LÀgg till text till YouTube Videor efter överföring

I över ett decennium nu, YouTube har varit vĂ€rldens frĂ€msta plattform för videodelning och skapande av innehĂ„ll – en imponerande ökning med tanke pĂ„ dess start som ett ödmjukt studentprojekt 2005. Google sĂ„g potentialen i plattformen och köpte den inte lĂ€nge efterĂ„t.

MÄnga funktioner har sedan dess lagts till, nÄgra för YouTubers och innehÄllsskapare, vilket gör att de kan redigera sina videor innan de slÀpps. Det huvudsakliga verktyget som Àr tillgÀngligt för videospelare Àr YouTube Studio. Men vissa anvÀndare har klagat över att vissa alternativ inte Àr för tydliga, som att lÀgga till kommentarer eller text till videor efter att ha laddat upp dem. I den hÀr artikeln guidar vi dig genom processen och erbjuder dig nÄgra tips och tricks pÄ vÀgen.

Introduktion till Subs

Vad Àr subs, frÄgar du? Enkelt uttryckt, det Àr de YouTubeMotsvarande stÀngda bildtexter eller undertexter som du Àr van vid att se pÄ andra medier. Om du till exempel tittar pÄ en film som inte finns pÄ ditt sprÄk kÀnner du förmodligen likheten, eller kanske om du spelar ett videospel med bildtexter för ÄtgÀrder som t.ex. (Dramatisk musik intensifieras) eller en enkel *duns*.

Dessa tillÀgg kan vara oerhört anvÀndbara pÄ mÄnga olika sÀtt, inklusive att lÄta mÀnniskor med nedsatt hörsel förstÄ vad som hÀnder i videon, sÀrskilt om dialogen Àr tung. De Àr ocksÄ mycket praktiska om en video har lÄg ljudkvalitet eller mÄnga ljudkÀllor, sÄ det blir nödvÀndigt att filtrera bort vad publiken behöver höra.

LĂ€gg till text till YouTube videoklipp

LĂ€gga till text

Lyckligtvis, YouTubeGrÀnssnittet har haft mÄnga Är att förbÀttra och hjÀlpa videofilskapare att göra dessa förÀndringar pÄ sprÄng. OvanpÄ allt Àr de ocksÄ enkla att göra och lÀgga till all text du vill kan göras inom nÄgra minuter.

TÀnk pÄ att Àven om sjÀlva processen Àr relativt snabb och enkel, kommer den faktiska tiden det tar dig att bero pÄ antalet undertexter du vill lÀgga till. Om det bara Àr nÄgra fÄ rader i en video som Àr tre minuter lÄng Àr det en bit kaka. Men om du vill lÀgga till ett helt skript vÀrt i en 15-minuters monolog, kan det ta dig lite lÀngre tid.

LÀgg till text till YouTube Videor efter överföring

LÄt oss ta oss till det. Följ dessa steg för att lÀgga till text:

  1. Det första du behöver göra Àr att logga in pÄ din YouTube/ Google-konto och klicka pÄ din profilbild lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen. PÄ rullgardinsmenyn ser du flera alternativ.
  2. Klicka pÄ den som sÀger YouTube studio. Om du hittills har laddat upp nÄgra videor kan du se dem genom att öppna videolistan. Du kan göra det genom att klicka pÄ alternativet "Videor" i den vÀnstra sidofÀltet.
  3. NÀr du hittar videon du vill redigera vÀljer du den. Nota: att om du inte har lagt till nÄgra undertexter pÄ videor i förvÀg, kommer du att frÄgas vilket sprÄk du vill anvÀnda. YouTube undertexter stöder en variation, sÄ att du inte behöver anvÀnda engelska, till exempel.
  4. Klicka sedan pĂ„ menyn “Undertexter” i vĂ€nster sidofĂ€lt och klicka sedan pĂ„ trepunktsmenyn och vĂ€lj alternativet “Redigera”.
  5. Du kommer att lÀggas till avsnittet om att lÀgga till undertexter för den videon, och som du kan se Àr processen ganska enkel. Du kan vÀlja exakt tid pÄ videon nÀr dessa undertexter kommer att visas. För att lÀgga till dem klickar du bara pÄ det stora plus och de visas i listan nedan.

Och det Àr allt som finns Ät det! Du kan upprepa det sista steget sÄ mÄnga gÄnger du behöver igen, beroende pÄ hur mycket text du vill lÀgga till. Tack och lov Àr det tillrÀckligt lÀtt att vÀlja en tid, och om du har ett förskrivet manus Àr det huvudsakligen att kopiera och klistra in rÀtt meningar till rÀtt tidsstÀmpel.

Även om detta kanske inte Ă€r tillĂ€mpligt pĂ„ alla videor, kĂ€nn dig fri att lĂ€mna ett pĂ„skĂ€gg eller tvĂ„ i undertexterna, eftersom de tenderar att fĂ„ din publik att skratta och bli mer engagerad i att titta pĂ„ ditt innehĂ„ll. Detta gĂ„r dubbelt om det finns mycket prat pĂ„ gĂ„ng, eftersom allt som bryter monotonin alltid Ă€r kul att titta pĂ„.

Kom ihÄg att kommentera!

Det slĂ„r ihop vĂ„r lilla guide. Även om denna process sannolikt kommer att vara bekant för alla som har skapat lĂ€nge, om du Ă€r ny till det YouTube, sĂ„ Ă€r allt som gör ditt liv lĂ€ttare praktiskt.

Har du nÄgonsin försökt lÀgga till undertexter till YouTube videoklipp? Eller kanske har du nÄgra idéer om hur du kan förbÀttra YouTubeSkaparens studio? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.