Massachusetts polis testar Boston Dynamics Robot Dog i hemlighet

Statens polis i Massachusetts anvÀnder redan Boston Dynamics-roboten, sÄ kallad Spot, en fyrbens bot som stör störningar i medborgerliga rÀttigheter, som avslöjade informationen i en serie dokument.

American Civil Liberties Union gick med pÄ att en serie av dokument De avslöjar att polisbyrÄn i Massachusetts i hemlighet testar fördelarna med Spot, robothunden i sina undersökningar.

Enligt dokument, Statens polis i Massachusetts har arbetat med roboten som redan har deltagit i minst tvÄ polishÀndelser. Medan denna teknik utvecklades för sÀkerhetsÀndamÄl, hÀvdar medborgerliga rÀttighetsförsvarare att den Àr ett skrÀmmande alternativ till nationell sÀkerhet.

"Det finns mÄnga saker som vi inte vet om hur och var dessa robotiksystem för nÀrvarande implementeras i Massachusetts," Han berÀttade för Gizmodo Kade Crockford, chef för programmet Technology for Freedom vid ACLU i Massachusetts.

”Alltför ofta sker distributionen av dessa tekniker snabbare Ă€n vĂ„ra sociala, politiska eller rĂ€ttsliga system reagerar. Vi behöver akut mer öppenhet frĂ„n myndigheter, som mĂ„ste vara Ă€rliga med allmĂ€nheten om deras planer för att testa och implementera ny teknik. Vi behöver ocksĂ„ statliga föreskrifter för att skydda medborgerliga friheter, medborgerliga rĂ€ttigheter och rasrĂ€tt i en tid av artificiell intelligens. ”

PolisbyrÄn konstaterar emellertid att Spot Àr ett stort bidrag frÄn den taktiska synvinkel. Enligt ett dokument skriven av Robert Robert Shumaker beskrivs robotar som en ovÀrderlig del av taktiska operationer som Àr avgörande för att stödja statens nationella sÀkerhetsstrategi.

"Robotteknologi Àr ett vÀrdefullt verktyg för brottsbekÀmpning, pÄ grund av dess förmÄga att ge situationell medvetenhet om potentiellt farliga miljöer"sa polisens talesman David Procopio.

Spot började sÀljas för drygt en mÄnad sedan, men polisen kan dock ha provat det utan kommersiella ÀndamÄl. Enligt rapporten enades polisen i Massachusetts om att anvÀnda robotarna pÄ grund av en tillfÀllig anslutning, enligt ett lÀckt e-postmeddelande.

Det bör noteras att den lokala polisen inte har bekrÀftat informationen.

Spot, en multifunktionell bot

Denna speciella robot har ett batteri pÄ cirka 90 minuter och kan vara helt uppladdningsbart och utbytbart. Dessutom har den 360 grader av videofunktioner. Dess maximala hastighet Àr 3 km / h, med en maximal nyttolast pÄ cirka 30 kg.

Spot har ocksÄ förmÄgan att öppna dörrar med sin speciella arm, som strÀcker sig frÄn huvudet. Michael Perry, vice president för kommersiell utveckling för Boston Dynamics, sa att företaget förvÀntar sig att Spot kommer att ha mÄnga olika anvÀndningsomrÄden, inom branscher som strÀcker sig frÄn olje- och gasföretag, till byggande och underhÄllning.

Dessutom tillade han att han förvÀntar sig att polisen ska skicka Spot till omrÄden som Àr för farliga för en mÀnniska: ett kemiskt spill eller nÀra en misstÀnkt bomb eller en gisselsituation.

Massachusetts polis testar Boston Dynamics Robot Dog i hemlighet
4.6 (92%) 10 Votes