pÄ sitt konto, klicka pÄ var som helst i det vita utrymmet pÄ chattskÀrmen till vÀnster om ditt kameragrÀnssnitt för att ladda deras Snap-konversationsdisplay.

  I den hÀr panelen hittar du alternativet att trycka pÄ den trippelfodrade menyikonen i det övre vÀnstra hörnet av konversationsdisplayen. Detta öppnar en meny lÀngst ner pÄ skÀrmen och avslöjar Bitmoji, namn, anvÀndarnamn och poÀng för en vÀn.

  Ökar grupper din Snapchat-poĂ€ng?

  Med hjÀlp av riktlinjerna ovan Àr det lÀtt att se att Snapchat ökar poÀngen nÀr du skickar ett foto eller en video till en grupp. Precis som med allt kring Snapchats Snap Scores vÀgrar företaget att erkÀnna om detta Àr sant eller inte, men i vÄra test höjde det vÄra poÀng som vanligt.

  Men precis som hur skickning av Snaps till flera personer inte ökar din poĂ€ng mer Ă€n en gĂ„ng, kommer att skicka Snaps till dina grupper bara höja din poĂ€ng en gĂ„ng. Även om du kanske har Ă„tta personer i en grupp, sĂ„ skickar du en Snap till en grupp motsvarar det att skicka den till en enda person. SĂ„ du kommer inte att kunna höja din poĂ€ng genom att skicka snaps till stora grupper.

  PÄ samma sÀtt mÄste du skicka ett foto eller en video för att fÄ poÀng. Liksom med traditionella Snaps höjer du inte poÀngen nÀr du skickar en chatt.

  LÀgg grupper till din Snapchat-poÀng? 5

  I huvudsak Àr grupper samma som att skicka Snaps till en person, Ätminstone nÀr det gÀller din poÀng.

  Hur du ökar ditt Snapchat-poÀng

  Är du den typ av person som verkligen oroar sig för imaginĂ€ra Internet-poĂ€ng? (Jag vet att jag Ă€r det!) Om sĂ„ Ă€r fallet, finns det sĂ€tt att öka din Snapchat-poĂ€ng, men de involverar (överraskning!) Skicka och ta emot fler Snaps. Det finns inget annat sĂ€tt att snabbt öka din poĂ€ng.

  Ett sÀtt att göra detta Àr att börja följa mÀnniskor, som kÀndisar, och skicka dem en Snap. Bara genom att lÀgga till ett gÀng kÀndisar kan du öka din poÀng med en för varje. Eftersom de ofta publicerar intressanta saker, Àr det en vinn-win.

  NÄgra av de bÀst kÀndisarna Àr:

 • Alex Oxlade-Chamberlain @ alex_ox15 🐂
 • Ariana Grande @moonlightbae 🌙
 • Arnold Schwarzenegger @arnoldschnitzel đŸ’Ș
 • Balqees Fathi @balqeeesss ⭐
 • Bella Hadid @ baybels777 🍕
 • Bella Thorne @bellathornedab 🐰
 • Bernie Sanders @ bernie.sanders đŸ‡ș (USA Flag)
 • Blac Chyna @BlacChynaLA đŸ€‘
 • Bradley Roby @ b.roby ♠ 
 • Calvin Harris @CalvinHarris 🐅
 • Cara Delevingne @Caradevilqueen (Union Jack)
 • Chance @mynamechance đŸŽČ
 • Charlie Puth @notcharlieputh đŸŽč
 • Chris Pratt @chrisprattsnap 🙊
 • Chrissy Teigen @chrissyteigen 🍕
 • Det finns hundratals andra men dessa publicerar mycket och erbjuder intressanta insikter ocksĂ„. Skicka var och en av dem en snap och din poĂ€ng ökar med en. De kanske aldrig öppnar det, de kanske aldrig ens tittar pĂ„ det men din poĂ€ng ökar Ă€ndĂ„. Skölj och upprepa sĂ„ lĂ€nge du har tĂ„lamod att snabbt fĂ„ upp ditt Snapchat-poĂ€ng.

  Snapchat Streaks

  Ett annat sÀtt att fortsÀtta öka din Snapchat-poÀng Àr att delta i Snapchat-streck. En rad Àr dÀr ett gÀng mÀnniskor skickar en Snap till varandra varje dag i flera dagar. HÄll det uppe i tre dagar sÄ fÄr du en liten flammaikon med ditt namn.

  HÄll det upp tillrÀckligt lÀnge och du ökar var och en din Snapchat-poÀng betydligt. Vissa streck hÄlls igÄng i 100 dagar eller mer. Om du kan hitta pÄlitliga vÀnner som ocksÄ vill öka sin poÀng Àr du gyllene. StÀll bara in en viss tid pÄ dagen för alla att skicka sin Snap och fortsÀtta. Att stÀlla in en rutin hjÀlper alla att klara av sin Snap och lite mild uppmuntran om de glömmer kan hjÀlpa till att hÄlla fart.

  Det Àr fullt möjligt att fÄ nÄgra hundra poÀng med Streaks ensam men kombinera den med din vanliga Snapchat-aktivitet och följa kÀndisar och din poÀng bör öka pÄ nolltid.

  Slutgiltiga tankar

  Snapchat-poÀng Àr mycket mystiska. PÄ en eller annan punkt har varje Snapchat-anvÀndare undrat vad denna poÀng betyder och hur de kan fÄ fler poÀng.

  Även om Snapchat inte Ă€r helt klart om hur dessa poĂ€ng fungerar, Ă€r vi ganska sĂ€kra pĂ„ att grupper lĂ€gger till din Snapchat-poĂ€ng, sĂ„ gĂ„ ut dĂ€r och fĂ„ dessa poĂ€ng!

  Har du nÄgra knep för att öka din Snapchat-poÀng? BerÀtta om det nedan om du gör det!

  Om du gillade den hÀr artikeln, se till att titta pÄ detta TechJunkie-stycke om hur du ser ditt Snapchat-Är i översyn.