LĂ„ter det inte att fungera i Chrome? Detta kommer att fixa det

Har du nÄgonsin lagt mÀrke till hur de dumaste idéerna ibland verkar vara de bÀsta? Du har antagligen haft problem med att vissa ljud inte fungerade i Chrome, och folk föreslog att du installerar programmet igen. Det skulle vara som att ta bort din bilmotor för att upptÀcka att du har ett platt dÀck. HÀr Àr nÄgra idéer som du bör prova innan du tar drastiska ÄtgÀrder.

Starta om din dator

I rÀttvisa Àr den goda gamla omstarten mamman till alla felsökningsalternativ. Det löser ofta mindre buggar och egendomar och Àr den första rekommendationen som nÄgon teknisk supportoperatör kommer att ge dig.

Det sÀger sig sjÀlvt att innan du startar om din dator bör du kontrollera om de mest uppenbara lösningarna. Kontrollera om dina högtalare fungerar, om ljudet fungerar med vanliga videor och musik och kontrollera om din kanin har tuggt igenom högtalarnas kabel.

Netflix gjorde det

Netflix kÀnner behovet av att strypa instÀllningarna pÄ din dator nÀr du startar den eftersom den Àr rÀdd att du kan börja skÀrmen ta tag i dess innehÄll sÄ att de gÄr i brist och folk kan gÄ tillbaka till att anvÀnda gratis strömningstjÀnster.

Om Netflix Àr den skyldige, finns det tvÄ lösningar. Den första Àr att koppla ur hörlurarna eller högtalarna frÄn datorn och koppla in dem igen. NÀr du ansluter direkt till din dator finns det goda chanser att dina hörlurar eller högtalare ska fungera igen.

Annars Àr din enda andra lösning att inaktivera Netflix automatisk startfunktion och sedan starta om datorn. Ljudet till Chrome och annan berörd programvara bör returneras nÀr din dator har startat om.

Backtrack dina senaste eskapader

Har du gjort nÄgot nyligen som kan ha orsakat problemet? NÀr började problemet? Kanske en liten utredning beror pÄ. NÀr minns du senast ljudet som fungerade?

MÀnniskor online kommer att sÀga att du ska installera om dina ljuddrivrutiner, men om du inte har fiklat med dina drivrutiner, finns det ingen anledning till varför de skulle vara skadade eller förÄldrade. Om ljudet fungerar med andra webblÀsare och applikationer Àr det förmodligen inte dina drivrutiner att klandra.

Kan det vara ett virus frĂ„n en annons du klickade pĂ„? Kanske Ă€r det en ny app du installerade? Du kanske uppdaterade nĂ„got pĂ„ din dator, och det orsakade problemet. Glöm inte att mĂ„nga av dina program, appar och spel automatiskt laddar ner och installerar uppdateringar. Kanske en Windows uppdatering Ă€r att skylla. Öppna dina instĂ€llningar i Windows 10.

LĂ„ter inte fungerar i Chrome

GĂ„ nu till "Uppdatering och sĂ€kerhet" och sedan till "Windows Uppdatera. ”Du kan nu klicka pĂ„ knappen“ Visa uppdateringshistorik ”. Har du uppdaterat systemet mellan den tid du kommer ihĂ„g att Chrome ljud fungerade och nu?

Rensa din Chrome Cache-information

Öppna Chrome och klicka pĂ„ de tre vertikala prickikonen i det övre högra hörnet. Klicka pĂ„ "Fler verktyg" och klicka sedan pĂ„ "Rensa webblĂ€sningsdata." Det kan vara en bra idĂ© att ta bort allt, vilket kan inkludera att ta bort dina lösenord och instĂ€llningar. Det kan vara vĂ€rt besvĂ€ret om det löser dina Chrome-problem. NĂ€r du har gjort detta mĂ„ste du starta om datorn.

Om du fortfarande sitter fast Àr det dags att starta en fullstÀndig systemsökning med din betalda antivirusprogram. Om du anvÀnder gratis antivirusprogram kan det vara vÀrt att prova ett annat program för att se om det andra programmet kan plocka upp vad som orsakar dina Chrome-problem.

Om problemen kvarstĂ„r kanske du vill Ă„terstĂ€lla din Chrome-webblĂ€sare till dess standardvĂ€rden. Klicka pĂ„ InstĂ€llningsikonen. Klicka sedan pĂ„ "Avancerat" och blĂ€ddra ner till botten och klicka pĂ„ "ÅterstĂ€ll." Det ger dig alla dess varningar innan du lĂ„ter dig Ă„terstĂ€lla Chrome-webblĂ€saren.

Utför en systemÄterstÀllning

Ibland, nÀr problemet bara Àr lite för frustrerande, Àr det bÀttre att försöka ÄterstÀlla systemet. Du kanske förlorar lite information, men det finns en chans att din Chrome börjar fungera korrekt igen.

Öppna Start och sök efter "Skapa en Ă„terstĂ€llningspunkt." I dina systemegenskaper hittar du "SystemĂ„terstĂ€llning" -knappen. Klicka pĂ„ det.

LĂ„ter inte fungerar

Systemet kommer att frÄga dig om du vill gÄ igenom systemÄterstÀllningen, det kommer att varna dig att det Àr permanent och kan be dig vÀlja en specifik ÄterstÀllningspunkt. Det Àr förmodligen bÀst att vÀlja det senaste datumet sÄvida det inte Àr efter den dag dÄ ljudproblemen dök upp.

NÀra början av artikeln rekommenderade vi dig att ominstallera Chrome Àr ett stort och onödigt steg. Som jÀmförelse Àr detta ett mycket större steg för att fixa ljudproblemet. Men det Àr förmodligen den mest lurssÀkra metoden för att lösa detta problem. Du kommer att förlora vissa filer och uppdateringar, men om det inte löser problemet Àr det troligtvis ett hÄrdvaruproblem.

Bör du nu övervÀga att installera Chrome pÄ nytt?

Vill du veta det största problemet som Chrome-anvÀndare möter? Det Àr online-artiklar som ger rÄd. MÄnga gÄnger Àr problemet enkelt, till exempel genom att av misstag klicka pÄ stÀngningsknappen lÀngst upp pÄ en Chrome-flik. Men anvÀndaren Àr inte medveten om detta och börjar tillÀmpa de rÄd de hittade online. Onlinerekommendationer inkluderar ofta avinstallering av ljuddrivrutiner, fixering av det rumsliga ljudet, nedladdning av diagnostiska program osv.

Har du nĂ„gonsin sett Mr Bean-filmen frĂ„n 1997 dĂ€r han börjar nysa pĂ„ en mĂ„lning, och nĂ€r han slutade ”fixa den” förstörde han bilden?

Herr Bean Whistlers

Samma sak hÀnder med Chrome-anvÀndare. NÀr de Àr fÀrdiga med sina "korrigeringar" Àr deras Chrome-webblÀsare och deras dator helt trasslat. Prova dessa metoder innan du börjar fikla med datorns instÀllningar och installera om saker.

Har du hittat ett bÀttre sÀtt att lösa Chrome-ljudproblemet? Finns det ett vanligt skÀl till att ditt ljud slocknar, som Netflix-problemet som nÀmns i den hÀr artikeln? LÄt oss i sÄ fall meddela oss i kommentarerna.