LÄs appar pÄ iPhone för att hindra mÀnniskor frÄn att snoka i ditt privata liv

Till skillnad frÄn Android finns det inget sÀtt att sÀkra dina appar pÄ iOS. Du kan inte ha ett lösenord, Touch ID eller Face ID om inte app-utvecklaren implementerar det. Men hej, jag kan inte vÀnta pÄ utvecklaren sÄ jag hittade en rÄ lösning. Det Àr inte det bÀsta sÀttet men det fungerar sÀkert och lÄser apparna pÄ min iPhone. LÄt mig visa dig.

LÄs appar pÄ iPhone

NÀr jag kollade in en annan iOS-funktion, Screen Time, fick jag reda pÄ att du faktiskt kan lÄsa en app. IPhone skulle hindra dig frÄn att komma Ät appen om du inte angav lösenordet. Det hÀr Àr perfekt för att lÀgga till ett lösenord pÄ alla apper. Men det har tvÄ pÄstÄdda kryphÄl och det Àr dÀrför jag kallar det en grov lösning.

    Lösenordet trÀder inte i kraft om du inte anvÀnder appen Ätminstone 1 minut varje dag.
    Lösenordet lÄser upp appen för minst 15 minuter. Om du öppnar appen igen inom 15 minuters tidsram kommer det inte att finnas nÄgot lösenord. Med det sagt, om du anvÀnder nÄgon app tillrÀckligt ofta bör det inte vara ett problem.

För att stÀlla in lösenordet, öppna din iPhone och gÄ till InstÀllningar. Navigera till SkÀrmtid och tryck pÄ ikonen för att öppna sidan.

instÀllningssida med skÀrmtid markerad med rödlÄsa app pÄ iphone

Nu skapar vi en lösenord för de appar som vi vill lÄsa. Det hÀr Àr en fyrsiffrigt lösenord som kan skilja sig frÄn din sexsiffriga iPhone-lösenord. Det lÀgger till ett extra lager skydd för apparna om du nÄgonsin mÄste berÀtta din iPhone-lösenord till nÄgon.

stÀlla in ett nytt lösenord som skiljer sig frÄn din iPhone-lösenord

NÀr du har angett ett lösenord uppmanas skÀrmtid att stÀlla in ett ÄterstÀllningsalternativ. Du mÄste anvÀnda din Apple ID för att stÀlla in det. Detta skulle vara praktiskt nÀr du lÄser upp appen om du nÄgonsin glömmer lösenordet. Efter det, tryck pÄ 'App Limits' för att börja sÀkra dina appar.

stÀlla in en lösenordÄterstÀllning med Apple ID och börja lÀgga till appar för att lÄsa

Klicka pÄ knappen LÀgg till begrÀnsning och det öppnar en lista över alla appar som Àr installerade pÄ din iPhone. Du kan lÄsa varje app utom telefonappen. Efter vÀlja alla appar, klicka pÄ NÀsta.

vÀlj alla appar frÄn listan och tryck pÄ NÀsta för att gÄ vidare till nÀsta steg

Nu, stĂ€lla in en tidsgrĂ€ns för dessa appar dĂ€r du kan komma Ă„t den obegrĂ€nsad vĂ€ljer du en minut. Kom ocksĂ„ ihĂ„g att slĂ„ pĂ„ ”Blockera vid slutet av grĂ€nsen”Alternativ. Det Ă€r allt du behöver göra, dina appar Ă€r nu sĂ€krade bakom ett lösenord.

blockera vid slutet av tidsgrÀnsen som Àr instÀlld pÄ en minut - lÄs app pÄ iphone

Nu skulle alla appar som Ă€r lĂ„sta bakom en lösenord se ut som bilden nedan. NĂ€r du försöker öppna den lĂ„sta appen visar den den hĂ€r stĂ€nkskĂ€rmen som sĂ€ger "Du har nĂ„tt din grĂ€ns för den hĂ€r appen”. NĂ€r du trycker pĂ„ OK, kommer appen att avslutas, men om du trycker pĂ„ "Be om mer tid" kommer den att be om ett lösenord och ge dig Ă„tkomst till appen.

appar lÄst - lÄs app pÄ iphone

Jag nÀmnde de pÄstÄdda kryphÄlen i denna lösning. En minut Àr den minsta appgrÀns som du kan stÀlla in för en app. Det betyder att hÄlla appen sÀker, du mÄste anvÀnda appen i minst en minut varje dag. Innan dess öppnas appen bara med ett lösenord som Àr instÀllt i appen SkÀrmtid.

Den andra kryphÄlen i denna lösning Àr att nÀr du anger ett lösenord för att komma Ät appen kommer den att lÄsa upp appen i minst femton minuter och det finns inget sÀtt att minska den tiden för tillfÀllet.

tvÄ kryphÄl som kan ge Ätkomst till nÄgon utan lösenord

Inget naturligt sÀtt att lÄsa appar pÄ iPhone

Apple erbjuder lösenord, Touch ID och Face ID för att sÀkra din iPhone frÄn obehöriga anvÀndare. Det Àr ganska sÀkert, men ingenting stoppar mÀnniskor om din telefon lÀmnas olÄst. Det finns bara en handfull företag som har inkluderat Face ID och Touch ID i sina appar. Med WhatsApp kan du till exempel aktivera Face ID och Touch ID sÄ Àven om du lÀmnar din iPhone olÄst skulle ingen kunna komma Ät dina privata meddelanden. Det gÀller ocksÄ Edison, en e-postklientapp som kan lösenordsskydda dina e-postmeddelanden.

StÀngande ord

Jag vet att den hĂ€r lösningen inte ser sĂ„ vacker ut men den fungerar riktigt bra om du eliminerar de tvĂ„ kryphĂ„len. Oftast bör det vara appar som du ofta anvĂ€nder, t.ex. Instagram, Twitter eller Tinder. DĂ€rav 1-minute barriĂ€r Ă€r inte sĂ„ svĂ„r. Vad tror du? Är det vettigt att lĂ„sa apparna med skĂ€rmtid? LĂ„t mig veta i kommentarerna eller tweet pĂ„ mig om du har ett bĂ€ttre alternativ.

0 Shares