Med levande sporter pÄ hiatus fÄr NASCAR löjliga TV-betyg

Mitt i den globala coronavirus-pandemin, förblir levande sport stannade runt om i vĂ€rlden, och sporttĂ€vlingens fans blir uttrĂ„kade. Även om mĂ„nga levande e-sportevenemang ocksĂ„ har avbrutits, har spel fördelen att tillĂ„ta onlinetĂ€vling – och TV-nĂ€tverk har mĂ€rkt detta. Efter ett framgĂ„ngsrikt TV-evenemang expanderade NASCAR esports dramatiskt över konventionell TV.

Först – Ă„h herregud som heter för mycket – eNASCAR iRacing Pro Invitational Series hĂ€nde pĂ„ Fox Sports förra söndagen och lockade mer Ă€n 900 000 tittare förra söndagen. Som ShowBuzzDaily visar ligger det lĂ„ngt efter andra kabelprogram, men det Ă€r ett rekord inom e-sport. Som NBC Sports konstaterar Ă€r detta den största traditionella TV-bilden av alla sportevenemang nĂ„gonsin.

Nu har Fox Ätagit sig att sÀnda hela NASCAR iRacing-sÀsongen pÄ Fox Sports, och kommer att innehÄlla mÄnga evenemang pÄ huvudsÀndningsnÀtverket Fox. IRacing-evenemanget markerades av ett antal riktiga förare i tÀvlingen och intrÀffade i den digitala versionen av Homestead-Miami Speedway, som skulle vara platsen för det nu uppskjutna verkliga loppet.

Följande evenemang kommer att sĂ€ndas pĂ„ söndagen den 29 mars kl 10:00 Pacific Time / 13:00 EST / 18:00 GMT pĂ„ Texas Motor Highway – Ă„terigen har den realistiska evenemangsplatsen avbrutits i slutet av veckan .

TillkÀnnagivaren sÀger i ett pressmeddelande: "Fox Sports iRacing har varit den mest sÄgade TV-sÀndningen pÄ FS1 sedan starten av den epidemi-relaterade sportstÀngningen den 12 mars." Historia. "

Det finns definitivt nĂ„gra stora varningar till dessa skivor – det Ă€r inte som att det finns mĂ„nga tv-sporter att tĂ€vla mot nu – men det verkar som om dagar för gamla skolan-fans som klagar över att titta pĂ„ flerspelarspel pĂ„ TV Ă€ntligen kan numreras.